Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FREZA FU 32 - CUGIR

DanuAL

Postări Recomandate

Proaspat posesor de FU 32 va pot pune la dispozitie manualele in format PDF.

Nu ma stiu cu hosturile..! Daca e cineva interesat, le trimit pe mail - cartea tehnica si catalogul de piese pentru freza FU32 de Cugir.

post-67498-139829653072_thumb.jpg

post-67498-139829653094_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DanuAL

31

• laur 26

8

• SerbanClaudiu

6

• radu cnc

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Proaspat posesor de FU 32....

icon_jook icon_jook icon_jook icon_jook icon_jook Loveste-ne cu un pret si 2 -3 poze, sa murim si noi de invidie... cel putin eu...
Link spre comentariu

Toata lumea are loc sa bage o freza din asta in atelier numai eu stau si salivez la ele, ca nu am unde sa le instalez. Am avut o gramada de ocazii de achizitii dar ce sa faci cu lipsa de spatiu.Felicitari pentru noul "membru " al atelierului

Link spre comentariu

:) Da, sunt bucuros ca am pus mana pe freza asta! A fost pregatita, sabaruita, pentru un maistru de la Cugir. Are multe componente noi - masa transversala, cutia de viteze, instalatia electrica, etc. Pretul final 1800 euro + transport.

Nici eu nu am loc sau n-am avut loc unde sa o bag, dar m-am apucat de pe-o zi pe alta sa sap o fundatie de 20mp langa ''atelierul''(bucatarie) actual. Am bagat peste 6mc de sort cu nisip si 24 saci de ciment! Baietii care m-au ajutat la fundatie or crezut initial ca vreau sa torn fundatie la vre-o casa ceva. Acum sunt in asteptarea timpului liber, ca sa-mi aduc panourile sandwich, de 50mm grosime, cu care vreau sa inchid ''garaju''.

Freza o tin in folie pana una alta si tot pana una alta m-am apucat sa curat capul de frezat (freza ''zace'' de vre-o 4 ani) care e de pe un FU 36 - prinderea e cu ISO50!!! Am primit odata cu freza - menghina de 400(500mm) lungime si 200mm latime, cap divizor cu universal de 160 (raport 1:45) cu papusa si ''scarita''/cricul de sustinere, capul de mortezat ptr. FU36, masa rotativa(raport 1:120) de 400mm diametru - exact ca'n carte, freze, con cu pensete, conuri, tije, etc.

Singura ''problema'' pentru mine e motorul principal - 7.5kw! Ne'avand curent trifazic, am discutat cu un vecin care are o benzinarie la vre-o 30metri de atelier. Trebuie sa vin cu cablu suspendat peste o alta casa... Cablu mi-am luat 4x4mm la indrumarea unor electricieni.

Sper sa iasa bine pana la capat!

Initial m-am orientat spre un FUS sau orice alta freza mai mica, dar...! Sper sa existe cat mai multi oameni ca acest om de la care am luat eu freza!

In placi turnate, lejer, nu simte, intra in span de 4mm..

Freza se poate vedea aici - http://www.flickr.com/photos/98542305@N02/

6 oameni ne-am chinuit de-a dreptu s-o impingem pe tevi - peste 3 tone de fonta.

Problema cu manualul tehnic si catalogul de piese o putem rezolva daca intrati pe messenger - ''[email protected]''

Manualul tehnic e mai mare de 25mb si din cauza asta nu ma ''lasa'' yahoo sa-l atasez.

Orice intrebare, curiozitate astept sa o dezbatem.

post-67498-139829653391_thumb.jpg

post-67498-139829653411_thumb.jpg

post-67498-139829653434_thumb.jpg

post-67498-139829653455_thumb.jpg

Link spre comentariu

Felicitari, un prieten de nadejde, n-o sa te lase in span.Sa faci rost de un covor de cauciuc de vreo 40-50mm grosime sa pui sub freza, va reduce trepidatiile si zgomotul de rezonanta din incapere.Vreau si eu cartile.Incearca sa spargi pdf-ul in 2, sunt ceva programe pe net.

Link spre comentariu

Multumesc Andrei! Covor de cauciuc, am si d-ala, de 50mm, dar nu l-am pus inca pana nu stiu sigur pozitia finala.Intra pe messenger si iti trimit manualele! Am reusit sa le ''sparg'' in doua :) Cursa longitudinala a mesei 700 mm Suprafata mesei 320x 1320mm Cursa transversala 250 mm Cursa verticala 370mm Dimensiuni de gabarit; L 2215mm; latime 1750mm; i=1670 mm Greutatea masini 3100 kg.

Link spre comentariu

S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.Si pe mine ma batea un gand cu un 32 sau 36 - sunt mai ieftine decat 22/25.Singura problema - probabil si motivul pentru care sunt mai ieftine - sunt f mari si grele.

Link spre comentariu

Eu cred ca nu o sa se supere nimeni, daca pui manualul direct (arhivat in mai multe faze) pe topic. Cu aceasta ocazie, ma absolvi de promisiunea pe care o facusem de a copia pagina cu pagina manualul si a-l posta. Am facut deja o parte din munca, insa devine din ce in ce mai greu cu timpul.

Link spre comentariu

Incredibil ce bine arata masa; cred ca n-am vazut pina acuma vre-una fara semne de frezat in ea. E foarte bine ca ai primit si accesoriile. Se vede treaba ca esti pus pe fapte mari, iti mai lipseste o masina de rectificat acuma....Este destul de bine conservata; eu stiu una de-asta ce sta intr-o curte la un om pe drumul Oradea-Beius (mai exact dupa Hidisel) si ploua pe ea de vre-o 10 ani. @goguboeru - lasa ca ne mutam si noi "la curte" cindva.

Link spre comentariu

Va multumesc tuturor!!! Da, masa, cutia de viteze si mai cateva componente - sunt noi-noute! Mai multi factori m-au influentat sa aleg acest FU32 - unul dintre ei e batiul cu coada de randunica! Nu se compara cu oricare alta freza cu batiul drept cand vine vorba de vibratii, etc. Sunt pus pe fapte pentru ca m-am saturat sa astept sa-mi termine frezorul 3 piese in 2 zile pe care imi mai ia si bani de bani + drumurile pana la el, mai multe, ca deh, nu intelegea desenu... Cum spuneam intr-un post anterior, n-am crezut ca o sa ajung la asa o camila. M-am tot orientat spre ceva mai mic, chiar si din China. Dupa cateva calcule am renuntat. Preturile din China sunt fara accesorii, fara vama! Pe una mica faci piese mici, pe una mare faci si piese mici si mari - si pe bani!Mai sunt si pe situri anunturi cu freze de vanzare. Cer preturi rezonabile, la fel, fara accesorii! Pe un FUS 25 dadeam 1400 euro + accesorii = 2000euro! Plus transportul pana in Bucuresti x 5ron/km.. Multi bani si nu stiu daca merita freza in sine! Pe langa altele eu ma bucur si de o precizie a curselor. N-are jocuri in ghidaje - piulitele sunt noi si alea! Freza asta pe mine ma astepta :P. L-am cunoscut pe maistru' dintr-o intamplare acum 2 luni. De atunci ma tin ca raia de el. Initial pretul a fost de 2000 euro batut in cuie! Preturile sunt mai mici si din cauza gabaritului si din cauza motoarelor :) - un FUS e mai micuta, ~1,5tone si are motorul principal de 2.2kw! Camila are motorul principal de 7.5kw si motorul de la sanii/avansuri de 2.2kw si mai bine de 3 tone. Capul divizor, capul de mortezat - nu le pot ridica singur (platoul rotativ si menghina sunt acceptabile..) - chestiile astea sunt inconveniente pentru anumite persoane. O sa incerc sa impart PDF'urile in mai multe parti si poate reusesc sa urc manualele pe acest topic! L.E. : Am incercat cu cate 2 pagini si tot e prea mare. Bag cate una..

Link spre comentariu

Printre dezavantaje, in afara celor pe care le-ai aratat in legatura cu greutatea de a inlocui singur anumite accesorii, mai este si un sistem destul de greoi de reglaj al rotilor de schimb la lanturile cinematice pentru filetare si canale elicoidale. Oare, lada cu roti de schimb, o ai printre accesorii?! Altminteri freza, ca toate cele construite la Cugir este deosebit de rigida si se poate aborda cu ea toata gama de frezari universale. Pentru a putea urca pe freza accesoriile mai grele, se poate concepe si construi din profile usoare, un carucior special.

Link spre comentariu

Da, va referiti la lira/lera. Alea nu le-am luat inca. Pentru alea mai trebuie ''negociat''. Ideea e ca si fara alea platoul rotativ si capul divizor merg struna :). Dispozitivu ala nu e greu deloc! Lera se pune in partea dreapta a mesei longitudinale, de unde se si ''leaga'' cu capul divizor si cu platoul, pentru miscarile lor automate. Nu stiu sigur daca acea lira/lera foloseste la filetare, cred ca doar la canale elicoidale - gen freze, burghie!

Le-am vazut, sunt acolo, dar unu la mana nu stiu daca imi vor folosi, si doi la mana, trebuie sa discut pretul lor.

Asa ceva se poate face cu acele lire/lere http://www.youtube.com/watch?v=Srl0w55kY14&list=TLBbUZxzMP05A

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări