Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vopsea ce se uscura rapid la UV.

Cilibiu

Postări Recomandate

Salut tuturor.Vreau sa usuc cat mai repede vopseaua cu ajutorul UV-ului. Insa problema este ca nu stiu de unde sa iau vopsea sau daca se gaseste asa ceva.Mar interesa daca exista vopsea pe baza de apa care se usuca foarte repede daca o expun la UV, in caz contrar sunt de acord sa folosesc si vopsea pe baza de diluant.Nu stiu daca este ok unde am deschis acest subiect dar daca un administrator stie un loc mai bun, rog sa il mute.Cu respect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

5

• one

2

• Spitfire

1

• radusa

1

Top autori în acest subiect

Vopseaua bazata pe cianoacrilat fotopolimerizabil se usuca sub actiunea razelor UV. In nici un caz cea pe apa, care se usuca cu ajutorul...vantului. Din pacate o astfel de vopsea fotopolimerizabila nu o puteti gasi gata preparata, gasiti numai lac in care puteti introduce un pigment compatibil.

Link spre comentariu

Eu ma refer sa aibe 2 calitati, in stare normala sa se usuce in 2-5-24 ore, iar la UV sa se usuce in maxim 1 minut (gen cum este SOLDER MASCK "UV CURABLE MASK"). Am nevoie urgent, de pe ebay imi vine in 30 zile, oricum voi comanda pentru viitor , dar sa imi termin treaba acuma............

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am inteles....Eu cu soldermask-ul de la chinezi nu am reusit sa ajung la un rezultat elegant... nu pot sa il intind intr-un strat uniform cu toate ca am stat ore intregi pe net citind cum se face.Folosesc folii Dynamask, imi ajung cam in 10zile. (Belgia-->Italia).

Link spre comentariu

Exista vopsea (cerneala) tipografica cu uscare la UV. CAutati prin tipografii sau pe la furnizorii de cerneluri tipografice. Uscarea este instantanee, coala trecand pe sub lampile UV cu o viteza de 1m/s, chiar si mai repede.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări