Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu se aude stereo magnetofon KASHTAN

Vizitator moscraciunsanta

Postări Recomandate

In primul rand Buna Seara!. M-am gandit sa pun in folosinta vechilu magnetofon Kashtan (cel cu fata neagra si vumetere cu ace) un prieten de al meu are acelasi model asa ca am luat mufele de la el sa il incercam. Pana aici totul bine l-am luat l-am bagat in prza l-am legat la mufa si iam dat drumul. Am dat drumul la muzica dar nimic. L-am pus pe stereo si l-am dat la maxim si se auzea foarte incep pe boxa din dreapta. Am dat pe mono 2 se auzea perfect. L-am dat pe mono 1 se auzea din nou foarte incet. De ce nu merge pe Stereo. As vrea foarte mult sa il repar fiindca imi place foarte mult si vreau sa il folosesc pe post de amplificator ( cu boxele originale )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schimba toti condensatorii electrolitici de pe placile de etaj final si de pe cele de preamplificare, inclusiv cei de pe placa principala.NU umbla la semireglabili sau altceva!

Link spre comentariu

Nu cred ca ma pricep sa schimb eu condensatorii....o sa incerc cum mi-a spus domnul popa Ionut numai ca nu stiu care este capul de redare. Alte cauze nu ar mai putea fi?

Link spre comentariu

Capul de redare nu cred ca are vreo legatura deoarece acela merge numai cand ascult pe benzi numai ca eu nu ascult pe benzi si amplific semnal din pc... comutatorul-nu cred ca stiu care e poti sa imi faci o poza si sa il incercuiesti...si ce ar avea ce ar trebui sa ii fac? multumesc!

Link spre comentariu

Cum am uitat sa precizez nu îmi dau seama...îmi cer mii de scuze. Am uitat sa spun ca eu vreau folosesc magnetofonul pe post de amplificator. Acelaşi lucru îl face şi un prieten de al meu. Asa că am luat de la el mufa şi am înverzi incercat_o numai ca la mine nu se aude pe strereo...doar mono 2. Mufa este stereo si functioneaza sigur fiindca prietenului meu ii merge perfect...am bagat_o in myfa de jos stanga la magnetofon si merge doar pe mono 2...chiar nu stiu ce sa ii fac. Astept un raspuns va rog mult de tot!

Link spre comentariu

Capul de redare nu cred ca are vreo legatura deoarece acela merge numai cand ascult pe benzi numai ca eu nu ascult pe benzi si amplific semnal din pc... comutatorul-nu cred ca stiu care e poti sa imi faci o poza si sa il incercuiesti...si ce ar avea ce ar trebui sa ii fac? multumesc!

Comutatorul stereo, este de fapt un buton si se afla cam pe la mijlocul magnetofonului,imediat dupa butoanele de volum ,inalte ,joase si balans.Cele trei butoane(mono 1,mono 2 si stereo) sint asezate unul sub celalalt.Primul este mono 1,al doilea este mono 2 si al treilea ,de jos,este stereo.S-ar putea ca din cauza neutilizarii de mult timp,contactele butonului stereo sa fie oxidate,sau sa nu mai ramina apasat sau butonul mono 2 sa fie blocat in pozitia "conectat"(apasat).Cred ca singura solutie ar fi demontarea panoului frontal si curatirea temeinica a contactelor celor 3 butoane cu spray special folosit in electronica.Dupa aceasta operatie, sigur magnetofonul va functiona.Dupa cite stiu eu, butoanele mai sus enumerate functioneaza ca si claviatura de la aparatele de radio,in sensul ca atunci cind unul este apasat, cel care a fost apasat, se va ridica.
Link spre comentariu

puneti magnetofonul pe inregistrare,apasati butonul ,,stereo'',reglati potentiometrele pentru nivelul inregistrarii undeva la 1/2,introduceti cablul DIN in mufa intrare semnal si atingeti celalalt capat al cablului cu mana pe pinii mufei,ar trebui sa auziti un zgomot in ambele boxe,sau verificati cu un ac celelalte intrari.Trebuie sa cunoasteti configuratia mufei mama DIN.Ca sa aflati daca functioneaza ambele canale,dati play fara banda ,punti pe stereo si atingeti capul de redare cu o surubelnita,trbuie sa auziti pocnituri in boxele corespondente pistei pe care o atingeti.Daca nici aceste incercari nu au succes,ramane sa urmati sfatul colegilor si sa curatati ploturile claviaturii de piste(in caz ca functioneaza finalii),nu va recomand daca nu aveti experienta.Toate bune.

Link spre comentariu

Multumesc pentru răspunsuri. Deseară cum ajung acasă o să incerc variantele. Dacă nici una nu va merge este posibil să fie ars unul dintre finali?

Link spre comentariu

Am incercat arianta propusa de domnul Neluc..fara succes insa toate pocniturile si tot se aude pe boxa stanga.. nimic pe cea dreapta cred ca cel mai sigur lucru s-a ars unul dintre finali... :cry:

Link spre comentariu

Daca ai incercat si varianta "cu surubelnita",problema ar putea fi de la preamplificatorul de pe canalul dreapta,nu finalii.Din cite spui se aude foarte incet pe canalul dreapta.Daca ar fi etajul final, de pe calalul dreapta defect, nu s-ar auzi nimic in boxa din dreapta.Dar cum spunea un coleg ,ar putea fi si vreun condensator sau mai multi.Trebuie verificati toti condensatorii electrolitici atit din preamplificator cit si de pe etajul final.Se stie ca ,condensatorii electrolitici rusesti nu sint printre cei mai fiabili condensatori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări