Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

schema e luata de pe modulele lui Leco trebuie sa mearga asa cum e ea

Cind ma gindesc ce bine lucreaza modulele, in varianta originala...http://www.youtube.com/watch?v=KrenN56u-GY
Eu v-am mai spus ca , CLONAREA nu este o solutie optima...Ce s-a scurs pe net, s-a scurs cu modificari, lui retrosong sa-mi multumiti pentru insuccesul de a face modulul sa sune cum trebuie...Succes la rezolvarea problemei.
Link spre comentariu

pt Radu8982 : schema am luat-o tot de aici de pe forum, si daca te uiti la postarile mele nu precizez nici unde ca e schema lui Leco ci altii au zis treaba asta, eu am zis ca e doar o schema de pe forum, in fine eu am cerut ajutor pentru o problema la o schema pe car am facut-o, sunt colegi care chiar m-au ajutat cu un sfat, o idee etc... si pe aceasta cale vreau sa le multumesc.Azi m-am pus sa il mai bibilesc, am schimbat toti conzii si am reusit sa scad curentul de mers in gol la 90 mA, acum schema e functionala, am pus muzica, se aude bine, nu se incalzesc finalii, dar cu voltmetrul pe boxa de 8 ohm si merge pana la aprox 5 V, dupa care incepe sa distorsioneze si nu mai creste puterea. Am masurat tensiunea intre bazele prefinalilor si este de 1.9 Vcc iar intre bazele finalilor este de 0.9 Vcc.

Link spre comentariu

Singura variantă posibilă pe care o văd, ar fi ca acel 2SA1943 şi 2SC5200 ''prefinali'' să fie de fapt trz Darlington. Aşa ar funcţiona corect ampliful şi s-ar întoarce la originile din anii 70, la Dual CV1500-1700. Diverse variante ale schemei folosite de Leco au circulat pe sub forum, desigur că pline de greşeli.

Link spre comentariu

Schema propusa initial ( pseudo clona xxx ) nu prezinta nicio problema in functionarea etajului final ( structura dublet Darlington ) la tensiunea mentionata .

Aici http://www.diyaudio.com/forums/attachme ... 00-sch.jpg aveti un alt exemplu , cu performante putin mai bune cu privire la Dumping Factor si THD sau capabilitatea marita de a functiona pe sarcini complexe .

Puteti remarca structura asemanatoare a etajului final ( doar etajul VAS fiind diferit , fiind un derivat din topologia Kaneda , nu cum gresit unii habarnisti care " se stie ei " ii dezinformeaza permanent pe restul userilor Elforum sustinand topologia VAS ( sau cele derivate tip AV400 etc ) din link-ul prezentat de mine mai sus este de origine Sansui ) ...dar sa revenim la etajul final .

Atentie , exemplele sunt valabile doar pentru finalii mentionati in structura dublet Darlington , deoarece prezinta avantajul unui beta relativ mare ( tipic 100 ) si stabil cu temperatura , pacat de valoarea SOA prea mica .

Link spre comentariu

@ianny

Desigur ca pot , sub rezerva ca este o schema didactica , pe care o recomand doar pentru studiul etajului final avand dublet Darlington , exact ca si schema ( pseudo Clona xxx ) care a fost la baza acestui subiect , dar prefinalii ( cei care au generat discutii pseudostiintifice ) in varianta Apex functioneaza in clasa A , iar in varianta sustinuta de retrosong si restul ( pseudo Clona xxx ) prefinalii functioneaza in clasa AB :

Posted Image

PS : se pare ca nu m-am grabit suficient...schema este deja vizibila :) .

Colegul @Letcon a fost mult mai rapid .

Link spre comentariu

Evident ca ai perfecta dreptate cu privire la SOA ... dar Leco stia acest lucru si a ales o varianta fara compromis : a folosit 2SA /2SC ca prefinali si MJL ca finali . Sa nu uitam ca MJL-urile au un SOA exceptional pentru bipolari !Cat despre adevaratele secrete ale schemei lui Leco , e bine sa ramana secrete , ca de aia se numesc secrete .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări