Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sencor sa-6630

Vizitator genesis

Postări Recomandate

Vizitator genesis

am un amplificator sencor sa-6630 si am observat un lucru:dak il tin la volum 3/4 cam vreo jumatate de ora din capacitatea lui nu s mai aud frecventele joase asa cum se auzeau la inceput, iar modulele de amplificare se incalzesc (cum e si normal, dar nu se incing). dak il dau la 1/3 din volum si il tin 5 min frecventele joase se aud mai bine. nu sunt mare cunoscator de electronik asa k v intreb p voi:este asa ceva normal?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

1

• Palade Vlad

1

• fum3z

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Salut.Incearca sa pui si tu schema amplificatorului.Pana atunci, incearca sa verifici urmatoarele:-potentiometrele din corectorul de ton;-condensatorii din corector;-vezi daca ai contacte imperfecte pe cablaj;Succes.

Link spre comentariu

Vezi sa nu fie condensatorul de pe emitorul etajului de intrare. Si eu pateam o chestie asemanatoare. Era un electrolitic de 100micro/6v, l-am schimbat cu unul de 220u.Insa statia mea e home made si are ca finali 2n3055.Posteaza o schema sa ne putem da cu parerea mai la obiect.

Link spre comentariu
Vizitator genesis

nu am o schema de la amp. am incercat s caut dar nu gasesc.si mai am o mik intrebare.dak d p aceasi iesire a amplificatorului pun 2 difuzoare, dintre kre unul trece printr-un filtru d joase iar altul nu, exista posibilitatea k sa se decaleze frecventele joase, la modul k la un difuzor s intarzie emiterea frecventelor joase.d c?

Link spre comentariu

e normal ceea ce ti se intampla1. probabil traful este subdimensionat si la putere mare pur si simplu nu are curent sa faca "basii aia grei / care le`nebuneste pe femei"2. boxele - odata cu cresterea SPL-ului .... basii sunt acoperiti de medii

Link spre comentariu

la 3/4 din putere amplifu ala e aproape la maxim.Se poate sa aiba un circuit de limitare a frecventelor joase cum ajungi cu potentiometrul spre maxim.Eu aasa am la un amplificator.Solutia ...il desfaci si te uiti daca mai are si alte conexiuni la potentiometrele de volum si daca te pricepi un pic reusesti sa anulezi chestia aia....sau dai un semnal mai mare pe intrare sa nu mai invarti asa mult de potentiometru. :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări