Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio vintage cu lampi SIEMENS Super G63

Vizitator armik

Postări Recomandate

Vizitator armik

Buna

De curand am intrat in posesia unui aparat de radio SIEMENS Super G63. Din pacate, nu am gasit schema lui pe internet.

Are o defectiune pe banda UKW. Nu receptioneaza nicin post, se aude doar zgomotul de fon caracteristc benzi.

Blocul UKW este format din 2 triode EC92.

Surprinzator, daca scot prima lampa din soclu se poate receptiona cateva posturi, dar nu prea clar.

Am verificat condensatorul variabil si pare a fi in regula cele 2 sectiuni.Rezistentele la fel

Poate cineva sa ma indrume sa-l aduc in parametrii?S-a mai intalnit cineva cu astfel de defecte?

Multumesc anticipat

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• atilalukinich

1

• nicolae57

1

• romicap

1

• eugenbt

1

Top autori în acest subiect

Verifica tensiunile pe cele doua triode in pozitia UKW.Daca sunt in regula , cauta doua EC92 noi si inlocuiestele pe cele existente, in mod special pe cea care trage din greu, oscilatorul.

Link spre comentariu
Vizitator armik

Tensiunile anodice sunt bune, pe prima lampa 127 V iar pe a 2-a 130V.Am inlocuit lampile intre ele, rezultatul e acelasi. Fiecare functioneaza numai daca e singura. Ca pozitionare in schema, lampa a 2-a e cea care functioneaza de una singura. Daca montez prima lampa in locul celei de-a 2, merge si ea.Am inlocuit lampile cu un alt set. Problema persista. Rezistentele corespund. Poate cineva sa-mi sugereze o idee?Multumesc

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări