Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suport freza Einhell pt CNC

marianx

Postări Recomandate

Dupa multe cautari pe net am hotarat sa cumpar pt cnc-ul meu o freza de acest tip:

Posted Image

Am luat-o pe asta pentru ca e ieftina, comparativ cu altele cilindrice mai potrivite pt un cnc.

Problema mea este cum sa o prind pe axa Z? Pe gatul cilindric al frezei nu pot pune un colier, are acolo butonul de blocare al axului.

Am cautat pe net imagini macar sa-mi fac o idee, dar nu am gasit nimic pentru aceasta forma de freza, toate sunt cilindrice.

Poate dupa ce ii voi demonta tot suportul de talpa si manerele va fi mai usor sa-mi dau seama cum se poate prinde, daca nu vine cineva de aici cu vreo idee intre timp.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marianx

5

• teleflyer

1

• visinica

1

• bcristian

1

problema cu frezele astea este ca is asa facute numai pentru lucru de cateva minutenu is facute ca sa lucreze non stopscrie si in prospectul de la eldar pentru lucruri mici e ok pentru inceputam vazut pe un forum rusesc pus unu din asta pe un strungparca avea si dedesupt si deasupra prins o placa de lemn de 20mmsucces

Link spre comentariu

problema cu frezele astea este ca is asa facute numai pentru lucru de cateva minutenu is facute ca sa lucreze non stopscrie si in prospectul de la eldar pentru lucruri mici e ok pentru inceputam vazut pe un forum rusesc pus unu din asta pe un strungparca avea si dedesupt si deasupra prins o placa de lemn de 20mmsucces

eu am una stern care e din aceeasi clasa sau chiar mai slaba, a dus fara probleme 3d-uri de 7 ore in lemn de tei , degrosare cu freza de 12 cam 1 ora si finisare cu freza de 3 cam 6 ore, a dus vreo 20 de modele mai mici si mai mari si inca mai duce,dar ce-i drept mai mult de lucru in lemn nu m-as incumeta sa fac, si ma fac si eu ca nu vad ca are o mica bataie :rade: dar de incalzit nici pomeneala si nici zgomote suspecte nu scoate. acum am vazut un stern de 2kv si ma bate gandul sa iau una sa o folosesc pt stejar si alte esente mai tari.
Link spre comentariu

De rezistenta la utilizare prelungita nu cred ca voi avea probleme, n-am feed rate-ul asa de mare sa o folosesc la turatie maxima. Am montata pe cnc momentan o freza de 125W, "firma" Budget care a costat 80 lei in cutie de plastic si o groaza de accesorii. Nu are nici o problema cu temperatura, merge rece si am folosit-o continuu peste 5 ore pe sesiune. In lemn doar, e adevarat, si niciodata la turatie maxima.Problemele celor ieftine constau in pensele proaste, jocuri sau vibratii, cea veche daca o folosesc la turatie maxima (30.000 rpm) vibreaza destul de tare.Multumesc pentru raspunsuri, daca gasesc o solutie pentru montaj o voi posta aici.

Link spre comentariu

Am demontat azi freza:

Posted Image

Dupa ce am ramas dezamagit de regulatorul foarte simplu de turatie pe care il are

Posted Image

si am stabilit ca de talpa nu pot s-o prind, are joc in tijele de prindere. Chiar daca una din ele s-ar fixa relativ bine, avand un cilindru din fier (lagar) pe care aluneca si un surub care o blocheaza, cealalta tija e prea libera, avand doar o gaura in carcasa prin care intra, nu are lagar ca perechea ei.

Mi-am amintit intre timp de un site francez unde am vazut ceva asemanator, http://aerocreation.canalblog.com/archi ... 55505.html CNC-ul meu fiind in mare parte inspirat de acolo.

Francezul asa a prins freza, in locul manerelor:

Posted Image

Are doua gauri de 4 acolo, sper sa fie suficient de rezistente si sa nu se sparga carcasa frezei. O sa-i fac un suport din MDF, vad cum merge, apoi poate ceva din aluminiu. Eventual o s-o prind si de plasticul carcasei undeva mai sus, sa se mai rigidizeze putin, e destul spatiu intre motor si exterior.

Link spre comentariu

Dupa ce am ramas dezamagit de regulatorul foarte simplu de turatie pe care il are.

Cat dai atata face,la ce te asteptati? la bani astia nu poate avea regulator cu cuplu constant sau turatie constanta. .
Link spre comentariu

Nu ma asteptam sa aiba regulator de turatie cu cuplu constant, dar macar un radiator puteau sa-i puna triacului. In plus, nici macar nu este asa de complicat un regulator cu triac si cuplu constant. Pot sa incerc unul extern, la turatie maxima regulatorul frezei pune in scurt triacul printr-un comutator pe potentiometru.

https://lh4.googleusercontent.com/JnLCBCK1G7umIcVr60s78pPD6wbR6ri7KhU16W7ke1o=w400-h246-no

Schema asta functioneaza pe curentul invers generat de motor, deschizand triacul mai repede cu cat acest curent creste, odata cu sarcina.

Ca sa inchei, in caz ca intereseaza pe cineva, am montat freza pe cnc:

Posted Image

M-a impresionat puterea frezei, comparativ cu ce am avut pana acum. Doar ca face o galagie infernala, chiar si la turatie minima (11.000 rpm). Din greseala la primul test cu o freza dreapta de 12mm am intrat in lemn 10mm, cu un feed rate de 800mm/min. A tinut turatia destul de bine, desi era reglata la minim. Nu se incalzeste tare, dupa 10 minute de functionare ajunge la 40-50 grade si ramane pe acolo.

Ce ar fi oarecum deranjant la ea e ca sufla tot aerul inspre capatul cu freza, imprastiind rumegus peste tot; pe de alta parte e bine, raceste si cutitele frezei asa. Probabil trebuie sa-i fac o talpa cu perii pentru aspirator sau pereti laterali sa nu ajunga rumegus pe sinele de culisare.

Am facut un mic filmulet cu freza in probe cu o freza de 6 montata, in lemn de brad:

http-~~-//youtu.be/luiPgQ0rMBQ

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări