Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare baghete led-uri

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...

Ma gandeam ca daca tot se gasesc aruncate sa le pot folosi la acest proiect care nu costa bani, practic nu pierd nimic, decat timp si pentru afara le-as folosi la un proiector in locul becului.Dati-mi dvs o idee de led in genul acestuia care este bun (numai formatul acesta , nu smd-uri )ptr constructia unui proiector ptr aplicatia aceasta de iluminare a curtii la tara.Am vazut la un magazin in Ploiesti (DENSITRON)adica e-piese.r o cel din Bucuresti niste led-uri de 10 mm albe , nu cunosc detalii despre ele, poate merg la asa ceva.

Link spre comentariu

Cele mai ieftine leduri de 5mm de pe la diversi furnizori.Macar nu lumineaza in diverse culori (albastru-mov-un fel de alb) si au CRI pe la 60-70.Pur si simplu nu merita pierdut timpul cu cele din brichete!Nu-i nevoie de persoana a 3-a!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Si eu am alimentat 30 leduri (echivalentul a doua baghete) de la montajul prezentat de tine mai sus. Ca sa ajung la un curent total de 120 mA, am folosit un condensator nepolarizat de 2,4 uF/400V, filtraj de 100 uF/400V si am strapat toti rezistorii de limitare originali de pe baghete si nu am folosit nici un rezistor din schema montajului. Practic am cele doua condensatoare si puntea de diode. Trebuie sa se stie ca baghetele se rup fiecare in cate 3 bucati, iar aceste bucati a cate 5 leduri fiecare, se inseriaza intre ele, respectand polaritatea... plusul uneia uneia la minusul celeilalte...si tot asa. De lumina ce sa zic....nu te poti uita...te orbeste pur si simplu!

Link spre comentariu

Rezistenta pe intrare e bine sa fie pusa, pentru a micsora curentul tranzitoriu la conectarea montajului la retea(se poate arde ledul) sau in caz ca se intimpla ceva cu puntea de diode sau condesatorul electrolitic sau ca montajul ramine fara sarcina(se arde acea rezistenta).O recomandare: un rezistor de 330k… 1Mohm(pentru descarcare) montat în paralel pe condesator ar putea evita descarcărea acestuia prin “degete” în cazul atingerii(evident, montajul fiind deconectat de la retea).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Astazi m-am jucat si eu ... :rade:

Pacat ca pozele nu reflecta realitatea intensitatii luminoase....

Aplica este construita din 4 baghete, alimentate la 220V prin montajul explicat mai sus.

Ultima poza cu lumina emisa...mai aproape de realitate.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări