Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

am pus 20 min becul la distanta de 5 cm 7 cm

Vizitator Soundcris

Postări Recomandate

Vizitator Soundcris

salutare! am crezut ca este interesant sa postez si io cablajul meu .poate va ajuta si pe voi. am folosit cablaj de la capodimente un bec tip neon de 150W la developare am folosit soda caustica o lingurita la 1L de apa si lasat fffff putin cam 20-30 secunde ca altfel zboara tot d pe cablaj .Incercati si voi :partyman: :partyman: :weedman: :finga: MULTA BAFTA SI VOUA!! nu prea am avut baterii la aparat si de asta nu prea sunt stralucite pozele ca sunt facute din graba sa nu se termine bateriile :smt003 inca o data MULTA BAFTA SI SPOR LA TRABA! :smt003 :goodman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sandu_alex_999

4

• expert

3

• Gheorghe Dracu

3

• naminator2003

3

Vizitator Soundcris

salutare! am crezut ca este interesant sa postez si io cablajul meu .poate va ajuta si pe voi. am folosit cablaj de la capodimente un bec tip neon de 150W la developare am folosit soda caustica o lingurita la 1L de apa si lasat fffff putin cam 20-30 secunde ca altfel zboara tot d pe cablaj .Incercati si voi :partyman: :partyman: :weedman: :finga: MULTA BAFTA SI VOUA!! nu prea am avut baterii la aparat si de asta nu prea sunt stralucite pozele ca sunt facute din graba sa nu se termine bateriile :smt003 inca o data MULTA BAFTA SI SPOR LA TRABA! :smt003 :goodman:

Link spre comentariu
Vizitator Soundcris

pai becu are 35W consum dar la lumina are 150w ca asa sunt astea economice oricum merge super bine becu si cablajul pe foliua aia e facut la inmprimanata jet un HP3320 si folia e de xerox folie transparenta care costa cam 15 mii lei

Link spre comentariu

important e ca merge, iti faci cablajul cu ea!totusi radiatia UV care pleaca de la becul ala este foarte slaba, altfel ar trebui sa orbim cu totii daca am sta cu ochii in bec!eu folosesc un beculet din ala mic recuperat dintr-o lampa de iluminare stradala!bafta in continuare!

Link spre comentariu

explicati-mi si mie va rog, ca eu nu am mai facut cablaje de cand eram mic si recunosc nu am citit articolele de aici pe aceasta tema :dupa ce scoti la imprimanta folia ( poate fi si o imprimanta laser sau trebuie obligatoriu sa fie inkjet ? ) cum o aplici pe cablaj ? cu ajutorul becului se transfera traseele de pe folie pe cablaj ? presupun ca asta inseamna developarea , dar intreb ca sa stiu sigur - si cat timp dureaza developarea ?cam atat vreau sa stiu deocamdata , thanks :yawinkle:

Link spre comentariu

pentru metoda aceasta imprimanta poate fi laser/inkjetfolia se aseaza pe fata cu fotopozitiv a cablajului; prin expunere la ultraviolete se realizeaza impresionarea stratului fotorezist si drept urmare la developarea placii in solutie de soda caustica fotorezistul expus la UV va disparea de pe placa iar cel care se afla sub traseele de pe folie va rezista; in momentul asta avem desenul cablajului pe folia de cupru si nu ne ramane decat sa introducem placa in clorura ferica si cam asta-i tot!nu se transfera nimic de pe folie pe cupru! nu la aceasta metoda!in varianta a doua, cea in care nu se foloseste spray fotorezist, tonerul de pe folie (de asta e obligatoriu folosirea unei imp.laser) se transfera( prin incalzire) direct pe fata cuprata a placii; mai trebuie doar corodata in clorura ferica si gata!

Link spre comentariu
Vizitator Soundcris

asa e cum spune expert totusi becul asta te cam orbeste degeaba zici tu expert .are lumina ca un bec d 100w numai ca e lumina alba nu rosie :goodman: :weedman: :partyman:

Link spre comentariu
Vizitator Soundcris

da e cablaj fotosensibildar mai este o metoda la care se foloseste folie transparenta cu implimanta laser si atunci cand tonerul de pe folie este incalzit se dezlipeste si se lipeste pe cablaj:) :yawinkle: :weedman: :smt003 :goodman:

Link spre comentariu

Pe aia cu folia care lasa urme pe cablaj o stiu si nu imi place. Poate ca nu am facut cum trebuie...Asta cu cablaj fotosensibil imi place. Am intrat pe sit la Capodimonte dar nu am gasit asa ceva. Unde sa caut?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări