Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Claxon cu 'fade'

Vizitator MYG00

Postări Recomandate

Vizitator MYG00

salutareas vrea sa stiu daca pot sa fac ceva la claxonul masinii pentru a avea un efect de 'fade' (gen plafoniera) adica sa nu se opreasca brusc si sunetul sa se 'stinga' lent din ce in ce mai incet (sper ca m-am facut inteles)astept pareri...multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bercioiu

3

• lorik199

1

• doru3160

1

Top autori în acest subiect

Nu prea cred ca merge... Claxonul functioneaza electromecanic, are o membrana care vibreaza cu o frecventa destul de mare. Daca se "taie" alimentarea treptat, adica se micsoreaza treptat frecventa vibratiei, probabil ca se obtine o ragaiala...

Link spre comentariu
Vizitator MYG00

am incercat cu condensator de 10000uf la 16V pus in paralel dar din cate aud eu nuprea se intampla nimic..am pus si 2 si degeabaexista si altfel de claxoane?

Link spre comentariu

In primul rand, trebuie sa masori cat curent consuma claxonul pentru a stii cum abordezi problema... Banuiesc ca trebuie o sursa reglabila comandata de descarcarea unui condesatorsau sau ceva asemanator.Dar repet ce ti-am spus in postul trecut:efectul este nasparliu...

Link spre comentariu

Intaresc si eu cele spuse mai inainte...claxonul clasic are printre altele un contact ce intrerupe alimentarea in timp ce cupleaza electromagnetul.Functionarea lui este buna doar intr-o plaja mica de variatie a tensiunii de alimentare,in rest incepe sa gajaie sau se intrerupe cu posibilitatea de sudare a contactelor si pe urma nici la tensiunea nominala nu va mai merge cum trebuie.(din cauza cursei mici a armaturii/membranei la tensiune redusa).Ca sa te lamuresti foloseste o sursa reglabila si pe urma vorbim.Daca nu ai asemenea sursa atunci vei fi nevoit sa crezi ce-ti spunem noi care am incercat(evident nu din aceleasi motive,gasesc treaba asta mai mult decat un moft,scump de realizat).Daca vrei asemenea efect,abordeaza o schema electronica si rezultatul va fi cel asteptat,cu cel clasic ma indoiesc sa obtii ceva viabil,pt ca pe masura ce se reduce din intensitate se modifica si frecventa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări