Vizitator marian_ariciuc Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Va salut!in primul rand cred ca am postat unde trebuie ca nu stiu unde s-ar mai potrivi acest topic.in al doilea rand vreau sa mentionez ca releul despre care voi intreba in randurile de mai jos, nu are legatura cu electrica auto ci cu domeniul electroenergetic, se foloseste in tablourile de servicii interne ale statiilor electrice, posturilor de transformare.pozele reprezinta un releu intermediar cu semnalizare sau releu intermediar cu clapeta.rolul lui este de a indica(fara sursa de energie), ca bobina acelui releu a fost actionata electric sau inca este actionata electric. resetarea lui se va face doar manual, daca bobina este in continuare alimentata cu energie electrica, clapeta nu se va putea ridica.cum functioneaza(pentru cei initiati, nu pentru cunoscatori):releul in starea lui initiala nu indica nimic anormal, clapeta lui va fi ridicata, in cazul nostru va fi alba.daca bobina releului va fi alimentata electric, chiar cu un impuls electric, clapeta din interior va cadea si va ramane cazuta pana la ridicarea ei(in cazul nostru va fi rosie, pana se apasa butonul).resetarea releului se face manual si cat timp avem butonul apasat, clapeta este neaga in cazul nostru, si face posibila ridicarea clapetei sau resetarea clapetei daca bobina nu mai este alimentata cu energie electrica.astfel de relee sunt facute de RELEE Medias, modelele RI-10C(niste relee mari si cam urate), cu carcasa transparenta, cu tensiuni de alimentare a bobinei cc, ca, diferite tensiuni.in pozele mele de mai jos, avem modelul RSE-3, tot de la Relee Medias, cu prindere pe usa.dupa toata polologhia de mai sus, a venit momentul sa pun poze:de ce sunt utile aceste relee?pentru ca in schema de protectie a unui transformator de putere, indica protectia lui la supratemperatura. daca traf-ul a fost declansat, omul de interventie trebuie sa aiba informatie cauza declansarii transformatorului. in exemplul de mai sus: declansare prin supratemperatura. CEL MAI Important este ca releul indica cum ca a fost actionat electric dupa disparitia tensiunii.rolul acestui post este de a va ruga pe cei din domeniu, sa-mi dea cateva informatii despre relee echivalente de alte marci, dar care sa indeplineasca functionarea releelor descrise mai sus.multumesc! Link spre comentariu
H Robert Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Acum sa ma corectezi daca gresesc dar eu stiu ca releele intremediare sunt relee cu mai multe contacte fie ND sau NI cu temporizare sau fara cara actioneaza anumite elemente de semnalizare separate de releul intermediar,nu am vazut niciodata un releu intermediar deci sa inteleg ca semnalizarea este introdusa in ansamblul releului? Releul prezentat este de semnalizare ce il face sa fie intermediar?Din releu intermediar inteleg ca face lagatura intre anumite elemente din afara circuitului elemente de semnaliare etc. si circuitul propriu -zis. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 releul intermediar este un releu de executie, comandat de un alt releu(cu contacte mai ''fine''), sau poate de un microcontroler, poate...cel prezentat in primul post, este un releu intermediar, cu clapeta(sau cu semnalizare), care clapeta ramane intr-o pozitie dupa ce bobina acelui releu a fost excitata. clapeta ramane in acea pozitie pana un operator uman vine s-o ridice(s-o reseteze). are intr-adevar, mai multe randuri de contacte, normal deschise, normal inchise. Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 http://www.brioelectric.ro/uploads/cata ... rt%202.pdf Pag. 20. Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 http://www.brioelectric.ro/uploads/catalog/relee_de_timp%20part%202.pdfPag. 20.da, Relee Medias. eu voiam ceva cu prindere pe sina omega... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum