Vizitator Teo_730 Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 Buna ziua,Am o intrebare si sper sa ma puteti ajuta. Am un transformator care se baga in priza (un fel de incarcator pentru telefon) care scoate 12V. As vrea sa ii inversez sensul, adica sa iau curent de la bateria de la masina si sa leg de unde scotea pana acum. Va functiona? Imi va iesi pe la celalat capat 220V?O zi buna! Link spre comentariu
marius_3004 Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 NU. O zi la fel de buna.Si n-ar strica ceva teorie.Transformatorul functioneaza in curent alternativ,bateria are curent continuu,mai departe vezi cu google. Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 Daca e transformator si nu sursa in comutatie, se poate alimenta si de la o baterie de masina de 12V si va scoate 220V la iesire, dar va trebui sa montezi un "contact" care sa anclanseze/declanseze de 50 ori pe secunda (daca vrei 220V pe frecventa retelei)."Contactul" in practica se foloseste unul electronic, iar tot montajul se numeste invertor, documentatie se gaseste destula pe google. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 De acord cu @marius_3004, n-ar strica ceva teorie, in primul rand diferenta dintre Curentul Continuu si Curentul Alternativ. Indiferent ca acel incarcator/alimentator, se foloseste de sursa in comutatie sau traf de retea, diferenta elementara dintre cele 2 extremitati ( intrare si iesire ) este aceeasi, adica se introduce o tensiune alternativa de o anumita amplitudine si frecventa ( in cazul nostru 230Vca/50Hz ) si se obtine o tensiune continua de o anumita valoare, asta se face in ultima instanta redresand o tensiune alternativa "prelucrata" de un traf ( retea sau comutatie ) cu niste diode, si facand abstractie de teoria sofisticata, insasi teoria de baza ne spune ca dioda conduce doar intr-un sens, deci chiar de-am ignora modul de functionare al diverselor subansambluri, aplicarea unei tensiuni continue la iesirea acelui alimentator ar avea efect fix 0 asupra componentelor interne si implicit a intrarii de 230Vca. Este cred eu un raspuns cat mai "la subect" la intrebarea postata.PS: Ignorand imposibilitatea functionalitatii ideii sugerate, banuiesc ca se doreste si ceva "vaci" de la alimentatorul respectiv, acuma ideea e ca daca el la 12V mentionati are disponibil sa zicem 0,5A asta ar insemna 6W putere disponibila pentru consumator, si cum randamentul nu poate fi decat subunitar la orice sursa, inversand sensul sursei ( presupunem prin absurd ca imposibilul se poate ), nu ai putea avea la dispozitie decat sub 6W, adica pentru 230Vca, cam 20mA... asa cum @marius_3004 spunea, nu ar strica ceva teorie. Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 19, 2013 Partajează Postat Iulie 19, 2013 Eu banuiesc ca este un alimentator in comutatie.Ceva tot va iesi daca il alimenteaza la 12V fum fum.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum