Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplituner delia

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator prutus

Mai folositi google sau functia cautare de pe elforum ca sunt o groaza de chestii despre Delia...E un amplificator bun, se poate trage in banda, poate livra 25w/8 ohmi , are un sunet foarte placut, nu-i place sa fie folosit sub 8 ohmi, s.a.m.d......

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Max Him

Unul dintre cele mai reusite aparate facute la noi in tara la vremea lui; adica acu' vreo 25-30 de ani(?), rivaliza serios cu aparatura audio fabricata de Electronica Bucuresti. :rade: E il aveam pe niste boxe "Jazz" .

Link spre comentariu
Vizitator Max Him

Adica utilizati un aplificator bun de 8 ohmi pe niste boxe bune de 4 ohmi, evident in mod gresit...Au existat si jazz-uri de 8 ohmi?

Da, se pare ca asa faceam :da .. aveam o scuza insa, la aceea data eram un copil care nu stia prea multe despre impedante, boxe, etc.erau alte vremuri .Oricum, a fost genul de aparat care nu s-a miscat de la locul lui la nici o petrecere, si nu tin minte sa-l fi fortat.Tin minte doar ca atunci cand l-am vandut l-am vandut in stare excelenta, dupa circa 10 ani de folosinta. Acuma sincer nu stiu daca au existat boxe "Jazz " si pe 8 ohmi.
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator adiyo66

delia e 2x20w la 8 ohmi,trafu e de 90w,din fabrica venea cu 2n6488 si complement ca finali si bd135 pe prefinali,daca i pui bd911,912 cu bd 139 merge ok si pe 4 ohmi,era cel mai bun aparat pe vremea aceea era facut defapt de unitra si se numea original diora copia un grundig,cei de la electromures il montau numai,banda us e pe est pna la 87mhz dar se poate trage in banda foarte simplu.daca aveti nevoie de orice info la depanare v-a ajut cu placere l-a fel si pe orice aparat de la electromures,am lucrat ca inginer la electromures,chiar pe sectia unde se montau.

Link spre comentariu
Vizitator adiyo66

Ptr 4 Ohmi trebuie schimbat şi trafo de alimentare cu unul mai puternic.

nu,bobinele is de 1,2mm,sunt facute sa reziste la 3amperi in regim permanent,rezista fara probleme,acelasi transformator de altfel se folosea si in amplificatorul unitra tosca 303,care putea 4 ohmi din fabrica(arata la fel ca delia da era umpic mai rafinat)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 6 ani mai târziu...
La 07.03.2014 la 16:33, Vizitator adiyo66 a spus:

delia e 2x20w la 8 ohmi,trafu e de 90w,din fabrica venea cu 2n6488 si complement ca finali si bd135 pe prefinali,daca i pui bd911,912 cu bd 139 merge ok si pe 4 ohmi,era cel mai bun aparat pe vremea aceea era facut defapt de unitra si se numea original diora copia un grundig,cei de la electromures il montau numai,banda us e pe est pna la 87mhz dar se poate trage in banda foarte simplu.daca aveti nevoie de orice info la depanare v-a ajut cu placere l-a fel si pe orice aparat de la electromures,am lucrat ca inginer la electromures,chiar pe sectia unde se montau.

Salut,

BD 135 din pozitia T408?

Mai trebuie reglat din potentiometrul de 1k?

Daca puteti sa-mi răspundeți m-ati ajuta foarte mult.

Cu respect!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări