Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa dubla schema

costel32

Postări Recomandate

salut! vreau sa-mi fac o sursa dubla stabilizata reglabila cu 2n3055 folosind un traf 2 ori 33v alternatv 2a.ma puteti ajuta cu o schema pt acest proiect.va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

2

• Marian

1

• cristian_draghiescu

1

• costel32

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

LM317 se foloseste doar la ramura pozitiva ori autorul subiectului doreste ceva simetric, adica dublu, adica +/-xV, un alt motiv pentru care nu cred ca LM317 este viabil aici ar fi alimentarea, s-au specificat 33Vca ceea ce ignorand pierderile ar fi cam 46Vcc si cum banuiesc ca se doreste o plecare de la minimul posibil ( 1,25 ) s-ar depasi limita de 40V maxim cadere pe regulator. @costel32 trebuie sa fie neaparat 2n3055 pe ambele ramuri?

Link spre comentariu

Practic s-ar putea înseria şi două surse reglabile detensiune pozitivă; însă trebuie să fie neapărat identice.Utilizând potenţiometre duble se poate regla comodatât tensiunea simetrică de la ieşire, cât şi limitareaîn curent. Desigur că se pot folosi şi potenţiometresimple, reglajul făcându-se separat pe fiecare ramură.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

ca sa nu deschid eu alt subiect am decis sa scriu aici!Doresc sa fac in viitorul apropiat o sursa dubla reglabila pana in maxim plus/minus 30 volti; nu ma intereseaza chiar deloc ca sursa sa plece de la 0 volti!Am gasit scheme pe internet ca aceasta de mai jos dar daca ar avea cineva vreo schema cu tot cu pdf-ul pentru pcb as fii foarte bucuros!

post-31208-139829743902_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări