Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Incercati in etape:1.La iesire conectati un circuit serie 10 ohm/2w+0,1uf/100v(cel fara valori din schema).2.In bucla de reactie modificati 36 kohm in 22kohm(identica cu cea de la intrare) si 100pf in 22pf;verificati si condensatoarele de 220uf si rezistenta de 820 ohm.La intrare rezistenta de 3,3kohm se modifica in 1 kohm si conectati in serie ,cum spune Dl.Zal un condensator de 4,7-10 uf,preferabil nepolarizat. Daca functioneaza normal ,e O.K.;daca nu,conectati 2 condensatoare de 33-47 pf intre B-C la mje-uri.Succes.

Link spre comentariu

Am incercat pana acum sa modific partea de superdioda astfel incat sa obrin 100 mA curent de mers in gol, am pus in locul rez de 1k5 una de 2k7 si in locul rez de 470R una de 1k2 (asta am avut la indemana) si nici decum nu coboara sub 300 mA. Am schimat si condensatorul dintre C si E superdiodei si acelasi lucru. Am obs ca eu nu am rez de 820 ohm inseriata cu cond 6.8 nF care are punct de plecare ca si rez de 820 ohm inseriata cu cei 2 conzi de 220uF (m-as indoi ca din cauza asta sa nu pot regla curentul de mers in gol)

Link spre comentariu

Semireglabilul ăla e lipit corect şi e în stare de funcţionare? La 1,2V în baza trz prefinal, înseamnă 0,6V în baza trz finali, eşti pe marginea clasei A. Totuşi, 300mA ptr 5 perechi de trz finali nu e mult. Cam 55-60mA/trz final, plus ce mai consumă partea de atac. Unde ai măsurat acei 300mA, pe alimentarea finalului, în colectoarele trz finali, sau i-ai dedus din tensiunea de pe rez de emitor?----------------------Ca o părere personală, fără să încerc să-ţi tai elanul, mai bine o iei de la început cu altă schemă, asta a fost trasă de păr de cineva nepriceput.

Link spre comentariu
Vizitator robertino89

----------------------Ca o părere personală, fără să încerc să-ţi tai elanul, mai bine o iei de la început cu altă schemă, asta a fost trasă de păr de cineva nepriceput.

Schema postata de mine functioneaza foarte bine...nu am avut posibilitatea sa-l testez pe osciloscop pt a-i vedea performantele.Am incercat o mica "imbunatatire" a schemei prin: http://www22.zippyshare.com/v/22632619/file.html http://www22.zippyshare.com/v/46910156/file.htmlhttp://www22.zippyshare.com/v/32255921/file.html
Link spre comentariu

Încă o dată repet: chiar şi aşa castrat în etajul final, ampliful funcţionează, de fapt funcţionează şi fără trz finali şi prefinali, doar în trz piloţi, dacă i se asigură simetria la ieşire prin diode şi rez.Asta nu înseamnă că funcţionează corect, ci oricum la o putere mai mică decît merită. Nu mai încercaţi să reinventaţi roata, există soluţii tehnice corecte de zeci de ani ptr atacarea mai multor trz finali la tensiuni mari de alimentare.

Link spre comentariu

Daca schema e realizata asa cum este ma mir ca nu e generator de semnale,nu sunt priceput ca cei de pe aici dar partea de intrare e total aiurea,prezinta instabilitate ,ma refer la partea de circuit care trebuie sa asigure curent constant tranzistorilor de pe intrare si reactie negativa.Nu inteleg ce cauta 5200/1943 ca prefinali , ar face fata fara probleme acolo tranzistorii de 20W.Am facut si eu scheme adica modificat,a iesit urat pe aici din cauza la ce debitam,da mi-au iesit prostiile din cap ,nu am sa pun in veci prefinali asa sau sa umblu la chestii care merg bine asa cum au fost proiectate.

Link spre comentariu

Amplificarea in output stage este mult prea mica , chiar din cauza folosirii a dubletului si nu a tripletului , iar la 5 perechi de finali (smecheria e ca e 5200 in prefinal ca sa poata ataca bazele finalilor) . Amplificarea are de suferit. Ca sa o stabilesti undeva la x30 rezistenta inseriata cu cei doi condensatori de 220uF ar trebui sa fie de 1k si rezistenta din reactie de 27k -33k max ,corespunzand ptr o amplificare de 27-33. Am inca o curiozitate, cam ce curent ai tras de fiecare pilot? Insereaza cumva o pereche de prefinali (MJ15030/MJ15031) si fac pariu ca vei putea regla si curentul de mers in gol .

Link spre comentariu

azi daca am timp vreau sa schimb toti condensatorii, si sa o verific inca odata cu schema. Nu cred ca din cauza topologiei schemei nu e buna, nu merge, deoarece aceasta schema dupa cum au mai zis si altii afost facuta de cineva priceput si testata in multe conditii - cei care cunosc schema stiu despre ce vorbesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări