Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Exploatarea si repararea acumulatoarelor

cearda

Postări Recomandate

Va salut,atasez si eu o carte (format pdf) cu exploatarea_si_repararea_acumulatoarelor.

Rog sa a-mi mutati postarea daca nu am postat unde trebuie.

Va multumesc.

https://docs.google.com/file/d/0B1ws5AG7XQk7TUhPNlFxRVRaaDQ/edit?usp=sharing
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maciupiciu

2

• cearda

1

• GEO 53 BN

1

• pop_ady44

1

Top autori în acest subiect

Pai ce sa zic eu.De exploatat un acumulator, e simplu,dar de reparat e ceva mai complicat,ca sa nu zic, imposibil.Ca sa nu ajungi sa repari un acumulator,intretine-l cum trebuie.Mai nou acumulatoarele ,nu se pot repara,fiind incapsulate.Decapsularea nu ar fi o problema,zic eu,dar unde gasesti elementii acumulatorului(placile de plumb).Sa zicem ca gasesti "placile" cum ermetizezi acumulatorul?Problema e mai complicata decit pare.O baterie de acumulatori, intretinuta cum trebuie,tine destul de mult.Am avut o baterie (romaneasca) pe masina care a tinut 6 ani.Odata,la sfatul unui prieten,am incercat sa remediez problema unei baterii si am dat chix cu ea.Bateria respectiva nu mai tinea incarcata si ascultind sfatul prietenului,am golit bateria de eletrolit,am spalat-o cu apa distilata si apoi am pus electrolit curat.Dupa aceea bateria nu s-a mai incarcat deloc.Asa ca nu va recomand sa incercati sa reparati baterii.Esecul e garantat.

Link spre comentariu

Esecul e garantat.

Candva am resuscitat o baterie (acumulator) auto, facand exact la fel: baie cu apa distilata si electrolit nou.Rezultatul: inca 2 ani de exploatare obisnuita pe vehicul.Alte incercari, pe alte baterii, au fost cu rezultate apropiate de zero.Cred ca s-a mai discutat pe forum, sau am memorat din alta parte, daca nu s-a dus pasta de pe placi... mai sunt sanse de revigorare... altfel... ba!Un link util care-mi apare acum: http://www.rhcforum.ro/topic/38974-despre-acumulatori/
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări