ndor Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Este mult mai bine sa iei una directionala.O antena directionala este mult mai eficienta decit una omnidirectionala.Este net superioara .Si e cam acelasi pret.Sau poti lua de exemplu o antena sectoriala de 12 dBi.Are cam acelasi pret este mai buna decit omni,are si cablu inclus in pret..... Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 In bugetul propus nu vei gasi ceva care sa aiba maximum admis de legile europene. Nu fac reclama ci te sfatuiesc sa consulti siteul www.wifimag.ro . Acolo vei gasi la un pret decent echipamente care au puteri de transmisie intre 500mW pina la 2000mW pe 2,4Ghz . Nu recomand sectoriala ( unidirectionala ) decat daca ai sa stai intr-u punct fix. Ca sa intelegi ce spun cu o antena unidirectionala uita-te in punctul in care te vei afla cu tableta cu ochiul liber apoi ia o teava pvc si uita-te prin ea . Cam asa emite si o sectoriala ( unidirectionala ). Eu am montat cu succes pe cateva plaje la Mamaia : http://wifimag.ro/2.4-ghz/picostation-2hp iar la ceva hoteluri asa ceva http://wifimag.ro/2.4-ghz/bullet-m2-titanium Intrebare , unde vrei sa amplasezi jucaria ? Ceva infrastructura construita intre puncte ? Case , ziduri , etc , etc. Daca da , ce grosime au ? Ai caroiaj pentru gipscartonul care se prinde pe ele ? Beton armat cumva ? Sunt mai multe lucruri de luat in calcul nu numai router si atat. Astept mai multe detalii. Pe viitor , cereti mai multe detalii celui care solicita o rezolvare la o problema . Risca sa isi heltuiasca banii pe o traznaie si apoi sa nu ii mearga . Pe urma se va intreba "De ce truda nu ii merge ?" Asadar , mai multe detalii te rog ! Link spre comentariu
ndor Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 @aygun,iar postezi doar de dragul de a face reclama undeva !!1- Omul a specificat clar ce buget are si ce vrea sa faca cu el. Ce-i recomanzi tu e de 3-4x mai mult decit are el 2- legile europene specifica foarte clar ca puterea maxim admisa in 2.4 este 100mW EIRP (banuiesc ca stii cei ala )Deci in nici un caz alea de 500-2000mw pe care il indemni sa le cumpere ,asta daca e sa ne luam dupa recomandarea ta.3-O sectoriala are o anumita deschidere,ca de aia se si numeste asa,nu cum te uiti tu prin teava aia4- daca citeai cu atentie ce a postat,observai ca e vorba de o tableta ca si client,asa ca avea nevoie de o mai mare sensibilitate la receptie,se stie ca o tableta e foarte proasta la sensibilitate si putere.5 - banuiesc ca de acum o saptamana si-o fi cumparat ceva,sau a renuntat la idee6 - nu interesa pe nimeni ce ai montat tu pe plaja,atit cit la initiator e o cu totul alta situatie !PS - ca idee.cu un tp-link 740 si o sectoriala de 12 dBi/180 grade, se poate acoperi linistit o arie de pina la 50-60 m/l cu un semnal foarte bun pentru tablete si telefoane Link spre comentariu
aygun Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Nu postez deloc pentru a face reclama ci strict ptr ca de acolo imi iau eu echipamentele si nu am avut plangeri. Vezi ca acolo exista o gama variata de echipamente si preturi. Nici sa isi ia o ginghina de router si apoi sa injure pe aici. Am propus 2000mW pentru montaj outdoor cu o omnidirectionala de 12 dbi.Antena il mai costa 20 ron.Nu e nici un fel de reclama ci stiu ce fel de lucruri aduce omul iar Ubiquiti este o firma consavrata in domeniu.Puteam sa recomand Cisco sau Mikrotic care sunt alta mancare de peste. Link spre comentariu
aygun Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 @ndor - dar de ce nu spui nimic de faptul ca iti faci reclama pe prima pagina a topicului. Nu cumva siteul cu pricina iti apartine ? Aici vinzi antene wireless : http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... 7-300.html http://forum.chip.ro/archive/index.php/t-92726.html http://forum.computergames.ro/86-networ ... print.html Citez: azi am facut un link cu offseturi si rachete. Federele facute de ndor de la http://www.antenewireless.ro Viteza 125mbps dar sunt limitat de convertoarele de fibra; pe aceeasi fibra mai sunt inca 3 linkuri si era cam incarcata teava. Dupa cum se vede federul este numai pe Hpol si distanta e de 8km. Asadar cine face reclama ? Normativele europene zic asa : 100 mW EIRP in 2.4 GHZ - pana la 1W EIRP in 5 ghz unde EIRP este Equivalent Isotropically Radiated Power iar aici este o intreaga poveste de desfasurat cu ceva ecuatii iar cea mai comuna este : EIRP = Pt-Lc+Ga - unde Pt este puterea de iesire a emitatorului , Lc este pierderea pe cablu ( despre care am vorbit intr-un topic anterior ) , iar Ga este catigul antenei masurat in dBi (dB isotropic unde iarasi este un glici ; castigul real al antenei raportat la o antena isotropica ipotetica care distribuie energia in toate directiile s.a.m.d. ca deja ii facem capul cubic omului ) Si aici iarasi avem de calculat dBw-ul dBm-ul care iarasi au ecuatii diferite . De Agnor High Tech ai auzit ? Prin anii 2004 puneam la punct comunicatie wireless intre vreo 40 de puncte pe distante intre 2km pina la 35 km pentru Murfatlar Romania. Ceea ce am recomandat a fost sa ii mearga omului corect si fara bube reteaua . Sectoriala emite cam asa : Vezi cum se vede pe verticala , despre aia vorbeam eu . Eu am expus practic ceea ce am folosit . Altfel ii recomandam un : http://www.tp-link.com/en/products/deta ... L-WR1043ND cu care nu am probleme la 50 de metri de prind si vecinii cu antenele routerului . Am asa ceva acasa iar zidul prin care trece are grosimea de 65cm fiind din piatra , casa fiind facuta acum vreo 40 si ceva de ani . Bugetul omului nu va permite ceea ce isi doreste si trebuie sa isi suplimenteze nitel banutii. Link spre comentariu
aygun Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 @aygun,iar postezi doar de dragul de a face reclama undeva !! Nu postez de dragul de face reclama asa cum faci tu ci intamplarea face sa imi iau echipamentele de acolo si sa nu fi avut bube cu ele . 1- Omul a specificat clar ce buget are si ce vrea sa faca cu el. Ce-i recomanzi tu e de 3-4x mai mult decit are el Cati bani are el nu ii ajung de o jucarie decenta pentru un raport bun privind link-ul si calitatea acestuia. 2- legile europene specifica foarte clar ca puterea maxim admisa in 2.4 este 100mW EIRP (banuiesc ca stii cei ala )Deci in nici un caz alea de 500-2000mw pe care il indemni sa le cumpere ,asta daca e sa ne luam dupa recomandarea ta. Vezi explicatiile anterioare . 3-O sectoriala are o anumita deschidere,ca de aia se si numeste asa,nu cum te uiti tu prin teava aia S-ar putea sa ai o surpriza la un moment dat la un link de mare distanta si vezi functie de polarizare . Asa ar putea pune un banal router si un repetor pe traseu daca vrea si stabilitate si putere si calitate . 4- daca citeai cu atentie ce a postat,observai ca e vorba de o tableta ca si client,asa ca avea nevoie de o mai mare sensibilitate la receptie,se stie ca o tableta e foarte proasta la sensibilitate si putere. Bon , iar daca echipamentul ala de 2000mW chiar depsind normativele europene are suficienta putere l-ar ajuta ? 5 - banuiesc ca de acum o saptamana si-o fi cumparat ceva,sau a renuntat la idee Cine stie? 6 - nu interesa pe nimeni ce ai montat tu pe plaja,atit cit la initiator e o cu totul alta situatie ! Pai poate intereseaza ptr ca pe o plaja majoritatea intra cu telefoanele sau tabletele pe net nu cu laptopurile. Nu am mai vazut pe nimeni sa iasa cu laptopul pe plaja . majoritatea Iphone sau alte generatii de Smartphone. Intelegi acum ? Astfel incat , consider ca are relevanta. PS - ca idee.cu un tp-link 740 si o sectoriala de 12 dBi/180 grade, se poate acoperi linistit o arie de pina la 50-60 m/l cu un semnal foarte bun pentru tablete si telefoane Foarte posibil si probabil foarte ok. De ce si solutia datade mine nu ar fi una valida ? Ce criterii nu indeplineste ? Fac reclama cuiva ? Te inseli ! Link spre comentariu
aygun Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Acum am vazut despre ce router este vorba.Sa vezi ce injuraturi si-a luat o colega de la un tip caruia ia recomandat tipul ala de router tot pentru o treaba de acel gen.A preferat sa scoata din buzunar vreo 80 ron in plus si a fost multumit cu ceea ce i-am recomandat . Routerul specificat de tine ajunge intre 85 si 105 ron in functie de vanzator si de adaosul practicat . As da siteul firmei unde lucrez eu unde costa 85RON dar se poate considera reclama.Pentru ce vrea el ar merge Bullet2 - 175 RON. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum