yo9hmd Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Salutari domnilor,Am confectionat suportul dintr-un "plastic" foarte usor de prelucrat. L-am achizitionat de la o firma ce se ocupa cu constructia de reclame. Atat confectionarea suporsului cat si lipirea bagetelor s-a facut cu Euro Fix, un adeziv extrem de puternic ce lipeste instant si care are in set un recipient de lichid si un spray. Legaturile le-am facut prin trecerea unor pini (sarme ) prin gaurile aferente baghetelor, inclusiv prin acel plastic. Aseara am montat aceasta aplica in bucatarie, in locul becului clasic de 100W.Nu-mi venea sa cred ce intensitate puternica are lumina si cat de placuta este ochiului.Astazi am sa fac cateva poze sa le postez aici. In urma acestor rezultate am decis irevocabil sa "echipez" tot apartamentul cu asemenea "becuri". Am fost inspirat ca am cumparat 60 de baghete de la colegul nostru, fapt pentru care inca odata il salut si ii multumesc. Ar mai fi de zis ca am alimentat separat cate 6 segmente de bagheta, folosind condensatori in paralel cu capacitatea totala de 2,5 uF/400V. si am strapat toti rezistorii originali de pe fiecare segment. Ma declar extrem de multumit de rezultate. O zi buna va doresc si spor la treaba.... Link spre comentariu
yo9hmd Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 In curs de finalizare inca o jucarie la care am folosit 18 segmente (6 baghete). Link spre comentariu
aetius Postat Octombrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Ma bucur ca schema de la inceputul topicului a fost de folos ,becul a fost facut prin dezlipirea ledurilor de pe bagheta si relipirea lor cum am avut nevoie.. Si sper ca ai pus rezistentele din schema? O zi buna Link spre comentariu
yo9hmd Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Salutari @aetius Da, linkul de la inceputul topicului este folositor deoarece in partea de jos are acele calculatoare facilitand la extrem munca de calcul... Mai am un montaj crosetat pe acelasi tip de alimentare si functioneaza de 4 ani fara incetare. Ledurile folosite sunt Piranha la 10 lm/120 grade difuzie. Am pus si rezistorii si sunt pe calea de a le face un softstart...adica sa se aprinda la capacitatea totala in cateva sec. progresiv.... Cele bune! Link spre comentariu
aetius Postat Octombrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Astept cu interes schema de softstart... Link spre comentariu
Vizitator claudel1974 Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Interesant ce ati facut dard e unde luati baghete led? Ausi benzi led? Link spre comentariu
aetius Postat Octombrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Am basit la rubric vanzari ,dar userul respective nu mai are de vanzare...dar poti cauta led smd 5050 sunt aceleasi de pe bagheta. Link spre comentariu
slkslkslk Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Salut, as vrea sa pun si eu 6 leduri de 1 W in plafoniera masinii, si as dorii sa stiu si eu ce anume imi trebuie pentru asta, adica ce rezistenta, si cum sa le leg asa in cat sa nu am probleme daca curentul atinge 14 v Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 14, 2013 Partajează Postat Octombrie 14, 2013 Si ce legatura are cu baghetele de leduri? Citeste, ca s-a scris deja! Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Bun,acum o intrebare...intrebatoare.Am folosit calculatoarele de pe pagina din primul link si am alimentat de la leduri de 1w inseriate pana la unul de 30w.In afara de faptul ca a trebuit sa folosesc rezistente de putere pt a disipa caldura(nu mare,e vorba de 2-3w pe fiecare din ele)n-am sesizat nimic in neregula.Si intrebarea:cineva spunea mai sus ca foloseste schema de 3-4 ani si nu are probleme,atunci de ce se folosesc pt alimentarea ledurilor cu puteri mai mari de 1w surse in comutatie?pe langa faptul ca sunt cu mult mai scumpe sunt si destul de putin fiabile.Au randamentul mai bun sau care e cauza? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 .Si intrebarea:cineva spunea mai sus ca foloseste schema de 3-4 ani si nu are probleme,atunci de ce se folosesc pt alimentarea ledurilor cu puteri mai mari de 1w surse in comutatie?pe langa faptul ca sunt cu mult mai scumpe sunt si destul de putin fiabile.Au randamentul mai bun sau care e cauza?Ledurile pe care le foloseste colegul sunt piranha, acestea functioneaza la curenti mici 20-50 mA si nu se incalzesc precum ledurile de 1W. Se stie faptul ca led-urile de putere in functionare se incalzesc destul de mult si pe masura ce se incalzesc, absorb din sursa tot mai mult curent ceea ce duce la distrugerea lor sau scurtarea duratei de viata. Si da, sursele din comert pt led-uri sunt destul de scumpe si cred ca sunt destul de fiabile mai ales cele care nu sunt facute de chinezi. Insa o sursa de curent constant pt led-uri poti face tu si iti mai trebuie doar un alimentator. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Nu sunt chiar asa fiabile sursele in comutatie.Mult mai fiabile mi se par cele cu transformatoare,dar gabaritul...Iar ledurile de putere daca au un radiator corespunzator,nu se incalzesc excesiv.Am lasat un led de 30w 5 ore cu o alimentare facuta cu condensator,punte si rezistente si curentul absorbit nu s-a modificat.De aceea am intrebat. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Din cate stiu eu sursele in comutatie au cel mai bun randament, vezi incarcatoarele de tel (care toate sunt acum in comutatie) si in + au dimensiunile mai mici. Ne poate lamuri DR.L care are mai multa experienta. S-ar putea totusi sa gresesc. Eu lucrez momentan la un proiector de curte (18led de 1 W) si pot sa spun ca caldura degajata e o problema, dupa 45 min de functionare tot se ajunge la 55 grade. Eu cred ca schema prezentata pe prima pagina se poate aplica doar pt led-uri cu consum mic de curent. Un alt avantaj al alimentarii dintr-o sursa fata de schema prezentata ar fi izolarea galvanica. ( ) Link spre comentariu
aetius Postat Noiembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Am facut o sursa din linkul de mai sus deocamdata alimentez 3 leduri de 1w (de proba) 12v la 350mA daca cresc consumul la 1A dupa 30 de secunde sursa intra in limitare (ledurile se transforma in semnalizator)...atasez schema cu ce piese am folosit,transformatorul l-am calculate dupa datele din link ( http://danyk.cz/impulz4_en.html ). Urmeaza sa alimentez un corp de iluminat din care am scos neoanele si voi pune baghete led. Multumesc de citire. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Aetius ne poti spune care ar fi avantajul acestei surse fata de cea prezentata la inceputul topicului? Un curent maxim suportat care ar fi daca la 1A intra in limitare? 500mA? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum