costel32 Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 salut! vreau sa-mi fac o sursa dubla stabilizata reglabila cu 2n3055 folosind un traf 2 ori 33v alternatv 2a.ma puteti ajuta cu o schema pt acest proiect.va multumesc! Link spre comentariu
K1nderu Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 Una cu Lm317 nu te intereseaza? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 LM317 se foloseste doar la ramura pozitiva ori autorul subiectului doreste ceva simetric, adica dublu, adica +/-xV, un alt motiv pentru care nu cred ca LM317 este viabil aici ar fi alimentarea, s-au specificat 33Vca ceea ce ignorand pierderile ar fi cam 46Vcc si cum banuiesc ca se doreste o plecare de la minimul posibil ( 1,25 ) s-ar depasi limita de 40V maxim cadere pe regulator. @costel32 trebuie sa fie neaparat 2n3055 pe ambele ramuri? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 Practic s-ar putea înseria şi două surse reglabile detensiune pozitivă; însă trebuie să fie neapărat identice.Utilizând potenţiometre duble se poate regla comodatât tensiunea simetrică de la ieşire, cât şi limitareaîn curent. Desigur că se pot folosi şi potenţiometresimple, reglajul făcându-se separat pe fiecare ramură. Link spre comentariu
radu42 Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 exista varianta de 60 v B3171v parca asa ii zice.... Link spre comentariu
fritz_vali Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 ca sa nu deschid eu alt subiect am decis sa scriu aici!Doresc sa fac in viitorul apropiat o sursa dubla reglabila pana in maxim plus/minus 30 volti; nu ma intereseaza chiar deloc ca sursa sa plece de la 0 volti!Am gasit scheme pe internet ca aceasta de mai jos dar daca ar avea cineva vreo schema cu tot cu pdf-ul pentru pcb as fii foarte bucuros! Link spre comentariu
K1nderu Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Cauta la sectiunea alimentatoare sau vorbeste cu @marian,chiar el a realizat una si are toata documentatia necesara,numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum