Vizitator Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Emil, eu te-am auzit in banda cu el, dintre toti YO, aveai semnalul cel mai bun acolo in Austria, nu pot decat sa te felicit inca o data. Daca o fi sa crape condensatorii sau mai stiu eu ce drobi de sare, macar nu te zgarii pe fata, la tranzistori de 2 lei/buc. Eu unul, as duce intentionat ampliful pana la limita maxima, sa vad cat as putea scoate pana crapa. Macar o data, HI! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Ce finali sunt in ultima poza?Nu reusesc sa citesc si nu vad nicaieri scris...IRFP250N.... Link spre comentariu
bobo_romania Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Multumesc!!Oare merge si cu IRFP450?Sunt asemanatoare... Link spre comentariu
M1cutzu Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Daca tot experimentati cu mosfeti de comutatie, STP16NF06 se pare ca se comporta foarte bine atat la intermodulatii cat si la linearitate in frecventa; duce si curent de 3 ori mai mare decat IRF510: http://www.st.com/web/en/resource/techn ... 002501.pdf http://www.m0rzf.co.uk/20W_Amplifier/ E 1.90 RON / buc: http://www.adelectrocom.ro/product_info ... s_id/38164 Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 @bobo_romania: S-ar putea sa fie chiar mai bun, doarece, cel putin, capacitatea de intrare este mai mica la IRFP450 decat la IRFP250 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Cu un curent de drena la jumatate, ma indoiesc sa scoata mare branza in antena... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Cu un curent de drena la jumatate, ma indoiesc sa scoata mare branza in antena...Si totusi... autorul indica, cel putin pentru amplificatorul cu 6 tranzistoare, ca posibila utilizarea IRFP450. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Anumite tranzistoare mos,chiar daca au C-in mare,functioneaza foarte bine ca ampl.de rf dintr-un motiv pe care va las sa il aflati singuri.Apropo(razvanfatu),m-am uitat in qrz.com dar nu prea am vazut mare lucru in dreptul indicativului tau.Ca sa fiu mai exact(si mai rau...hi hi hi )proba cu becul era ca sa se bucure si ochiul nu doar urechea(gradul de modulatie a fost de 48%din valoarea maxima);totusi eu am platit becul,asa ca imi era necaz sa il prajesc!Cand vei avea qso-uri cu statiuni de peste ocean cu controale de 59+20db mai povestim,pana atunci nu ii mai demoraliza si pe cei putini care mai construiesc ceva cu adevarat!Baftaaaaaaa...daca ajung anul asta pe la Timken o sa te caut cu niste recorduri din qso-urile avute,73! Link spre comentariu
M1cutzu Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Ma bucur ca exista si alti oameni care construiesc, in nici un caz nu vroiam sa descurajez ci mai degraba sa contribui; daca ti se pare ca am spus ceva deplasat sau care nu are sens in mesajele anterioare, pot sa explic si detaliez, ca sa fie clar. Nu cred ca e rau daca incercam sa mai ridicam standardul din cand in cand, nu ?Si gandeste-te ca mai e o chestie, sunt si altii care citesc pe-aici ca sa invete si care vad chestia cu becul de exemplu si o iau de buna. Chiar daca tu intelegi ca era doar o joaca si n-are nici o legatura cu ce trebuie sa faca amplificatorul, e pacat sa nu mentionezi pe undeva chestia asta.PS: Nu ma cauta la Timken ca stau in Bucuresti Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Razvan,Trebuie sa recunosc ca si eu m-am abtinut de mai multe ori si nu am comentat interventiile tale din ultima vreme, desi tare ma mancau degetele... Inainte de toate vreau sa iti spun ca apreciez pregatirea ta in domeniu, banuiesc ca pentru tine este sau va fi profesie. Pentru multi dintre noi este doar hobby, cu siguranta nu avem pregatirea teoretica a unor profesionisti, insa avem avantajul de a experimenta mult mai mult decat unii dintre profesionisti. Uneori cu succes, alteori cu esecuri care pentru un profesionist erau previzibile. Probabil ca tu nu ai fi riscat sa di foc la casa experimentand cu GMI-83 la 3Kv si numai 3 diode de 1Kv/ramura a puntii redresoare, ai fi stiut ca e insuficient, eu am facut-o. Cu toate astea insa, eu am vazut 800W din acea lampa, pe cand tu nu ai vazut asa ceva niciodata. In ceea ce priveste testele cu becuri pe iesire, le-am facut si eu, si le recomand tuturor CA TEST PRELIMINAR al unui amplif de putere cu tuburi. Iti amintesti de celebrul meu 4XGU-50, despre care tu ai afirmat tot timpul ca "asa animal nu exista" ? Ei, si el a fost testat initial cu 6 becuri de 100W/220V, nu puteam sa-mi risc sarcina fictiva de 1 KW, destul de scumpa, cu un experiment gen GU-50. Dupa ce am vazut ca becurile s-au aprins aproape la luminozitate maxima, dar nu s-au ars, am trecut linistit la teste pe sarcina fictiva. In ceea ce priveste ridicatul standardelor, in momentul in care spui asta, indirect ne spui ca suntem sub orice critica si trebuie sa ne reeduci, ceea ce nu pica foarte bine nimanui...Referitor la rezultatele fiecaruia ca radioamator, poate ca nu QRZ.com este cel mai bun mod de a le masura, dar poate spune ceva despre rezultatele experimentelor fiecaruia dintre noi. Cel putin in cazul meu, pana nu am fost in stare sa-mi fac o antena calumea si un amplif decent, QRZ-ul imi era populat de statii din Europa. Dupa, s-a schimbat treaba... semn ca totusi echipamentele mele mult contestate si incredibile isi fac treaba. Sincer eu (si multi alti useri de pe acest forum), am renuntat sa mai prezint rezultat ale experimentelor facute tocmai datorita posturilor care apar dupa. Este tipic forumurilor romanesti, dupa orice realizare apar posturi care cauta "nod in papura" sub pretextul "ridicarii standardelor", asa incat prefer sa experimentez si sa comunic doar celor cu care am o comunicare mai personala (telefon, VHF / HF). 73 de YO6PMX Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Total de acord .Păcat de faptul ca eu încă nu am nimic de arătat .Si nici antena . Încă .Felicitări pentru liniar !73 ! Link spre comentariu
M1cutzu Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Imi cer scuze daca tonul meu a fost cel care a deranjat, promit ca incerc sa imbrac mesajele intr-o haina mai eleganta de-acum. Spor la construit ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum