feri.visky Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Am vazut intr-o schema de amplificator un filtru cuplat intre tarafo de iesire si difuzor... Este doar pentru simulare sau este o chestie practica? Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Vrei parerea mea?E o inutilitate maxima acel filtru. Eficienta lui e ZERO datorita:1 Frecventei la care e acordat2 Faptului ca lucreaza pe impedante mici ( Ohmi )Poate a fost construit pentru a inlatura o tendinta de oscilatie (instabilitate) a unui anumit amplificator, realizat intr-un anumit mod, in serie si unde era ineficient economic sa faci modificari in schema/conexiuni. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Atenuarea incepe la peste 50 khz iar la cca 650 khz este de 1 dB. Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2013 Dar daca consideram difuzorul ca generator, are sens? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Ptr anumite frscvenţe ce trebuie rejectate din reţea, se folosesc bobine de 5-10uH pe miez de ferită în serie cu cond de ordinul nF-zeci de nF.Dar la 1uH, chiar şi ptr aplicaţia asta mi se pare puţin.Poate e o ''floricică'' în schemă, ca să pună în dificultate pe cei ce ar dori clonarea aparatului. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Am vazut intr-o schema de amplificator un filtru cuplat intre tarafo de iesire si difuzor... Este doar pentru simulare sau este o chestie practica?piese consumate aiurea :cry: ,"nu face nimic" acel filtru, Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 16, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2013 Atasez schema de unde am luat ciudatenia... Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 23, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2013 Revin... O alta schema, de data asta si cu ceva text... Un amplificator care are si un difuzor electrostatic... Nu stiu de ce autorul insista, fara sa explice rolul acelui filtru... eu banuiesc ca este o chichita de...simulare... poate ca va verifica cineva ... din curiozitate... Link spre comentariu
RockDok Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Ansamblul cablu+difuzor ar putea fi vazut drept o antena+linie de transmisie bifilara. Filtrul ar fi numai bun pentru eliminarea "semnalului de antena", banuiesc UL, UM, US. Link spre comentariu
carageae Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Atasez schema de unde am luat ciudatenia...Intreb si eu, cu riscul de a parea ridicol...nu sunt electronist, dar mi-am explicat multe fenomene prin simpla intuitie:Nu cumva filtrul asta e pus pentru a contracara oscilatiile produse de telefoanele mobile si alte dispozitive de radioemisie?Ele lucreaza pe frecvente suficient de mari si avand in vedere reactia negativa prezenta in schema dv. bobina difuzorului ar putea actiona ca o antena...iar semnalul aplicat in catodul celei de-a doua ECC82 cred ca ar fi destul de mare ca sa apara ceva galagie...Ar merita incercat...eu am uitat odata telefonul mobil in apropierea unui aparat de radio ce canta si mi-a sarit inima din loc cand a inceput sa bipaie...era cam 2 noaptea, liniste perfecta si telefonul a generat doar acel semnal de control al retelei (nu am inteles niciodata de ce emite asa ceva din cand in cand...dar asta e alta discutie).***Ar fi interesant de observat cum sunt realizate amplificatoarele audio in aparatele noi - de exemplu am un televizor LCD folosit ca monitor si nu are nicio greata daca suna telefonul in apropierea partii electronice. E drept ca si ecranarea in LCD-uri e solida, dar si amplificatoarele cu lampi ecranate capteaza bipaitul ala de celular... Link spre comentariu
Mircea Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Sa fi fost electronistul care a proiectat ampliful un vizionar?! Sa fii stiut el ca in 30-40 de ani o sa avem celulare care baraie amplifurile?! Link spre comentariu
feri.visky Postat August 12, 2013 Autor Partajează Postat August 12, 2013 Sa fi fost electronistul care a proiectat ampliful un vizionar?! Sa fii stiut el ca in 30-40 de ani o sa avem celulare care baraie amplifurile?! Nu este vorba de vizionarism pentru ca este vorba de amplificatoare recente... iar cartea este din 2011...Se prea poate ca, asa cum a intuit (corect...) carageae, este vorba de un filtru RF impotriva tensiunilor care provoaca interferente radio si care pot aparea din cauza multiplelor frecvente generate de "utilajele" electronice din casa si care se gasesc, din belsug, peste tot!Desi circuitul difuzorului este "Low Z", pentru frecventele foarte inalte se gasesc cai de propagare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum