yo9hrb Postat August 24, 2006 Partajează Postat August 24, 2006 Eu folosesc metoda aia cu folia de se lipeste. Intr-adevar, prima data am incercat-o cu fierul de calcat si nu prea mi-a iesit. Apoi am incercat cu un cuptor de imprimanta (era un topic la vanzari) si mi-a mers perfect, cu toata neindemanarea mea :smt003 . Link spre comentariu
Vizitator Soundcris Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 dai la search si scrie asa FR4 si dai cautare :weedman: :weedman: :weedman: :goodman: :partyman: Link spre comentariu
Vizitator Soundcris Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 Aproape e terminat :drinkers: Link spre comentariu
Gheorghe Dracu Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 Nu am folosit niciodata metoda asta si sunt curios cum merge. Am cumparat un cablaj fotosensibil (cu o folie albastra autocolanta). Inteleg ca trebuie sa dau folia jos intr-un loc ferit de UV si sa aplic folia cu cablajul presata pe cablaj. Acum nu inteleg ce se intampla in momentul bombardarii cu UV. Cablajul va fi impresionat in locurile unde folia este transparenta? Cum functioneaza? Sunt derutat si ma gandesc ca ar trebui o folie negativa. Sau nu? Link spre comentariu
Vizitator Soundcris Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 nu trebuie folie negativanu stiu cum functioneaza mai exact sa iti spun :partyman: faci pe folie transparenta cabl;ajul asa cum este el dezlipesti folia de pe cablajul fotosensibil si pui folia transparenta pe cablaj(la un loc mai intunecat )pui o sticla pe cablaj ca sa preseze folia transparenta pe cablaj si deasupra pui bec tip neon (io asa am facut) :weedman: :weedman: Multa bafta :goodman: Link spre comentariu
Kaze Postat Septembrie 13, 2006 Partajează Postat Septembrie 13, 2006 ce hartie ai folosit,scrie exact modelu pls.oare cu halogen merge la fel, ma refer la alea de 150W gen iluminare de exterior Link spre comentariu
Vizitator Soundcris Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 nu cred ca merge cu halogen nu cred ca ala are ultra violete :goodman: Link spre comentariu
Vizitator georged Postat Septembrie 16, 2006 Partajează Postat Septembrie 16, 2006 Veti ramane surprinsi cu cate tipuri de becuri se poate face expunerea... Cele mai la indemana becuri ce pot fi folosite sunt becurile normale mate. Eu am facut cateva cablaje, folosind astfel de becuri. Am pus 2 becuri de 40W, mate, la aprox 15-20 cm distanta de placa, si a mers perfect. Am folosit 2 pt ca nu am gasit de putere mai mare, in momentul acela (mi-ar fi trebuit 100W). Problema fata de lampile UV recomandate este cresterea timpului de expunere, care ajunge la 15-20 min. Treaba merge excelent pentru placile cumparate cu fotorezist gata aplicat. Stratul de fotorezist este subtire si se expune usor.Problema se complica putin cand folosim spray, de ex Positiv20. Acolo, stratul de fotorezist nu este mereu uniform, si mi s-a intamplat sa ramana portiuni nedevelopate sau sa supraexpun placa... Banuiesc ca tine si de experienta, dar procedeul e destul de dificil. Prefer sa folosesc PNP, decat spray-ul.Ca fapt divers, pt expunere se poate folosi si lumina solara... Link spre comentariu
Vizitator Soundcris Postat Septembrie 17, 2006 Partajează Postat Septembrie 17, 2006 :drinkers: :partyman: Atunci spor la treaba dar io nu garantez nik :drinkers: :goodman: :weedman: Succes!! Link spre comentariu
naminator2003 Postat Septembrie 18, 2006 Partajează Postat Septembrie 18, 2006 Salutare.....Am si eu mai multe intrebari legate de metoda asta care mi se pare si mai precisa si mai buna....1. Becul de unde se ia? e orice tip de bec cu neon? de se gaseste peste tot?2. Cam cat timp se expune placa la ultraviolete?3. Unde gasesc si eu soda caustica....multumesc si astept raspunsuri..... Link spre comentariu
Vizitator Soundcris Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 Io am foosit un bec economic cu neon (ia si unu mai mare si mai bun :goodman: )io am am lasat cam 25 min la expus soda caustica gasesti la magazine cu vopsele chimice in general Spor la treaba! :lurk: :wav: :downtown: Link spre comentariu
naminator2003 Postat Septembrie 19, 2006 Partajează Postat Septembrie 19, 2006 Si soda caustica trebuie dizolvata in apa sau cum? in afara de lumina de la becul ala trebuie protejat calumea de lumina cablajul, adica dupa expunere trebuie sa il acopar cu ceva? si dupa ce am pus la soda caustica se vede ceva cu ochiul liber, pe unde a ramas strat de spray si pe unde nu?mersi Link spre comentariu
Vizitator Soundcris Postat Septembrie 20, 2006 Partajează Postat Septembrie 20, 2006 pui un vaz din metal pui pe fundul lui 2 linguri de soda caustica si torni usor apa peste soda (la 2 ling de soda 2litri apa)cablaju nu chiar e asa de seensibil faci toate astea intr-o camera in care sa nu aj lumina cat sa vezi u fara bec fara nik si poti sa faci intro zi mai inrunecata mai spre seara dupa ce pui in soda sa ai grija ca nu tre sa lasi mult iti appar traseele sunt vizibile sa nu lasi mult cand vezio ca se vede tot cablajul scoti si pui la corodat Multa Bafta!!!!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :bere: :downtown: Link spre comentariu
naminator2003 Postat Septembrie 21, 2006 Partajează Postat Septembrie 21, 2006 Am luat si eu un bec din ala cu neon, economic cum le zice de 11 W .... e bun? cam cat sa las la expus? 30 minute? Link spre comentariu
Vizitator Soundcris Postat Septembrie 22, 2006 Partajează Postat Septembrie 22, 2006 fa si tu probe inainte de a face cce vrei sa facicam 25-30 min sa lasi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum