Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bara fibra de sticla ?

philiprobz

Postări Recomandate

Am intrat in posesia unei bari cu diametrul de 25 mm, in lungime de 1,5 m. Nu reusesc sa-mi dau seama ce fel de material este si ce intrebuintari i-as putea da. Are o culoare galben- verzui , este foarte rigida ca si cum ar fi din ceramica si are acelasi sunet specific de "piatra" cand este lovita de alt material. Am debitat o bucata si am observat ca la taierea cu bomfaierul se faramiteaza. Cand am taiat-o am lasat o portiune mica si nu m-am dus cu panza pana la capat dupa care am incercat sa o rup moment in care s-a desprins ca o aschie asa cum se intampla cand rupi o creanga de exemplu. Si un alt lucru pe care l-am abservat este acela ca este aproape perfect cilindrica - o diferenta de cateva sutimi, lucru care ma duce cu gandul ca in mod voit in procesul de fabricatie s-a urmarit acest aspect pentru o anume destinatie a materialului in cauza . Atasez si cateva fotografii poate ajuta:

post-56016-139829656226_thumb.jpg

post-56016-139829656236_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• philiprobz

4

• radu cnc

2

• goguboeru

2

• PINTI

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa poze si dupa descrierea ta, dupa taiere, se pare ca este fabricata din fibra de sticla. O intrebare: ce tip de bere ai in poza, ca nu se vede bine?

Link spre comentariu

Am anticipat aceasta reactie justificata in ultima insanta si de aceea nu am vrut sa spun denumirea produsului dar tot am picat in abatere si am dat curs intrebarii. Scuze pt asta. Acum revenind la subiect cel de la care am primit bara in cauza m.a rugat sa ii fac o bucsa la o masina de tocat electrica. Dupa ce m.am apucat de prelu crat materialul pe strung a devenit o certitudine ca e este fibra de sticla. Cu groaza am terminat lucrarea sa nu se supere omul pe mine dar i.am spus ca eu unul nu sunt de acord cu materialul asta avand in vedere ca e vorba de alimente ce urmeaza sa intre in contact cu fibra de sticla. Mai departe e alegerea lui. Nu stiu mare lucru despre acest material si astept in continuare sugestii despre posibilele intrebuintari ale acestui material.multumesc pt intelegere.

Link spre comentariu

Provine probabil de la o "prajina " ce se foloseste de "liniorii" ce se ocupa de linii de inalta tensiune. Au fel de fel de dispozitive montate in unul din capete.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări