Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eliminare sunet fundal

Rila

Postări Recomandate

SalutAm terminat recent un amplificator cu tda7377 si dupa ce am reusit sa scap de sunetul de fundal(fasait)al integratului,acum ma lovesc de alta problema.Ca sursa de semnal am un telefon care pe langa melodie imi da niste sunete de procesare ca sa zic asa(sunete de frecventa inalta,un fel de bipait continu) care se aud pe fundal si in timpul melodiei,si cand nu canta nimic dar am mufa in el.Tin sa precizez ca este alimentat direct de pe bateria masinii.Am incercat tot de la telefon sa dau semnal si sistemului meu 5.1 de acasa care se pare ca are ceva filtre deoarece nu se aud deloc acele sunete ale telefonului.Imi puteti da putin ajutor cu un filtru simplu de realizat cu care sa scap de aceste sunete?Va multumesc frumos,Alex

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rila

5

• Marian

3

• Nostalgic

2

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut!Banuiesc ca impedanta de intrare in ampl. construit cu acel integrat este cam mare ,ca sa nu mai capteze alte semnale adiacente impedanta de intrare este bine sa fie in jur de 1Kohm nu mai mare .Sa putem da detalii mai corecte arata-ne schema amplificatorului.

Link spre comentariu

...impedanta de intrare este bine sa fie in jur de 1Kohm nu mai mare...

Pdf-ul integratului este de o alta parere, mi se pare si normal, 1k este o impedanta de intrare prea mica pentru un asemenea amplificator, ti-ar trebui sursa de semnal solida ca sa-l comande cum trebe...Amplificarea vad ca este destul de mica in configuratia asta, impdeanta de intrare la fel suficient de mica, banuiesc ca lipsa unui RC pe intrare ar putea fi cauza... @Rila inseriaza intre condensatorii de 470n si intrari cate o rezistenta de 2k2 si direct de la intrari la masa cate un condensator de 470p.
Link spre comentariu

Daca scoateti semnal din telefon prin mufa de casti nu cumva telefonul se asteapta sa aiba la iesire o impedanta mica, in jurul a 16 sau 32 ohm? montati pe fiecare canal cate o rezistenta de 32 ohm (simulare de casti) si apoi observati daca se imbunatateste ceva.Zgomotele acelea se aud continuu sau din cand in cand se aude un "parait"?Cand se aud acele zgomote telefonul este in incarcator?

Link spre comentariu

Daca scoateti semnal din telefon prin mufa de casti nu cumva telefonul se asteapta sa aiba la iesire o impedanta mica, in jurul a 16 sau 32 ohm?...

Nu cred ca este cazul, am testat destul de multe tel pe amplificatoarele mele ( impedante de intrare 33k ) fara nici un fel de problema...

...Cand se aud acele zgomote telefonul este in incarcator?

Buna intrebare, sunt curios si eu de raspunsul la ea...
Link spre comentariu

Nu este conectat la incarcator cand se aud sunetele!Dupa ce am pus rezistentele si condensatorii sugerati de dumneavoastra domnule marian am reusit sa obtin un sunet mai bun cu mai putine sunete.Se mai aud foarte putin acum!

Link spre comentariu

Poti cobora si mai mult polul RC care momentan este cam pe la 150Khz, poti incerca cu condensator de 1n care ar pune polul cam pe la 70Khz, astfel se atenueaza tot ce este peste acea frecventa, astfel incat zgomotele nedorite sunt daca nu eliminate macar oricum mult reduse in intensitate.

Link spre comentariu

Vrem sa vedem si cablajul.Unele bucle de masa favorizeaza o reactie pozitiva care transforma un amplificator audio intr-un radioreceptor cu reactie ce este capabil sa produca detectia unor semnale care sint in afara domeniului audio.Deci ,dorim sa vedem si cablajul.

Link spre comentariu

Am rezolvat problema.Din nefericire domnule Nostalgic nu mai pot sa va arat cablajul acum poate doar o schema a cablajului deoarece am lipit placuta cu mastic exact pe cablaj,si am pus-o intr-o cutie cu un ventilator si nu as dori sa o mai dezlipesc :(

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Imi cer mii de scuze ca postez abia acum,dar acum am scos placa de unde era pusa.Va rog sa imi spuneti si mie daca e bine facut cablajul sau nu,fiind primul meu cablaj.Calitatea este destul de proasta,sunt facute cu telefonul pozele.Mai exista cateva puncte mici negre de silicon pe care nu am reusit sa il dezlipesc.Va multumesc frumos!

post-42289-139829661473_thumb.jpg

post-42289-139829661486_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări