Vizitator popraul Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 Buna am si eu o problema cu niste leduri am 31 de leduri ca in imaginrs urmstoare http://img543.imageshack.us/img543/4937/8m44.jpg si as vrea sa le pun la 12v adica la o baterie de masina si nu stiu cu ma le leg si ce rezistenta sa pun? daca ma poate ajuta cineva cu o sugestie va rog? http://img541.imageshack.us/img541/3917/s33c.jpg Link spre comentariu
Relav Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 Dupa cum se vede in poza 2, LED-urile sunt legate (pe fiecare modul) in paralel. Asa este? Cred ca le ai de prin lanterne (cele rotunde). Ca sa le alimentezi din 12V ar trebui legate cate 3 in serie si apoi o rezistenta de limitare. Dar asta presupune sa "macelaresti " cablajele. Asa cum sunt (legate in paralel) le poti folosi daca legi fiecare modul cu cate o rezistenta inseriata. Daca ai 5 LED-uri (un LED se alimenteaza cu aprox 3V si 20 mA). Toate 5 consuma 100mA, adica 0,1 A. Ar trebui sa pui o rezistenta pe care sa cada 9V si un curent de 0,1A Deci iti trebuie o rezistenta de 9: 0,1=90 ohmi. Rezistenta sa aiba o putere disipata de min. 9Vx0,1A=0,9W. Poti folosi o rez de 100 ohmi si 2W. 9 LED-uri consuma 180mA=0,18 A. 9V: 0,18 A = 50 ohmi 9Vx 0,18 A= 1,62W Deci o rezistenta de 56 ohmi si 2W. Pt alt numar de led-uri pe modul, calculezi la fel.Dar apropo, din ce vrei sa le alimentezi? Ca asa cum sunt legate acum (in paralel) pierzi foarte multa energie in rezistenta de limitare. Daca le alimentezi di acumulatorul masini (cand functioneaza motorul) n-ar fi o problema. Link spre comentariu
Vizitator popraul Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 eu vreau sa le leg pe toate la bateria de la masina dar aceasta nu e pe masina deci e o pierdere mare pe rezistenta atunci n pot sa inseriez grupurile astea de paralele si sa pun o rezistenta la toate?????? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum