Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

circuit ir 2153s

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlinEX

5

• iod2

5

Top autori în acest subiect

probabil ca nu ai montat tranzistorii sau cond de float ala de 47uF in paralel cu 100nF sau dioda intre pinii 1 si 8! poze, schema, masuratori... cine vrei sa te ajute?

Link spre comentariu

pozele un pic mai tarziu...tensiune de alimentare 13.6 vtranzistori pe tester si sunt buni. diodele din zona masurate.integratul schimbat.montajul este de la un frigider cu display,

Link spre comentariu

din cate stiu eu, IR2153 se foloseste cu precadere in balasturi electronice, si cu mici modificari poti realiza un transformator electronic! Intre pinii 8 si 6 ai acel condensator electrolitic din care se alimenteaza etajul HO. Acel condensator se incarca prin tranzistorul comandat de iesirea LO si dioda montata intre pinii 1(Vcc) si 8(Vb). Pe acel cond tensiunea trebuie sa fie Ualimentare - caderea de tensiune pe dioda! daca exista acea tensiune si iesirea HO este inactiva, circuitul este defect!Atentie la pinul 6 - pe acest pin, fata de masa, se poate regasi o tensiune de pana la 600V.acum eu sunt curios la ce foloseste acel IR pe placa de la frigider!Cu acest integrat este deosebit de simplu de construit un traf electronic, chiar si pentru un incepator, si poate comanda puteri de pana la 300 - 400WApropo! IR comanda doar MOSFET si IGBT!

Link spre comentariu

pai mai omule, cum vrei sa se alimenteze acel etaj de HO? condu electrolitic functioneaza acolo ca sursa de alimentare pentru Iesirea HO! pune inca unu in paralel cu el de 47 ~ 100uF la 60V si vezi diferenta! si inca nu ai raspuns! ce face acel IR pe placa de la frigider?!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări