paul Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Salut.Stie cineva cum se poate face un calendar electronic, cu afisaje cu led-uri si uC, care sa afiseze: ziua, luna si anul.Multumesc. Link spre comentariu
Abram Burel Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Există circuite numite Real Time Clock (RTC) care asigură şi funcţia de calendar pe un număr de ani suficienţi pentru interesul obişnuit. Cuplate cu un PIC şi un afişaj corespunzător pot afişa ce vrei tu (şi chiar mai... puţin: oră minute secunde ). Găseşti circuite din astea (şi note de aplicaţie) la diverşi producători. Caută "RTC Real Time Clock" pe net şi... sapă. Succes. Link spre comentariu
Vizitator DragosP Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Caută "RTC Real Time Clock" pe net şi... sapă. Succes.De ex. pcf8583. Link spre comentariu
puiu Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Daca nu vrei sa utilizezi circuite specializate, poti sa faci calendarul si din softul PIC-ului si sa utilizezi tactul de la cuartul folosit la oscilatorul primar impreuna cu un timer din PIC. Pentru exactitate ar trebui sa folosesti cuarturi care au frecventa adecvata pentru divizarea la o subunitate a secundei (de ex. cuartul de 4,096MHz). Link spre comentariu
paul Postat August 24, 2006 Autor Partajează Postat August 24, 2006 Am gasit o schema, dar este cu PIC16C84. Se poate inlocui cu PIC16F84? Link spre comentariu
sofian Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 se poate inlocui cu 16f627a care este mult mai ieftin Link spre comentariu
paul Postat August 24, 2006 Autor Partajează Postat August 24, 2006 Va multumesc tuturor pentru sugesti.Pt. "sofian", stiu ca PIC16f84 poate fi inlocuit cu PIC16f627. Nu sunt sigur daca softul facut pentru 16C84 este perfect valabil si pentru 16F84?. Eu cred ca DA. Voi ce spuneti?Dar cu alta problema "mi-am prins urechile". In schema atasata este un integrat SN74138, care in lista de materiale este specificat a fi "Quad Bus Transceiver". Dar SN74138, este decoder 3 din 8. CEVA NU ESTE IN REGULA, dar ce?Multumesc. Link spre comentariu
Zerro Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 Am postat aici o schema cu tot cu PCB si hex ... poate te ajuta cu ceva http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12645&postdays=0&postorder=asc&start=0 Link spre comentariu
paul Postat August 24, 2006 Autor Partajează Postat August 24, 2006 Am postat aici o schema cu tot cu PCB si hex ... poate te ajuta cu cevahttp://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12645&postdays=0&postorder=asc&start=0Merci mult :prayer: :prayer: :prayer: Om m-ai facut.!!!Am sa incerc montajul cit de repede pot.Toata ziua "umblu" pe forum dar sa ma bata cel de sus daca am vazut pina acuma postul tau.Dar ca sa nu mor prost, da-ti cu parerea la schema cu SN74138.Multumesc inca o data. Link spre comentariu
Zerro Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 Nu stiu ce sa spun de schema aia de mai sus postat de tine ... la prima vedere pare ok ... pic-ul si DS-ul 1307 ... cred ca acel SN74138 e folosit pentru transmiterea datelor prelucrate de pic la dispozitivul de afisare care din cate imi dau seama eu de acolo e ceva ce foloseste protocol i2c ... si nu se spune minic de acest dispozitiv de afisare a datelor ...La schema mea iti dau un pont ... senzorul de temperatura DS1624 nu-l pune acolo ... scoate-l cumva in afara. Acolo unde e pus el acum e influentat de temperatura montajului (in caz ca acesta se va incalzii din cauza 7812 si 7805 - si astea se cam incalzesc din cauza consumului digitilor).Spor la treaba!!! :smt001 Link spre comentariu
Abram Burel Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 Ce mi-e 4, ce mi-e 5 Încearcă http://focus.ti.com/docs/prod/folders/p ... 75138.html ca să te lămureşti. Link spre comentariu
paul Postat August 25, 2006 Autor Partajează Postat August 25, 2006 Ce mi-e 4, ce mi-e 5 Încearcă http://focus.ti.com/docs/prod/folders/p ... 75138.html ca să te lămureşti.Ai perfecta dreptate !Este gresit specificat si in schema si in lista de materiale.Este vorba de SN75138, "pusca" perfect cu schema.Multumesc pentru ajutor !. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum