Electron Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Am un prieten care are un convertor 12-5000V pt alimentarea neoanelor de masina si i s-a stricat. Se poate construi unul? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Vrei sa spui faruri xenon.Din pacate sunt turnate in rasina si nu se pot repara.In plus, pentru tensiuneamare de iesire si conditiile de functionare trebuie materiale de foarte buna calitate si este mai rentabil sa cumperi un set nou.Pentru un set nou este preferabila varianta cu transformator intermediar,este mai fiabil. Link spre comentariu
Electron Postat August 24, 2006 Autor Partajează Postat August 24, 2006 Nu e vorba de xenoane, e vorba chiar de neone de pus sub masina. Da intr-adevar, ceea ce avea el era turnat in rasina. O sa-i transmit. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 Cred ca avea tuburi cu descarcare in gaze, ceea ce este altceva.Neoanele au nevoie de tensiune relativ mica de aprindere, cateva sutede volti si folosesc si filamente.Tuburile cu descarcare in gaze folosesco tensiune de ordinul KV pentru a obtine iluminarea tubului.Asta este o prezentare simplista, pentru cei interesati de functionareadetaliata sa-l intrebe pe unchiu Gogu :yawinkle: Au aparut "neoane" de masina realizate cu led-uri superluminescentecare au si alte functii ca schimbarea culorii, curcubeu, comanda in functie de muzica, etc.Sfatul meu este sa caute un produs industrial, la utilizare pe masina si latensiunea de iesire izolatia trebuie sa fie foarte buna si nu se poate faceartizanal usor si ieftin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum