jack Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Va salut , Am cumparat zilele trecute partea de radio dintr-o statie de radioamplificare de mica putere , probabil destinata vreunui camin cultural , fabrica , primarie... Partea de radio este in stare buna , chiar si fara lampi , am dedus ca lampile erau 2 ECH81 si un EM84 , detectia se face cu dioda , cred ca s-a construit dupa schema lui " Carmen 1 " . Butoanele par a fi de " Junior " iar blocul de radiofrecventa si comutatorul de game cred ca sunt ca la " Carmen " . Aparatul nu pare fi produs de " Popular " sau " Electronica " . Aparatul de radio era in aceasi cutie de tabla sub el fiind partea de amplificare si alimentare despre care nu stiu mai nimic . Doar ca pe panoul aparatului , sub radio erau 6 potentiometri , 5 de volum si unul de ton . Din cele 5 potentiometri , primele 3 erau pentru microfon , a 4-a pick-up si urmatoarea pt magnetofon . Mufele pt intrari erau in spate sau lateral . Inclin sa cred ca este vorba de un produs " Doina " , dar n-am nici o certitudine . Pe cutia aparatului - n-am mai luat-o , cred ca mai este de vanzare plus un radio identic cu cel descris - nu exista nici un element de identificare , asa mi-a spus vanzatorul . Rog daca cunoaste cineva ceva date in legatura cu producatorul , destinatia - nu cred ca s-a vandut in magazine- anul fabricatiei , poate a mai intalnit cineva sau a fost mentionat in vreo carte . Link spre comentariu
bratueduard Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 frumoasa treaba.... Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Este interesant aparatul... lucratura tip "Doina" ... nu? Link spre comentariu
jack Postat Iulie 14, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2013 sau poate o lucratura IEMI Bucuresti Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 IEMI a fost infiintata in 1971.... pare o lucratura mai veche... Oricum, de la IEMI ma asteptam la mai mult! Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 Salut, nu vinzi dracovenia asta ? Link spre comentariu
jack Postat Iulie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2013 Salut , am scris mai sus ca un aparat identic mai era de vanzare pe acest forum plus cutia metalica Link spre comentariu
YO8RNT Postat Octombrie 11, 2013 Partajează Postat Octombrie 11, 2013 "Dracovenia" este produsa de Electromagnetica. Link spre comentariu
jack Postat Octombrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2013 Producatorul se pare ca este " Radio Progres " http://techirghiol.olx.ro/vand-statie-p ... -177329287 Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 12, 2013 Partajează Postat Octombrie 12, 2013 Super... o identificare ca la carte... Bine ca ati urmarit "obiectul" pana la capat! Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 IEMI a fost infiintata in 1971 In imagine este indicatorul unui desen din cartea tehnica a sursei I4102 (am scanat-o si a fost postata pe forum de @soldan). Este clar ca firma a fost infiintata inainte de 1970, la inceput cu de denumirea de "fabrica" - FEMI, ulterior ca "intreprindere" - IEMI. Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Se pare ca aveti dreptate. Doamna Nona, volumul 1 din Electronica Romaneasca. O istorie traita la pagina 21, intr-un tabel scrie ca IEMI 1970, dar ca a functionat in cladirile Electronica de la decretul de infiintare din 1968... Ar trebui sa vedem decretul sa stim ce s-a infiintat si cand. Probabil ca a fost o unitate industriala numita F.E.M.I. cu mult inainte pe care decretul a transformat-o in intreprindere?! Cu ingaduinta Dvs. o sa trimit atasamentul Doamnei, sa vedem ce zice. ......................................... Iata ce raspuns am primit: "In vol II al lucrarii Electronica romaneasca scrie ca FEMI a fost infiintata in 1968 prin HCM. Nu e nici o mirare ca ati gasit un proiect datat dec 1967, din urmatoarele motive = 1. FEMI a luat fiinta prin desprinderea unor sectii de proiectare si productie din Electronica, a si functionat pe teritoriul acesteia pana in 1970. 2. Intre data la care ministerul hotaraste aceasta "rupere" si momentul aparitiei unei HCM trec cateva luni" Deci informatia din vol.I a fost explicata in volumul doi... Mi-a mai spus ca in cazul IPRS situatia este si mai roza pentru ca in ziar aparea infiintarea dar de fapt peste 2-3 ani IPRS functiona "de facto"! 1 Link spre comentariu
digix Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Un amic a gasit aruncata la fier vechi aceasta statie de amplificare, are cam 1m lungime. Traful de alimentare lipseste, cel de iesire pare in stare buna. Il putem ajuta s-o identifice ? Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 N-o vinde ? Link spre comentariu
digix Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 O vinde, zice sa-i oferi un pret. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum