xragon Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Cum pot sa masor un cir. integrat si un cond. electrolitic folosind un.multimetru digital M890 Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Daca are capacimetru atunci poti masura capacitatea electrica a condensatorului, cu conditia ca valoarea acesteia sa nu depaseasca valoarea maxima pe care o poate masura aparatul. Circuitul integrat e mai greu de masurat, mai ales ca nu are nume Spune despre ce integrat este vorba... Uneori poti face ceva verificari pentru a vedea daca nu ai scurt intre alimentarile acestuia dar singura verificare completa este realizarea unui circuit de test. Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Totusi, la cat de ieftine sunt unele CI, cea mai precisa "masuratoare" este.... inlocuirea cu altul nou. Link spre comentariu
xragon Postat Iulie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2013 pai am un wumetru care are 2 LM3914N-1 Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Este un integrat foarte usor de folosit, necesita putine componente externe, poti face cu usurinta o schema de test chiar si in aer. Nu e nevoie sa legi toate ledurile, de proba poti sa pui 2-3 led-uri. Ar fi bine sa investesti cateva zeci de RON intr-un breadboard, e foarte util pentru a testa prototipuri inainte de a face cablajul final. Eu am folosit mai multe de la Wisher, se gasesc si la noi pe piata. http://www.wishmaker.com.tw/cubecat/fro ... Category=9 Acum am inteles ca ai doua LM3914... ai facu un montaj si nu merge sau doar vrei sa le testezi inainte? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 ...cea mai precisa "masuratoare" este.... inlocuirea cu altul nou...Subscriu, un integrat este bun daca... este bun, adica daca functioneaza circuitul unde este pus, daca ceva este in neregula si totusi restul componentelor sunt ok atunci integratul e dus si vrei nu vrei, n-ai alta solutie decat sa-l schimbi.Sunt deasemenea de acord cu sugestia lui @mircea calin referitoare la breadboard, recunosc ca si eu eram pana nu demult circumspect in privinta lor, acuma nu concep sa nu am asa ceva in sertar. Link spre comentariu
xragon Postat Iulie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2013 pai amandoua fac 20 de lei noi si placa in sine e 16 lei deci mai bine iau alta noua nu? pai leam folosit dar deodata a inceput sa se incalzeasca ca dracii parca nu era c.i ci letcon Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Incearca sa scoti integratele din circuit si sa le pui doar alimentarea, fara alte componente. Daca se incing si asa atunci sunt clar strapunse grav.In datasheet dadea un curent idle de 4mA (parca) oricum trebuie sa fie de cativa mA si sa nu se incinga deloc. Link spre comentariu
xragon Postat Iulie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2013 da sunt duse mai bine iau alta placa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum