radu022003 Postat August 21, 2006 Partajează Postat August 21, 2006 am reusit sa fac o copie a amplificatorului de la adelaida AD020V3, daca stie cineva, daca nu este schema din catalogul TDA7250-ului foarte putin modificata, versiunea cu finali darlington. am reusit sa fac cablajul foarte asemanator aproape identic cu al celor de la Adelaida, pentru ca mai facusem o versiune anterioara a cablajului proiectata de catre mine si oscila puternic. am spus ca e din cauza cablajului. Acum insa se pare ca oscileaza din nou. pentru ca are un consum de mers in gol de 400mA cu sarcina, iar in dif se aude un bazait destul de tare, nu cred eu ca amplifica asta zgomotul din casa. Va rog sa ma sfatuiti spre a rezolva problema, va multumesc anticipat. Link spre comentariu
radu022003 Postat August 21, 2006 Autor Partajează Postat August 21, 2006 mai nou am pus si semnal pe amplificator de la pc si mi-a ars dif, bine ca era o panarama, dar mi-a ars si o pereche de finali, nu stiu inca daca mai e bun integratul ca mi-a ars si una din sigurante. daca are cineva o solutie chiar as fi foarte recunoscator. e a 3-a pereche pe care mi-o arde acest TDA7250 :smt076 Link spre comentariu
Vizitator alix87 Postat August 22, 2006 Partajează Postat August 22, 2006 eu am un amp de la adelaida cu tda7250 si am si eu aceasi prob de aude un sunet f f ciudat cad dau drumu la vent. dar sunetu de fond e redus chiar insesizabil , u ai pe shema cond. intre baza si emitor de 100n daca nu ma insel asta ar trebui sa scada zgomotu. si treaba cu finali arsi................................................si eu am avut o prob de genu asta si am schimbat o tura de finali si alte multe ture de sigurante da era treaba din filtrare si U de alim! have fun ! mai bine ai incerca cu tda7294 in punte si o sa ai putere mult mai multa da cu distorsiuni mai mari! dar e mult mai simplu de realizat! Link spre comentariu
niq_ro Postat August 22, 2006 Partajează Postat August 22, 2006 nenea Radu, cred ca poti folosi link-ul asta: http://www.elforum.info/search.php?mode=results :partyman: in plus vad ca ai mai postat la http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=1 ... ht=tda7250 pe aceasi tema cu oscilatiile Link spre comentariu
radu022003 Postat August 22, 2006 Autor Partajează Postat August 22, 2006 pai am mai postat, da tot pe aceeasi tema, dar atunci cablajul a fost proiectat de mine si m-am gandit ca e din cauza cablajului dar acum..... cand cablajul e bun? Link spre comentariu
niq_ro Postat August 22, 2006 Partajează Postat August 22, 2006 bine..dar posteaza cablajul tau si schema ta, putin modificata..daca vrei sa te ajutam, altfel iti dam sfaturi teoretice pana ne plictisim :partyman: Link spre comentariu
radu022003 Postat August 23, 2006 Autor Partajează Postat August 23, 2006 am renuntat la acel amplificator, deoarece ma saturasem sa tot schimb finalii care sunt cam scumpi si m-am gandit sa schimb schema. am ales una care am luat-o tot de pe acest forum cu mai mult timp in urma. si anume cea de mai jos, am realizat cablajul in tocmai ca cel prezentat acolo, iar piesele sunt toate identice cu cele cerute de schema si cand i-am dat drumul mi-a ars siguranta de pe tensiunea pozitiva, am masurat toti tranzistorii mai putin cei finali ca nu stiu inca sa masor mos-uri si erau buni, acum va intreb pe voi oameni buni ce mama ma-sii mai are si asta? este ceva ce n-am facut? sau are vreo susta si amplif asta? va rog mult sa ma ajutati ca ma chinui cam de mult timp sa-mi fac si eu o amplificare. Link spre comentariu
Sharky Postat August 23, 2006 Partajează Postat August 23, 2006 "All resistors are 1% metal film" :finga: :finga: :rolleyes: Ce pretentii :finga: Ai grija sa reglezi cum trebe potentiometrul de bias, sa il pui pe minim, adica,,,,,,cursorul sa fie inspre grila N-mosului T7.Mosfetul il testezi la sursa de calc.Pt Nmos pui drena la 12V, o rezistenta de 100ohmi, grila si sursa la masa.Daca masori pe mos tensiunea sursei e bine.Apoi desprinzi grila si o legi la alimentare. Pe mos ar trebui sa ai vreo 3-4V cadere de tensiune si restul pe rez de 100ohmi.Pt p mosuri faci la fel, numai ca legi invers alimentarea. Link spre comentariu
radu022003 Postat August 23, 2006 Autor Partajează Postat August 23, 2006 multumesc mult pt masurarea mosurilor, dar totusi de ce se arde siguranta? si semireglabilul era la minim Link spre comentariu
radu022003 Postat August 24, 2006 Autor Partajează Postat August 24, 2006 m-am gandit sa nu mai vb cai verzi pe pereti si sa pun si niste poze cu ceea ce am lucrat. asa cum se vede in poze, montajul respecta in tocmai schema si cablajul. acestea fiind adaugate, va rog mult sa ma ajutati sa fac acest montaj sa functioneze normal. tin sa mentionez ca semireglabilul este unul obisnuit ca doar asa am gasit. Link spre comentariu
radu022003 Postat August 24, 2006 Autor Partajează Postat August 24, 2006 in caz ca cineva era nerabdator sa posteze inca ceva aici, va anunt ca ampliful functioneaza .... bine, problema a fost depistata de mine :smt003 , inversasem finalii intre ei :axe: , va multumesc tuturor pt sprijinul acordat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum