Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FREZA FU 32 - CUGIR

DanuAL

Postări Recomandate

Nu nea' Nicu, nu mi-ar fi jena sa spun ca n-am ~400ron sa iau si lirele! Nu intra in discutie problema financiara :), cu toate ca de 2 ani sunt ''somer'' fara somaj. Poate daca as face o poza acum in atelier, ati spune ca e o groapa de gunoi! Cand am adus freza acasa, a plouat torential. Toate accesoriile le am rasfirate care cum, pe jos, pe pat, pe masa, pe unde am gasit un loc. Le-am sters, uns, etc. Plus sculele mele, plus ca spatiul atelierului nu-mi permite momentan sa ma desfasor cum mi-ar placea. V-am spus, pe mine ma ard alte prioritati! Asa imi place mie sa lucrez. Termin ceva, pe urma ma apuc de altceva! Lucrul intre ceva si altceva, iasa un k@kt! Dimineata la 9 sunt la atelier, seara la 19-20-21 ajung acasa (mi s-a intamplat sa ajung si la 1-2 dimineata). Intre mine si vanzator a ramas/s-a format o relatie de prietenie. Daca chiar ma hotarasc in privinta lirelor, le voi avea. N-am reusit de-o saptamana decat sa dau cu chit pe capul de frezat si sa-l smirgheluiesc. Saptamana viitoare sper sa-l vopsesc. Tot saptamana viitoare, poate, are timp electricianul sa trag curentul! Panourile sandwich sunt la 7 metri lungime, la etajul 5! Macaraua imi ia 5 milioane pe ora + transportul! Mai am nevoie de vre-o 3 baieti ca sa le pot da jos.Cand problemele astea le rezolv, inchid noul atelier/garaj, trag curentul, imi iau un banc de scule pe/in care pun sculele/accesoriile, pun lacatul pe usa - doar atunci imi pot permite sa ma gandesc la altele. Atelierul cu care colaborez, imi trimite piese zilnic, aproape zilnic alte repere, pe care trebuie sa le termin cat mai repede. Nu-s robot. Cum spune-am, arde gazu' in alta parte, nu la lire! Lirele sunt in siguranta si asteapta o decizie din partea mea - trebuie sa le gasesc si o necesitate/intrebuintare!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DanuAL

31

• laur 26

8

• SerbanClaudiu

6

• radu cnc

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pt. domnul ola_nicolas, eu stiu la ce va ganditi, am avut odata o discutie pe tema danturarii prin rulare, daca eu puteam face rost de lira +rotile de schimb le cumparam, dar nu am avut posibilitatea.Eu cred ca am depasit faza de lucrari simple pe freza si-mi plac provocarile, de aceea am reusit in timp sa-mi achizitionez aproape toate accesoriile pentru utilajul meu, dar daca nu ai comenzi in serie, munca pentru unicate nu este platita. Nu cred ca este nimeni in momentul de fata care sa investeasca bani seriosi intr-o afacere si sa lucreze gratis de amorul artei.Cum zicea si Dan, eu decat sa dau 400ron pe ceva ce nu pot folosi imediat sa-mi aduca un venit mai bine poate cumpara scule de banii aceia. Ca exemplu eu am cumparat cateva burghie de calitate si am platit 450ron, burghie care mie-mi trebuie si sunt vitale pentru ceea ce lucrez si-mi aduc venit dar masa rotativa care am cumpart-o recent o folosesc rar si am achizitionat-o cu vreo 900ron, bani relativ blocati care se vor recupera in timp lung.

Link spre comentariu

@radu cnc: Nu trebuie sa astepti sa ti se solicite Radu. Poti sa propui pietei produsul tau. Facut asa cum trebuie, vor exista bine inteles si cumparatori. Este adevarat ca in regim de unicat cheltuielile sunt mult mai mari decat daca ar fi produse de serie. Spre exemplu te poti adresa unor ateliere particulare de service-uri din agricultura, pentru lucrari de acest gen. Ei inlocuiesc periodic zeci sau sute de roti dintate de multe tipuri. La buna intelegere, pretul ar putea fi rezonabil. De aceea au proliferat importurile de la producatorii externi pe linie de piese de uzura si/sau de schimb, pentru ca la ora actuala, stiinta si preocuparea de a face produse de inalta tehnicitate in Romania tinde catre zero. De exemplu, eu am avut ocazia sa relevez pinioanele de la pompa de ulei a combinei John Dear. Faptul ca nu detin tehnologia fizica, desi am cunostintele tehnice necesare, ma fac sa nu pot intra pe aceasta piata.

...Panourile sandwich sunt la 7 metri lungime, la etajul 5! Macaraua imi ia 5 milioane pe ora + transportul!...

Pe la marile magazine, poti gasi macarale de mana de pana la 1 tf si trolii (roti de manevra) care se pot monta inclusiv pe marginea unui balcon. Pretul este de 100...300 lei. Cu un asemenea utilaj si cu doi,... trei insotitori, poti rezolva problema. In plus ti-ai achizitionat un utilaj care iti va folosi in multe ocazii.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Mai am de pus usile si cam gata cu ''garajul'' frezei - http://www.flickr.com/photos/98542305@N02/sets/72157635593515455/

Pentru cine alege sa lucreze cu un flex fara protectie si fara manusi de protectie, pun o poza, poate va mai ganditi... Nu se pune in discutie calitatea panzei... A fost neatentie si graba de a termina.

Astept usile si pe urma poa' sa ninga si sa ploua... noi avem o ''casa'' noua :)

Link spre comentariu

Da. Taiam o inclinatie a unui panou si bang...o bucata din panza mi-a sarit pe langa cap. Tabla din panou e tare, oteloasa. E adevarat ca era indicat sa le tai cu un circular de mana, cu dinti marunti vidia, dar nu l-am avut. Inca n-am dexteritate 100% in mana. Asta s-a intamplat acum 3 saptamani. Tv'ul nu stiu daca rezista prea mult acolo. Am in casa din fata si filtru si tv, dar nu-i timp de ele. Multumesc @enjoy!

Link spre comentariu

Capul divizor are mai multe discuri care se folosesc pentru danturarea rotilor dintate.Ai grija, ca cel de la care ai cumparat masina, sa ti le dea pe toate.Nu se stie niciodata cind o sa ai nevoie de ele.Poate ca o sa te apuci de facut si roti dintate, axe canelate.

Link spre comentariu

Capul divizor are mai multe discuri

adevarat! Dar nu e valabil pentru toate tipurile de capuri divizoare. Divizoru asta, CDU125, din nascare are un disc cu 2 fete. Pe o fata/parte sunt un set de gauri, iar pe cealalta parte are alt set de gauri. Aici la min. 1:50 se vede cum se schimba discul - cad divizor CDU 100
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Buna seara !Am o freza FU 32 pentru care am reusit sa gasesc un cap de frezare vertical.Din pacate nu am pinionul care se monteaza pe corpul frezei probabil prin intermediul unui con similar cu cel care sustine dornul port scula. Dupa masuratorile mele ar trebui sa aiba un diametru de aproximativ 155 mm. Acest pinion transmite miscarea catre pinionul montat pe capul de frezat care are diametrul exterior de 127 mm si are dinti inclinati .Are cineva un astfel de ansamblu disponibil (pinion si conul cu care acesta se monteaza pe freza ) sau eventual informatii care sa poata ajuta la axecutarea lor ?Incerc sa atasej citeva imagini care sa ajute la identificarea acestor elemente .Va multumesc si va doresc numai bine !!!

Link spre comentariu

Uite un exemplu de dantura (inclinata) care nu se poate realiza decat prin divizare diferentiala (prin rulare) Daca se incearca asa ceva pe un divizor cu divizare indirecta si danturare dinte cu dinte, nu va mai iesi un dinte de forma elicoidala, ci unul drept cu adancime variabila - mai mare pe centrul dintelui si din ce in ce mai mica catre capetele lui. de asemenea profilul dintelui va fi variabil pe lungime si va diferi de cel evolventic.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Multumesc pentru carte,m-a ajutat,mai ales schita electrica.Am si eu o "locomotiva" ca a ta,am facut RK,mai am putin si bag carbuni! 

-pentru Serban Claudiu: am pinionul desfacut de pe masina,pot sa-ti dau detalii,dar cred ca este foarte tarziu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări