Dr.L Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Adica fix ceea ce am zis... Link spre comentariu
Vizitator ioancirosia Postat Iulie 21, 2014 Partajează Postat Iulie 21, 2014 Va salut,as dori sa stiu daca se poate sa folosesc un panou solar conectat la un invertor care sa scoata 220v,cei 220v sa alimenteze un ups iar cand soarele mai intra an nori upsul sa treaca pe baterie?Concret ce panou solar mi-ar trebui (de cati watt) si ce invertor?Precizez ca doresc sa ma folosesc de curentul de la panoul solar doar pe timp de zi.Bateria de la ups as dori sa folosesc o baterie de maxim 100A.Va multumesc. foarte bun topicul si da exista asa ceva chiar mai performant cand soare intra in nori up-sul preia diferenta de w din reteau electrica(gen invertor injectie in reteaua nationala) acest UPS hybrid solar care de curand sunt ferecitul ce il am in posesie este compus din doua incarcatoare unul solar cu mppt si unul de la priza ce functioneaza in pararel prioritar find cel solar,ele fin comandate de un microprocesor cand scade incarcarea de la cel solar compenseaza ce din priza dar cand e soare consum zero din priza,si un inveror sinus pur eu personal am varianta de 1kw cu 4 panouri solare de 24v bateria externa pentru acest ups este recomandata de 150-300A cu gel,eu folosesc doar bateri de 20 A datorita ca nu doresc sa consum doar in timpul zilei....adica pretul celor de 300a este pe masura in cazul meu si baterie de 6 A cred ca merge avand rol doar de tampon pentru a mentine 24v caci deiferenta de cer inorat sau etc compenseaza din priza denumirea este solar hybrid invertor care costa in jur de 1700 ron fara tva dar merita avand in vedere ca in timpul zilei am o productie de 500-600 w/h de dimineata pana seara ceea ce se simte la factura sper ca va ajuta acest post al meu pe cateva persoane care doresc sa isi faca un gen OFF grid dar sa nu foloseasca acumulatori mari caci pretul .. si sa consume ce produc atunci cand produc Link spre comentariu
one Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 1.as dori sa stiu daca se poate sa folosesc un panou solar conectat la un invertor care sa scoata 220v,cei 220v sa alimenteze un ups iar cand soarele mai intra an nori upsul sa treaca pe baterie? 2. Concret ce panou solar mi-ar trebui (de cati watt) si ce invertor? 3.Precizez ca doresc sa ma folosesc de curentul de la panoul solar doar pe timp de zi. Bateria de la ups as dori sa folosesc o baterie de maxim 100A. 1. Teoretic este posibil orice, dar trebuie plecat de la scop catre solutie si nu invers. Daca plecam de la obiectiv, s-ar putea sa existe mai multe solutii. In principiu, as folosi un charger pentru baterii, special pentru panouri solare + un UPS, dar intrebarea ta exclude aceasta solutie. 2. Din nou trebuie plecat de la obiectiv. Consideri puterea necesara consumatorilor si alegi panoul de o putere superioara. La fel si chargerul, caci curentul lui te limiteaza. 3. capacitatea bateriei se masoara in Ah. Din nou e valabil primul raspuns.... ce vrei sa faci cu aceasta baterie? Daca vrei sa acoperi lipsa soarelui pentru cateva minute, ca a intrat in nori, s-ar putea sa ajunga, daca ai o zi ploioasa si nu ai soare, nu iti ajunge. Ce alimentezi cu aceasta baterie, o lampa de veghe, un cuptor electric ? Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 Solutia nu e "pe direct", ci foarte indirecta (panou - 220Vca - 12Vcc - baterie - 220Vca). Un bloc UPS poate livra putere mare cateva minute, dupa care bateria se descarca, electronica se supraincalzeste si totul se opreste automat. Pentru reincarcarea bateriei puterea necesara este mica, ajung si 20 W. Bateriile din UPS de obicei nu au capacitatea declarata, au o constructie speciala si un numar limitat de cicluri de incarcare - descarcare. Personal am un cimitir de baterii de UPS care nu au lucrat in regim de descarcare mai mult de doua ore fiecare si s-au intrerupt. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 25, 2014 Partajează Postat Iulie 25, 2014 Solutia nu e "pe direct", ci foarte indirecta (panou - 220Vca - 12Vcc - baterie - 220Vca). Un bloc UPS poate livra putere mare cateva minute, dupa care bateria se descarca, electronica se supraincalzeste si totul se opreste automat. Pentru reincarcarea bateriei puterea necesara este mica, ajung si 20 W. Bateriile din UPS de obicei nu au capacitatea declarata, au o constructie speciala si un numar limitat de cicluri de incarcare - descarcare. Personal am un cimitir de baterii de UPS care nu au lucrat in regim de descarcare mai mult de doua ore fiecare si s-au intrerupt. Bateriile din UPS-urile mici, uzuale, sunt de 7Ah (7,2 unele). Cele putin mai performante au baterii de 18Ah, 2 bucati in serie. Bateriile din UPS-uri se distrug din cauza regimului tampon. In mod normal, viata unei baterii montata in regim tampon nu se masoara in cicluri de descarcare/incarcare ci in ani. O baterie uzuala de UPS poate fi considerata terminata dupa 2 ani, chiar daca UPS-ul nu a avut nici o pana de curent. Chiar daca mai merge, nu te mai poti baza pe ea. In orice moment se poate defecta brusc (unele se incalzesc brusc si se umfla, altele pur si simplu se comporta ca si cum s-ar intrerupe, dar nu e o intrerupere electrica ci una chimica). In principiu daca vrei sa ai un UPS pe care sa te poti baza, trebuie schimbata bateria la 2 ani. Asta e valabil nu numai pentru UPS-uri ci pentru aproximativ toate bateriile uzuale cu functionare in regim tampon. Puriu, daca ai baterii de UPS defecte, poti sa le predai la o firma de distributie a bateriilor. La 10 defecte primesti una noua. Bateriile destinate aplicatiilor solare au viata mai lunga...(Exista totusi un "DACA") DACA, nu stau doar in regim tampon si isi urmeaza periodic un ciclu de incarcare descarcare. Link spre comentariu
nel65 Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 ... si isi urmeaza periodic un ciclu de incarcare descarcare. pai nu se incarca ziua si se descarca seara si eventual,noaptea ,in functie de ce consumatori sunt? Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 pai nu se incarca ziua si se descarca seara si eventual,noaptea ,in functie de ce consumatori sunt? Ba da, daca nu cumva e vorba de o cabana unde mergi de 3 ori pe an.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum