Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator

Postări Recomandate

Ce amuzant esti... :rade: Mai bine zi ca habar n-ai de ce ai pus rezistentele alea acolo, si atata tot, asa cum ai zis si tu, nu le ai cu teoria, adicatelea trantesti si tu cate ceva la nimereala, daca merge bine, daca nu... pai pe tine nu te intereseaza, chiar tu ai zis... pacat, e mare pacat penca prostiile tale afecteaza pe altii complet nevinovati, si sper sa am timp maine sa pun schema in simulator in ciuda zilei groaznic de aglomerate ce se prevede a fi...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna,

Marian, aceasta schema ai mai simulat-o mai de mult si am mai vazut tot aceasta schema si pe forumul vecin dar cu mici modificari. De mult citesc acest forum, m-am uitat la toate posturile pe care le-a pus D-nul Leco pe forum despre aceste module (sincer eu ii admir munca lui) si intr-o zi mi-am pus in cap ca sa fac 2 module dupa schema respectiva.... dar ...

Detalii despre simulare:http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=1052111

Link spre comentariu

Ai masurat caderea de tensiune pe rezistentele 2k7?Sunt tensiuni aproximativ egale?Daca nu sunt, ai o problema!!!!!In tabelul cu tensiuni de ce nu apar tensiuni cu -? Alimentezi cu + si -?E ceva la Q3 in colector...

Buna,Azi am masurat caderile de tensiune, la o alimentare simetrice de 38 Vcc, tensiunea la bornele rez 2k7 este de 2.3 - 2.4 Vcc. De asemenea pun si cablajul dupa care am facut modulele, eu l-am verificat de 3 ori si nu am vazut sa fie gresit, daca vreti si aveti careva timp sa trageti un ochi poate gasiti problema, deoarece ambele module facute se comporta la fel.
Link spre comentariu

Buna,Azi nu prea am avut ce face si m-am pus sa modific modulele, mi-am zis ori merg, ori le arunc si nu ma mai chinui cu ele ca tot degeaba, pana la urma le-am dat de cap dar cu niste modificari: in loc de 2k7 am 1k2, in loc de 15K am pus 6k2 si am mai modificat rezistenta de reactie din 36K in 22K. Unde am zis in posturile anterioare ca in loc de MJE340/350 am pus BD237/238, acum le-am inlocuit cu MJE15030/15031 ( din astea am gasit pe acasa). Insa dupa toate modificarile facute a crescut offset-ul de la 20 mV la 60 mV. Mie mi se pare destul de mult. Daca doriti sa imi ziceti ce ar mai trebui sa modific pentru a scadea offset-ul. Maine urmeaza sa pun la loc si protectia deoarece am dat-o jos ca nu cumva sa incurce cu ceva pana am facut modulele sa functioneze.Ca si o concluzie trasa de mine la aceasta problema : deoarece alimentez modulele cu 65 Vcc simetric, etajul de intrare nu cred ca era alimentat suficient pentru a ataca urmatoarele etaje ( sa nu sariti pe mine daca am gresit cu ceva).Multumesc tuturor pentru ajutorul si sfaturile acordate.Numai bine,Iani.

Link spre comentariu

Buna,Azi nu prea am avut ce face si m-am pus sa modific modulele, mi-am zis ori merg, ori le arunc si nu ma mai chinui cu ele ca tot degeaba, pana la urma le-am dat de cap dar cu niste modificari: in loc de 2k7 am 1k2, in loc de 15K am pus 6k2 si am mai modificat rezistenta de reactie din 36K in 22K. Unde am zis in posturile anterioare ca in loc de MJE340/350 am pus BD237/238, acum le-am inlocuit cu MJE15030/15031 ( din astea am gasit pe acasa). Insa dupa toate modificarile facute a crescut offset-ul de la 20 mV la 60 mV. Mie mi se pare destul de mult. Daca doriti sa imi ziceti ce ar mai trebui sa modific pentru a scadea offset-ul. Maine urmeaza sa pun la loc si protectia deoarece am dat-o jos ca nu cumva sa incurce cu ceva pana am facut modulele sa functioneze.Ca si o concluzie trasa de mine la aceasta problema : deoarece alimentez modulele cu 65 Vcc simetric, etajul de intrare nu cred ca era alimentat suficient pentru a ataca urmatoarele etaje ( sa nu sariti pe mine daca am gresit cu ceva).Multumesc tuturor pentru ajutorul si sfaturile acordate.Numai bine,Iani.

Oare de ce la mine, modulele functionau IREPROSABIl intre +/- 110Vcc pina la +/- 48Vcc?Ti-ai pus intrebarea?Vezi poate iti da solutia, Retrosong...
Link spre comentariu

Leco schema merge foarte bine cu valorile pieselor care sant in schema daca eram singurul mai ziceam dar au facuto multi si le merge am si poze de la ultimele module vandute si poze de la amplifulala mic stabil in 2 ohmi ma refer la piese ,asa ca nu are rost sa le tot invartesti ca nu e schema aia,Marian a zis ca schema aia e o petarda inseamna ca si tu i-ai prostit pe toti si ai vandut petarzi,desi ma indoiesc.

Link spre comentariu

In schema oficiala erau niste 2SB si 2SD parca, iar eu cind am facut intiia oara schema, am pus BD139i+BD140i ca nu aveam altceva, iar in fata pusesem din cite imi amintesc, BC174B si BC256B, ca aveam multe perechi iar BC256B era VERDE!Ca prefinali aveam BD237 si BD238 iar ca finali SDT9202S cite 2 in paralel, schema o alimentam la +/- 58-60V.Zilele ce urmeaza, apar modulele Leco, versiunea 2, insa direct la rubrica vinzari...Va fi "altceva", aviz clonatorilor...

Link spre comentariu
:sparge:

Pentru Victor: Mai sus ai raspunsul cu ce s-a intamplat cu aceste module, ca in sfarsit le-am dat de cap cu unele modificari si acum merg, si nu in ultimul rand am multumit tuturor celor care mi-au dat sfaturi, propuneri, sugestii. In legatura cu link-ul de la menadi PA 600 ai poza cu raspunsul meu pe privat.Sa aveti o seara faina.Iani.

post-24020-13982969823_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări