Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator

Postări Recomandate

buna tuturor,M-am pus sa fac ampliful dupa schema atasata (schema e luata de pe forum ) si am intampinat urmatoarele probleme: - nu pot regla curentul de mers in gol la mai putin de 300 mA; - in momentul cand conectz o boxa de 8 ohm fara semnal de intrare, se incalzesc finalii; - cand bag muzica la intrare se aude clar in boxa dar nu are putere deloc (am masurat cu voltmetrul si am la iesire maxim 2 V) - am scos cei 2 tranzistori din protectie ( m-am gandit ca prot ar putea fi de vina) si nu s-a schimbat nimic din cele de mai sus.Mentionez ca am alimentez montajul la +-65 Vcc.Aveti ceva idei ce as putea sa ii fac ca sa il pun pe picioare?mersi mult.

post-24020-139829653909_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema nu e complexă, e greşită. Voi nu verificaţi cînd vă apucaţi de ele?Cine naiba a luat ampliful lui Sava şi l-a băgat la tensiune mai mare, fără să modifice ce trebuie?Unde-i cond de la intrare?Unde-s trz prefinali din tripletul obligatoriu ptr configuraţia asta?Unde-s cond antioscilaţii, rez din bazele trz finali?De ce e amplificarea prea mare (x43)?...etc.----------------------Volum nu ai findcă nu ai triplet la ieşire. Curentul l-ai măsurat ptr toţi trz finali? În cazul ăsta e oarecum bine. Ptr a putea regla totuşi mai mic, trebuie să măreşti rez de 470 serie cu semireglabilul superdiodei (1k... sau mai mult). Trz din limitatoare nu deranjează cu nimic, doar reglajul acţionării lor va fi dificil, trebuie un generator şi osciloscop.Micşorează amplificarea, rez de 36k pune-o de 27k, la fel cea de la intrare, iar cond paralel cu ea, cel de 100pF, pune-l de 10-22pF înseriat cu o rez de 100 Ohmi. Filtrul gama de la intrare taie prea jos, pune rez de 3,3k la 1k şi cond de 470pF(drăcia aia de 456pF) la 220-330pF.

Link spre comentariu
Vizitator robertino89

Asa este , am uitat sa mentionez ... rezistenta de 470 Ohm serie cu semireglabilul este de 1.2kOhm la mine,doar asa se poate regla curentul de mers in gol. COndensatorul ce este in parlel cu rezistenta de pe partea de reactie ,la mine este de 80pF. Merge condensator de 470 pF in locul celui de 456pF

Link spre comentariu

Daca inteleg eu bine, e de mirare ca nu a facut poc amplificatorul , puteai alege altceva , sunt diferite situri cu mii de scheme de unde ai sa alegi , luai o schema care iti placea cereai parerea unui electronist daca schema e ok daca nu o punea la punct , se intampla la unele sa fie strecurate greseli intentionat pentru a impiedica diferite actiuni inconveniente pentru prorprietarul schemei.

Link spre comentariu

Cele mai întîlnite ''protejări'' ale schemelor sînt lipsa unor piese, adăugarea altora inexistente, valori greşite... etc.Pe vremea lui Ceaşcă se purta stergerea inscripţiilor de pe piese, urmată de vopsirea sau lăcuirea plăcii.

Link spre comentariu

eu sant curios de ce la altii merge schema asa cum e la + - 95 vcc

De mers, o merge ea cum o merge, vai mama ei de electronică, dar nu înseamnă că aşa e şi corect. La cîte perechi de trz finali sînt acolo trebuie folosită configuraţia de triplet.
Link spre comentariu

Initial m-am gandit ca am gresit eu ceva la proiectarea cablajului, am verificat tot modulul piesa cu piesa si nu am gasit nimic sa fie grsit, si ma gandesc ca din moment ce se aude muzica in boxa nu ar trebui sa fie ceva legat gresit ci doar valori de piese incorecte, sau gresesc?Am masurat tnsiunea intre bazele prefinalilor la un curent d mers in for de 300 mA si este de 1.2 Vcc.Nu am atata experienta si nu stiu daca e ok sau nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări