IsBlacks Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Buna Ziua! Am o dilema: am un invertor auto (poze) si nu stiu cum ar fii bine sa-l alimentez. ma gandesc ca daca il alimentez de la bricheta masinii pot arde sigurantele masinii. Vreau sa-l folosesc pentru un laptop si eventual un incarcator de telefon. Cum credeti ca ar fii mai bine sa il alimentez de la bricheta sau direct de la baterie?Ma scuzati daca am postat unde nu trebuia dar am incercat la Bodega si nu puteam atasa pozele. Daca este vreo problema rog un moderator sa-l mute unde considera ca este bine. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Există specificaţii tehnice privind curentul maxim admispe care-l poate furniza fără probleme priza de brichetă(în general 8 A, reprezentând o putere maximă de circa100 W). Deci puterea consumatorului trebuie să fie subaceastă valoare. Ţineţi cont şi de puterea pierdută îninvertor, randamentul acestuia fiind de 85-90 %. Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Pentru un laptop 8 A nu e suficient daca incarca si bateria in timpul lucrului. Pentru telefon e OK. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 puriu:Câte alimentatoare de laptop capabile să furnizeze8 A (sau mai mult) aţi văzut până acum ? Link spre comentariu
gcom61 Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Eu cred ca ar trebuii sa tragi cabluri separate direct de la baterie + o siguranta de 30A inseriata si acoperi consumul.Este adevarat ca poti folosi si bricheta masinii ,insa este posibil sa ai surprize; consumul invertorului este in functie de sarcina;daca il vei folosi pt incarcat laptop sau telefon cred ca ar rezista;daca va fi folosit la limita superioara>300W=>25A consum. !!! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Vreau sa-l folosesc pentru un laptop si eventual un incarcator de telefon.Dacă vă limitaţi strict la aceşti consumatori pe carei-aţi precizat, atunci e suficientă priza de brichetă.Cred că toate invertoarele din comerţ se livrează cudouă cabluri de alimentare; unul prevăzut cu "crocodili"(pentru cuplarea directă pe baterie) şi celălalt cu mufătip "brichetă auto" (pentru cuplare la priza de bord),având specificate şi puterile maxime admise pentru fiecaremod de alimentare (deci implicit curentul maxim permis). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum