Vizitator boby-piratu Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 sal am si eu un amplificator romanesc pe el scrie I.E.I. AP-200 , are ca finali SDT 9207 (6 pe canal) si se aude foarte incet iar in afara de asta se mai aprinde si un led de suprasarcina. aresi un rtransformator imens pe iesire Link spre comentariu
Vizitator boby-piratu Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 Pai si nu as putea sa elimin cumva transformatorul ala imens de pe iesire si eventual sa fac ceva modificari sa poata suporta si sarcini mai mici??? Link spre comentariu
Vizitator boby-piratu Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 uite am pus aici schema cu partea de amplificare de pe un canal ,momentan pe asta am reusit sa-o scot, cand o sa mai am timp o sa mai scot si restu :rolleyes: Link spre comentariu
vasilenicolae52 Postat Septembrie 9, 2006 Partajează Postat Septembrie 9, 2006 deconectezi primarul traf-ului de la iesirea OUT si in locul lui poti lega direct oarece boxa la 4 ohmi ... ar cam trebui sa scoata 200 w ... daca traful de iesire era introdus cumva in vreo bucla de reactie negativa trebuie "forjat" progresiv catre puterea maxima sa nu prezinte vreo instabilitate , in principiu ar trebui sa mearga fara nici o alta modificare ! Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 poti sa scoti traful de iesire, daca nu cumva l-ai scos deja :Dacele tipuri de amplif cu traf pe iesire se folosesc indeosebi la sonorizari de putere deoarece la iesirea acelui traf (bobine) vei avea o mare energie, de regula curent mai mare, si astfel de la amplif pana la incinte acustice se elimina introducerea de semnale parazite datorate cablului foarte lung...incinta acustica este prevazuta la randul ei cu adaptor de impedanta. eu asa am vazut la amplif facut de electromures ptr boxe de 300W...bye...da nu prea semana schema cu asta Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 tu te-ai uitat pe schema pusa de om mai sus? vezi tu vreun secundar? si un primar? este doar o bobina in serie cu incinta acustica, care functioneaza exact cum am zis, genereaza o energie m mare la iesire, crescand curentul...si nu e vb de 2-3-5 km, e de cativa zeci de metri maxim ! ceea ce zici tu e cu trafo de iesire, care asa este cum zici tu, dar aici in schema nu e trafo, e bobina....sunt 2 principii diferite Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 la iesirea acelui traf (bobine) vei avea o mare energie, de regula curent mai mare, si astfel de la amplif pana la incinte acustice se elimina introducerea de semnale parazite datorate cablului foarte lung...incinta acustica este prevazuta la randul ei cu adaptor de impedanta. eu asa am vazut la amplif facut de electromures ptr boxe de 300W...bye...da nu prea semana schema cu asta La iesirea unui amplificator su transformator la iesire nu ai curent mare, din potriva, curentul este mic si tensiunea creste pentru a compensa caderea de tensiune datorat firelor foarte lungi(2-3-4-5 Km) ce alimenteaza sarcina(Traf + Difusor). Asa este, curent mic , tensiune mare , eficienta maxima pe distante mari. :supz: :supz: Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Septembrie 17, 2006 Partajează Postat Septembrie 17, 2006 Electrician fiind , subscriu si eu la cele spuse de sorteh , acelasi principiu se foloseste si la transportul energiei electrice ( desi nu stiu daca era cineva interesat de asta :rolleyes: ). Link spre comentariu
Vizitator boby-piratu Postat Septembrie 25, 2006 Partajează Postat Septembrie 25, 2006 Va multumesc din suflet ca ati binevoit sa va uitati si peste acest topic si imi cer scuze ca nu am mai putut intra. As dori sa mai precizez ca transformatorul de pe iesire este nu este inclus in acea schema ca am vazut ca sau creat confuzii. Schema aceea este scoasa de mine de pe una din placile etajului de putere si as dori daca poti sorteh, ca am vazut ca am vazut ca la un moment dat ai pomenit ceva de schema originala sa mi-o dai si mie ti-as fi foarte recunoscator. Adresa mea de e-mail este [email protected] :prayer: :prayer: :prayer: Link spre comentariu
sandily Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Si eu am un asemenea amplificator I.E.I. AP-200; v-as ruga daca are cineva schema / ceva documentatie tehnica.Multumesc anticipat. Respect ! Link spre comentariu
apollo11 Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 @boby-piratu, in principiu ar trebui eliminat transformatorul si cuplata boxa in locul primarului. Poti determina anumite detalii despre amplificator si fara sa-i stii schema, prin masurari. Iti trebuie tensiunea de alimentare a etajului final, sectiunea miezului la transformatorul de alimentare, diametrul firului la infasurarile din secundarul acestuia. Ai putea genera cu computerul un sinusoidal de 1kHz si sa masori tensiunea (in AC) pe iesirea amplifului (inainte de traful de iesire). Ai aici niste wav-uri cu semnal sinusoidal ptr asta: http://www.mediacollege.com/audio/tone/download/ . Tensiunea pe iesire, cu intrarea pusa in scurt, ar trebui masurata, trebuie sa fie cat mai aproape de zero. Eventual fa si niste poze cu interiorul si pune toate informatiile aici. Link spre comentariu
apollo11 Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 beton, acum am vazut si eu.De ce nu se inchid automat topicurile dupa 5 ani? Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Nu conteaza de ce , doar nu iti este rusine cu ineptiile de acum 5 ani , pentru ca totul este vesnic....... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum