morarumoryca Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 As avea nevoie de putin ajutor in proiectia unei incinte!!Difuzoru care il voi folosi este un kenwood kfc-w2505(10 inch,150w rms)!Parametri difuzorului sunt:Specificati:Frequency Response: 28Hz - 800Hz Impedance: 4 ohms One-Piece Cone Design Pearl Mica Injection-Molded Polypropylene Cone: 10" Tornado-Type Power Handling: 600 Watts Bumped Yoke Extended Pole Piece: Vented Frequency Response: 28Hz - 800Hz Impedance: 4 ohms Magnet Weight: 35.3 oz One-Piece Cone Design Pearl Mica Injection-Molded Polypropylene Cone: 10" Tornado-Type Power Handling: 600 Watts Sensitivity: 91dB Speaker Connectors: Gold-Plated, 2-Way SB-Type Urethane Surround Vented Voice Coil: 2-Layer Kenwood KFC-W2505 THIELE-SMALL Parameters DC Resistance (Re): 3.39 ohms Electrical Q Factor (Qes): 0.91 Force Factor (Bl): 7.57Tm Mechanical Q Factor (Qms): 9.54 Moving Mass (Mms): 2.44 oz Peak Excursion (Xmax): 12mm Resonant Frequency (Fs): 35Hz Total Q Factor (Qts): 0.83 Voice Coil Diameter (d): 1-7/8" Volume Acoustic Compliance (Vas): 1.473 cu. ft./41.7 liters Link spre comentariu
radue Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 Incinta inchisa...de aprox 45-50 L volum net interior... :smt001 Link spre comentariu
morarumoryca Postat August 24, 2006 Autor Partajează Postat August 24, 2006 Incinta inchisa...de aprox 45-50 L volum net interior... :smt001As vrea o schema..sau niste marimi..L l h !!Va rog mult..cum sa fie..bass reflex..compresie? Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 Din moment ce a zis incinta inchisa...e clara despre ce incinta e vorba... :goodman: Forma incintei iti alegi tu...atat timp cat pastreaza volumul interior de 45-50L... Link spre comentariu
morarumoryca Postat August 24, 2006 Autor Partajează Postat August 24, 2006 Din moment ce a zis incinta inchisa...e clara despre ce incinta e vorba... :goodman: Forma incintei iti alegi tu...atat timp cat pastreaza volumul interior de 45-50L...Si cum vad cati litri are?o fac si torn apa cu sticla? :finga: Nici matematica nu prea stiu..poiate ma ajuti tu....pls Link spre comentariu
costy Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 te hotarasti la tipul incintei si cauti un calculator pe net try volume calculator Link spre comentariu
morarumoryca Postat August 25, 2006 Autor Partajează Postat August 25, 2006 dar nu as putea face o incinta bass reflex? nu ar suna bine? :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 in nici un caz, eu cred ca ar suna ff prost Link spre comentariu
radue Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 dar nu as putea face o incinta bass reflex? nu ar suna bine? :rolleyes:Tu macar sti diferenta dintre o incinta sealed si una bassreflex ? :rolleyes: Ca am vaga impresie ca nu...Macar ai citit ce e sticky in acest forum ? Maca sa-ti faci o idee despre ce ti-ar trebui...Si apropo volumul se calculeaza astfel: Lumgime x Latime x Inaltime...si rezultatul il transformi in dm^3 si afli volumul intern in L ( litri )...un sfat: cand aflii volumul transformi lungimea, latimea siinaltimea in decimetri, si astfel la aflarea volumului vei obtine volumul in L...Iti urez bafta ca se apre ca ai nevoie... Link spre comentariu
morarumoryca Postat August 25, 2006 Autor Partajează Postat August 25, 2006 dar nu as putea face o incinta bass reflex? nu ar suna bine? :rolleyes:Tu macar sti diferenta dintre o incinta sealed si una bassreflex ? :rolleyes: Ca am vaga impresie ca nu...Macar ai citit ce e sticky in acest forum ? Maca sa-ti faci o idee despre ce ti-ar trebui...Si apropo volumul se calculeaza astfel: Lumgime x Latime x Inaltime...si rezultatul il transformi in dm^3 si afli volumul intern in L ( litri )...un sfat: cand aflii volumul transformi lungimea, latimea siinaltimea in decimetri, si astfel la aflarea volumului vei obtine volumul in L...Iti urez bafta ca se apre ca ai nevoie...Multumesc mult tuturor!Am zis si eu nam dat cu paru..intradevar is un incepator dar stiu care e diferenta...cred :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 Omul a venit aci sa invete si voi dati cu parul... Link spre comentariu
radue Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 Aveti dreptate amandoi, dar totusi ca macar ( ma adresez lui morarumoryca ) puteai sa citesti acel sticky, mai precis al doilea sticky de pe aceasta categorie a forumului, si anume acesta : http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12499, si mai precis al 5-lea link de pe pagina, cel care face referire la diysubwoofers.org pt a vedea diferentele intre incintele bassreflex si sealed ( sau pe compresia, sau inchise, cum vrei tu )... Si ca sa-ti raspund la intrebare de ce nu ar merge maibine intr-o incinta bassreflex: are parametrul Qts prea ridicat pt a avea un raspuns cum trebuie ( cat mai liniar ) intr-o incinta bassreflex, si astfel vei avea un varf in raspuns foarte nasol, care datorita unor "functii" ale urechei umane, nu ti se va parea ca coboara jos, adica nu ti se va parea ca suna a subwoofer. Multumit ? :yawinkle: @Vasile sper ca mai ti minte discutia noastra pe pm de pe poweraudio, nu ? aceea cum ca unii sunt tigani ? aici nu se aplica ? :smt003 Link spre comentariu
morarumoryca Postat August 25, 2006 Autor Partajează Postat August 25, 2006 am sa fac o cutie trapezoidala lata de aprox 50 cm,baza mare 30cm latime,baza mica 20cm!!inalta de aprox 30cm!!ce parerea aveti? :axe: Daca nu e bine va rog sami ziceti voi o alta idee..multumesc mult!Shake cu tot respectu nu am stiut despre acel sticky..multa bafta Link spre comentariu
radue Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 Daca nu ai mai facut incinte nu te mai complica cu cutia trapezoidala...mai ales daca vrei sa faci subwoofer...Uite, ce iti recomand eu este o cutie cu urmatoarele dimensiuni ( exterioare ) 35 cm x 45 cm x 55 cm...Inaltimea este de 4 cm, pe placa de 35 x 45 cm o sa plasezi difuzorul...lungime este bineinteles de 55 cm.Recomad sa unpli cutia cu vatelina/minet, neaparat sa nu fie burete normal sau cofrat ( buretele cofrat este excelent, dar nu are calitati prea mari de absorbtie, deci recomandate sunt amterialele de mai sus )...Cutia o faci din PAL de 18 cm ( daca ai acces la mdf ar fi mult mai bine )...iti recomand sa o ranforsezi destul de bine ( nu stiu de ce dar mie unul apl-ul mi se apre foarte slab pe langa mdf, chiar si foarte bine ranforsat, dar cred ca este o parere personala, mai mult ce tinde spre o idee fixa... ) si aici ai avea mai multe posibilitati:faci rost de o placa de pal, care o fixezi in spatele difuzorului, planul placii sa fie perpendicular pe planul magentului, sau mai simplu spus sa fie perpendiculata pe placa din sapte a cutiei, totodata perpendiculara si pe placa pe care va fi asezat subwooferul pe podea; la aceasta ranforsare iti mai recomad sa folosesti inca 2 placi de pal, de data aceast, care sa uneasca fata cu spatele incintei, si sa fie lipite de paritle laterale, si b ineinteles de partea pe care este montat difuzorul si de opusa a celei pe care montezi difuzorul; aceasta placa o pui la 20 cm de placa de jos a subwooferului.a doua posibilitate, pe care am folsoit-o eu si care pot sa spun ca a facut o cutie de aprox de 80 L foarte rigida, cu pal de 16 mm a fost folosirea stinghiilor de 2x5 cm pe muchiile incintei...placile de pal erau prinse de acestea, acestea fiind exact muciile interioare ale incintei...sau altfel spus e ca si cum am face un paralelipiped din acesta stinghii dupa care ii punem fetele...In legatura cu postul sticky nu-i nimic, dar sper ca nu se va mai repeta...totusi e pus acolo dintr-unanumit motiv, si acela de a evite unele intrebari pe care le-am vazut puse foarte des de userii care deschid noi topicuri si care nu citesc un topic inaintea celui pe care il posteaza ei, raspunsul gasindu-l in topicul anterior...oricum o sa mai completez acel topis sticky, dar in timp, si momentan nu prea mai am timp sa scriu la el...Si daca mai ai intrebari nu ezita...daca nu intelegi explicatiile cu ranforsarile o sa incer ca sa fac un desen...dar cum nu prea ma stiu mai deloc cu autocadul, o sa ma cam chiuni cu paint-ul :PSpor la munca! Link spre comentariu
morarumoryca Postat August 31, 2006 Autor Partajează Postat August 31, 2006 Uitati ce a iesit!!Un mester mare la facut.. :prayer: :prayer: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum