zal Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Nu vă speriaţi, vor fi doar cîteva rubrici simple în chestionar, chestii normale, nu va fi nimeni obligat să detalieze vibraţiile absconse şi incongruenţele relaţionist caduce ale microdetaliilor (citez şi adaptez cu respect din marele Toma Caragiu). Nu cred că cineva poate depista configuraţiile amplifurilor după o melodie. Dar nu strică să încercăm. Mai e o problemă ce aş dori s-o evităm, aceea de a face comparaţii definitive şi irevocabile între scheme, lămpi, trafo... etc. Cum fiecare amplif e o realizare unică (sper), rezultatele diferă mai mult din construcţie şi combinaţiile de mai mulţi factori, schema fiind ultima dintre ei. S-ar putea trage concluzia că numai o schemă tip Williamson cu anumite lămpi şi piese sună bine, sau alt tip. Putem stabili că Williamson sună bine (aşa şi este din principiu, deşi pot exista realizări groaznice), dar să lăsăm de o parte combinaţiile de lămpi, modelul de condensatori, sîrma folosită. Asta în condiţiile cînd nu vom avea la testare toată gama de scheme tip. Mă gîndesc, de exemplu, că nu voi vedea prea curînd un amplif cu trafo defazor, deşi se teoretizează mult prin zonă. Pare să fie o nişă lipsă în România. Dacă putem împărţi schemele tip în accesibile şi dificile, ar fi de ajuns pentru viitorii constructori. Mai departe depinde de ei.Adică să nu devenim mai catolici decît papa. Părerea mea. Plus că s-ar isca imediat clasamente pe principiul ''al meu e mai bun'' şi alţii vor evita să mai participe în viitor. În cazul lămpilor bizare (gen GU50), nu exclud aprioric că pot exista realizări decente de amplifuri, dar cum necesită personalizare atentă şi nu ies din prima ca cele cu lămpi dedicate audio, trebuie făcută o departajare. Încă o bubă e similitudinea între canale, posibil cu diferenţe la unele amplifuri, aici se poate depista cu semnal mono.Deci sînt destule necunoscute. Alţii fac curent astfel de teste, cu diverse scopuri, oricum se preocupă mult mai serios ca noi şi asta se vede la rezultate. Link spre comentariu
gg101 Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Parerea mea este ca trebuie adaugata in formular si intrebarea daca observatorul asculta muzica zilnic . Mai jos pun un link care ar trebui studiat cu toata atentia . http://www.audiocheck.net/blindtests_index.php In principiu , toate testele blind organizate de amatori nu au generat decat un sir lung de discutii. Ar trebui sa acceptam ca asa cum sunt somelierii care certifica anumite vinuri si sunt in stare sa faca diferente , asa sunt si oamenii cu un auz educat special pt asa ceva . Acestia sunt numai muzicieni ...si nu oricare . Link spre comentariu
imreberes Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Eu stiu despre constructorii din Ungaria , ca fac teste de acest gen. Aceste teste sunt bine documentate cu poze si prezentate in final pe pagina "elforum" al lor. Pacat ca Bucuresti-ul e departe de noi. Sunt sigur ca va iesi un lucru fain si deja sunt invidios pe cei care vor fi prezenri. Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Sunt comvins ca organizatorii au si ceva relatii printre cei care folosescamplifurile drept scule cu care-si castiga bucatica de paine (chitaristi, artisti vocali etc...); Invitand la auditii macar doi oameni de genul acesta ar fi foarte bine adica ,vredictul cred ca ar fi obiectiv... nu spun ca printre constructori n`ar fi si dotati (cu ureche muzicala buna) dar ,orice,, cioara" crede ca puiul ei e cel mai frumos, destept,etc... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Întîlnirea va avea loc pe 29 Septembrie, indiferent de cîţi doritori sau participanţi vor fi. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Pe data de 12 Septembrie va fi ziua lui Viobio .Sa-i uram la mulți ani din partea noastra , a userilor Elforum care apreciază efortul deosebit depus de Viobio pentru popularizarea amplificatoarelor cu lampi ! Link spre comentariu
gg101 Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 ...daca vorbeati de compozitori, orchestratori, dirijori sau oameni pasionati sa asculte mai mult decat sa produca muzica era altceva! Nu poti sa pui la nivel de egalitate un compozitor cu un meloman (simplu ascultator care nu are notiuni despre teoria muzicala si a instrumentelor) . Iar problema "ear syndrome" se refera la cu totul altceva si nu la educatia sau sensibilitatea auzului . Este vorba de urechea interna . Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Si pana la urma, a avut loc intalnirea, ori ba? Ceva impresii, comentarii, discutii, top10 ceva?Sau n-am inteles eu bine data organizarii blind test-ului.... Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Pe data de 12 Septembrie va fi ziua lui Viobio .Sa-i uram la mulți ani din partea noastra , a userilor Elforum care apreciază efortul deosebit depus de Viobio pentru popularizarea amplificatoarelor cu lampi !Da, o sa-i uram..dar ati obtinut din partea D-sale permisunea de a-i face publica data de nastere?Si pana la urma, a avut loc intalnirea, ori ba? Ceva impresii, comentarii, discutii, top10 ceva?Sau n-am inteles eu bine data organizarii blind test-ului....L.E. Da, e pe 29 sept intalnirea..scuze, is adormit.. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Da, o sa-i uram..dar ati obtinut din partea D-sale permisunea de a-i face publica data de nastere?Colega , ai un mare talent sa transformi o sarbatoare intr-o vanatoare de vrajitoare . Parca ai fi un maidanez ucigas care vanezi fiinte umane nevinovate ...Cred ca intr-o alta viata ai fost inchizitor ... sau tortionar ? Sper ca stii de gluma .Informatia privind data de nastere este publica , disponibila absolut tuturor utilizatorilor de internet pe pagina de Facebook a lui Viobio .Eram pregatit sa te intreb daca ai absolvit scoala generala , dar apoi am remarcat localitatea de bastina si am renuntat ...Sper ca in viitor sa fii mai pregatit si sa intelegi ca eu nu am absolut nimic de impartit cu Vio , este OMUL care chiar misca ceva in domeniul popularizarii amplificatoarelor cu lampi .Nu este nevoie sa-ti ceri scuze si ca este evident ca nu trebuie sa continui sub nicio forma discutia offtopic despre anumite infractiuni inchipuite , eu te-am iertat deja , ca de obicei . Mai importanta este intalnirea pasionatilor posesori de amplificatoare cu lampi si ai auditiilor de inalta calitate ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 cine participa la intilnire? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 La rugamintea citorva colegi de forum intilnirea se amina pt alta data nu se mai tine pe data de 29.09.2013 Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Dacă aveţi amplificator serios şi incinte adevărate încercaţi această piesă "The Storm" (nu pot să specific unde se găseşte mai bine reprezentată...).Ar fi trebuit să precizez numai dacă... Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Nu prea sînt curajoşi mulţi... testul e de urechi, nu de amplifuri, ptr cine nu a înţeles asta. Dacă rezultă şi nişte linii directoare despre cum ar trebui să se construiască şi să se folosească amplifurile cu lămpi în România, nu pot fi considerate decît un bonus al testului. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 13, 2013 Partajează Postat Octombrie 13, 2013 Are "Slew Rate" mare pianistul . (cel mai rapid pianist din lume!!!). Piesa este super !!!! Cred ca se aude fabulos pe "lighiane de 18" sau macar 15" (dar nu din gama PRO).Ramane sa vedem daca va cumpara cineva CD-ul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum