schnapy Postat August 22, 2006 Partajează Postat August 22, 2006 Unde gasesc o schema sau cine imi explica si mie cum functioneaza microcastile alea care se baga in ureche. Am inteles ca au o bobina, un preamplificator si o casca de vreo 300 Ohmi. Cate spire are bobina ??? Cum arata un preamplificator asa de mic ??? Link spre comentariu
dalu Postat August 22, 2006 Partajează Postat August 22, 2006 Ia legatura cu userul @luc :drinkers: Link spre comentariu
schnapy Postat August 23, 2006 Autor Partajează Postat August 23, 2006 Stai linistit ca am luat legatura cu el, dar nu vrea sa spuna. :finga: :finga: Link spre comentariu
ywar2 Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 Eu banuiesc ce schema este. Cauta in revista Tehnium anii 70...80 unde a aparut schema unui aparat cu care puteai asculta in surdina muzica de la o sursa, adica fara sa deranjezi. Receptorul consta dintr-o bobina cu cca 2000 de spire si un banal amplificator de semnal mic de audiofrecventa alimentat la 1.5v si o casca. Cu un astfel de circuit se pot ,,receptiona'' semnale de aaf de la diferite surse: linii telefonice, retele electrice, retele radioficare, amplificatoare aaf de putere si orice alta sursa. Daca vrei sa testezi ceva rapid de genul asta incearca sa conectezi o bobina cu 2..4000spire in locul capului magnetic la casetofon. Vezi ce se intimpla cind este apropiata de diferite surse de semnal si apoi tragi concluziile. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 27, 2006 Partajează Postat August 27, 2006 Salut.S-a discutat de acest "aparat minune" asa ca dau si eu o tema de vacanta.Faceti rost de un aparat auditiv defect ,demontati-l si o sa gasiti acolo tot ce trebuie.Inlocuiti microfonul cu o bobina(cred ca bobina de la un buzzer de telefon mobil e suficient de mica sa incapa)si aveti "device-ul" care intra in ureche.O vizita la orl(mai mult sau mai putin oficiala) pentru o hartie e binevenita.PS:nu vreau sa aud la stiri de adolescenti care si-au "casapit" bunicii pentru a le lua aparatele auditive sau de cresterea ingrijoratoare a hipoacuzicilor in randul copiilor de clasa a 8-a sau a 12-a. Link spre comentariu
schnapy Postat August 27, 2006 Autor Partajează Postat August 27, 2006 @The Stressmaker Chestia e ca aparatul ala auditiv nu iti intra cu totul in ureche si poate fi vazut cu usurinta la exemene :smt003 . @ywar2 Am incercat ceva asemanator la ce ai spus mai sus. Am luat o pereche de casti (d'alea de 1 ron, care se baga in urechi) si am luat bobina e la o casca si am conecat-o la un radio portabil. De cealalta casca am legat o bobina de la un ceas (d'ala de 2 ron) si spre surprinderea mea a mers pana la o distanta de 2 cm (fara preamp). Problema e ca nu gasesc o casca asa de mica ca sa intre in ureche. Stie cineva? Eventual un pret... Am auzit ca sunt castile alea bob de piper, dar unde sa gasesc?? Link spre comentariu
ywar2 Postat August 27, 2006 Partajează Postat August 27, 2006 schnapy, eu am bobinat 50 de spire pe carcasa de la un suport de CD-uri si apoi am pus la capete o mufa de casca de 3.5mm. Bobina a fost conectata apoi la iesirea de casca a unui iPOD. La receptie ptr ca nu aveam pofta sa bobinez 2...4000 de spire am folosit o bobina de la un releu de 24V rusesc. Bobina a fost conectata la intrarea de linie LineIN de la calculator. Surpriza: semnalele pot fi receptionate confortabil pina la o distanta de cca 30...40cm in difuzor. Cred ca un amplificator cu 3 tranzistori si o casca sint deajuns ptr o receptie confortabila. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 27, 2006 Partajează Postat August 27, 2006 Eu banuiesc ce schema este. Cauta in revista Tehnium anii 70...80 unde a aparut schema unui aparat cu care puteai asculta in surdina muzica de la o sursa, adica fara sa deranjezi. Receptorul consta dintr-o bobina cu cca 2000 de spire si un banal amplificator de semnal mic de audiofrecventa alimentat la 1.5v si o casca.Ii zicea "receptor de audiofrecventa. Avea 3 EFT-uri si mergea surprinzator de bine. Casca parca era de 2000 ohm :rolleyes: , dar a mers si cu casca de tel. (56 ohm) Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 Schnapy, urmareste si a doua idee si combina cu prima cu ajutorul unui medic "priceput".Daca ai hartie cu permis port-arma te lasa si cu pistol in sala :rolleyes: Link spre comentariu
schnapy Postat August 29, 2006 Autor Partajează Postat August 29, 2006 Totusi o casca asa de mica unde se gaseste ??? Banuiesc ca una home made e imposibil de facut. Restul montajului e cat de cat usor de facut dar casca.... Link spre comentariu
adynis Postat August 29, 2006 Partajează Postat August 29, 2006 Surpriza: semnalele pot fi receptionate confortabil pina la o distanta de cca 30...40cm in difuzor. Cred ca un amplificator cu 3 tranzistori si o casca sint deajuns ptr o receptie confortabila. :rolleyes: ce semnale ? Link spre comentariu
ywar2 Postat August 29, 2006 Partajează Postat August 29, 2006 adynis, eu am construit o bobina cu cca 50 de spire pe post de emitator pe care am conectat-o la iesirea unui iPOD. E clar ca semnalele receptionate erau de la acesta, adica muzica! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 30, 2006 Partajează Postat August 30, 2006 Adynis este adevarat ce a spus ywar2.Unde lucrez eu,pe vremuri,inainte de revolutie si de a ajunge eu acolo, se folosea un sistem de apelare a persoanelor prin acelasi sistem.Prin tub PVC se creea o bobina, cu un singur fir la etajele 1,5 si 8, conectat la un amplificator cu lampi.Nu cunosc detalii despre sistem ,doar ca avea raza de actiune cam 100 m in jurul institutiei si apelarea se facea prin circuit acordat rezonant (am doar un receptor aruncat undeva prin cutii),dar avea si optiune de transmisie de voce.Din cate am aflat de la cei mai vechi acolo sistemul a functionat cativa ani fiind dezafectat apoi din motive pe care inca nu le-am aflat.Este un exemplu "la scara mare" a folosirii procedeului,alt exemplu l-am aflat dintr-o carte din 1923, care erau descrise metodele de interceptie a comunicatiilor inamice in primul razboi mondial, prin acelasi sistem cu bobina.Poate sunt offtopic dar daca se separa casca propriu zisa in doua parti? O membrana cu magnetul care intra in ureche iar bobina in exterior,dupa ureche.Asa se reduc partile componente ale aparatului "auditiv" dar in acelasi timp creste puterea necesara bobinei care poate fi data de un amplificator mai puternic (in buzunar? ).Alta idee ar fi un "piercing" pe lobul urechii folosit ca trecere pentru 2 fire litate catre casca (intrebarea e daca merita). Link spre comentariu
schnapy Postat Septembrie 1, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2006 Am citit intr-un articol dintr-un ziar ca studentul care a adus microcastile astea in Romania (a aflat "reteta" de la un rus care colaboreaza cu serviciile secrete romane) vrea sa lanseze in toamna asta "un dispozitiv" care transmite sunete catre deget prin intermediul nervilor de la mana. Deci trebuie doar sa stai cu degetul in ureche si asculti... :weedman: Dracia asta cum mai functioneaza ??? Aveti idei ??? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 1, 2006 Partajează Postat Septembrie 1, 2006 Din ce ai spus sunt doua variante.Prima ar fi sa foloseasca muschii mainii ca "bobine" iar pielea si oasele mainii ca "membrana", facand analogie cu un difuzor, si a doua sa foloseasca un traductor piezo in contact cat mai strans cu mana, in care, vibratiile traductorului se transmit oaselor degetelor, apoi spatiului de aer creeat de deget in conductul auditiv, transformandu-se in sunet, care se transmite timpanului si asa mai departe.Prima varianta nu cred ca are sanse din cauza vitezei mici de contractie a muschilor (a-ti vazut muschi care sa se contracte de 1000 de ori pe secunda?).La a doua metoda e necesar ca vibratiile generate de traductor sa fie longitudinale pe oasele degetelor.Treaba cu reclama e alta problema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum