Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Display 10x5

AsterX

Postări Recomandate

Salut!As dori sa fac un display de tip matrix 10 randuri si 5 coloane pentru a imi folosi unui eqalizator digital.Acest display v-a fi controlat de un Atmega32 si va fi dirijat de 3 butoane.Aceste 3 butoane v-or avea cate 2 functii fiecare.Ex: 1 2 3| <- | -> | Select || + | - | OK |Pentru a putea selecta si modifica volorile la eq.Display-ul va fi ralizat din 5 bare cu 10 led-uri dreptunghiulare!Problema este ca sunt mai incepator in programarea avr si nu am prea gasit informatii lucide (pe intelesul meu) pentru a reusi sa programez display-ul.Pe display vreau sa imi afiseze din 10 in 10 % statutul fiecarei bare ale eq.Si cand selectez bara pe care vreau sa o modific sa imi palpaie 1/s apoi dupa ce selectez celelalte bare sa palpaie 1/s iar bara selectata sa ramana aprinsa pe perioada modificari, dupa apasarea butonului OK sa palpaie iara bara care este pregatita pentru selectare si celelalte sa ramana aprinsa iar daca nu mai apas nimic timp de 5 secunde sa revina la starea normala, adica sa nu mai palpaie nici una dintre bare.Sper ca ma intelegati ce vreau sa fac! Daca ma poate ajuta cineva cu un tutorial sau ce si cum trebuie sa fac il astept aici.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

1

• Cilibiu

1

• AsterX

1

Top autori în acest subiect

...Problema este ca sunt mai incepator in programarea avr si nu am prea gasit informatii lucide (pe intelesul meu) pentru a reusi sa programez display-ul.....

Salut.

Ce inseamna incepator la tine? fi un pic explicit, nu avem de unde sa stim cata programare sti, in ce sti sa scri programul, in BASIC, C++, ASM.......

Ce sti sa faci in acest domeniu?

Programarea este destu de grea pentru un incepator, iar proiectul tau este ceva de amploare, mai ales ca este DOT-MATRIX, sincer nu ma consider incepator dar nu stiu sa fac asta, este destul de complex pentru mine si am cateva zeci de priecte mai complexe, dar sa iei semnal audio sa il descompui in x frecvente care aceste frecvente sa le afisezi pe un anumit rand compus din x stagi.....e mult de munca, si inca ceva, pe langa asta, mai vrei si alte functi de selectare, clipire ....lolz.

Eu am plecat de la a comanda un led cu MCU ( cam de aici incepem toti) am trecut la comenzi cu butoane push, dupa care afisarea pe 7-segment led, si de aici ma prins flama.......LCD...etc.

Spunene ce sti sa faci , ca sa stie useri cat de mult te pot ajuta, iar ca cineva sa iti faca un program pentru ce vrei fara sa aibe macar o schema desenata de tine......foarte greu.

Respect.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

@ CilibiuCe durere !........@ AsterXSi la tine durere...dar la ce foloseste toata jucaria ? Numai sa reglezi la ea ? Daca e un egalizor banuiesc ca trebuie sa reglezi si egalizorul din micro...Ar trebui sa faci un "array" de bit si o functie care sa iti citeasca aceasta zona si sa o comunice display-ului. Lasand la o parte modul de multiplexare, ai reusit macar sa citesti un buton cu ATmega si sa aprinzi/stingi un led ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări