tomam2000 Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Buna ziua! Sunt un incepator dar pasionat de domeniul electricitatii insa nu am avut conditiile necesare dezvoltarii in aceasta directie. Acum insa am de gand sa realizez un proiect pentru acasa. Va multumesc anticipat pentru indrumari. Doresc da stiu cum pot realiza o adaptare la o lustra pe soclu G4 de la bec halogen la leduri de putere. Doresc sa folosesc leduri de putere. de altfel astept recomandari si pentru leduri. Doresc ca ledurile sa fie de culoare alb cald. Vreau sa stiu, va rog cum pot alimenta toate cele 9leduri de putere, iar pe centrul lustrei doresc sa pun un led verde de putere pe care doresc sa-l alimentez separat de cele 9. Lustra o voi comanda din intrerupatorul bipolar din perete folosind vechiul circuit astfel incat sa pot aprinde separat cand pe cel verde cand pe celelalte 9 leduri albe. Va multumesc si astept raspunsuri cat mai detaliate si concrete! Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 ce leduri ai si ce fel de radiatoare? Link spre comentariu
tomam2000 Postat Iulie 9, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2013 deocamdata nu am ledurile dar intentionez sa le achizitionez pe acestea: http://www.zexstar.com/product_info.php ... -Stea.html http://www.zexstar.com/product_info.php ... x1-cm.html din primele sa iau 9 exemplare iar din cele verzi unul. desigur daca aveti sugestii va rog. sunt deschis si astept si alte ide despre radiatoare nu stiu ce o sa pun. ma gandesc sa pun niste cilindri din aluminiu care sa aiba loc in cub. deasemeni astept sugestii. ledul impreuna cu radiatorul trebuie sa aiba loc in interiorul cubului care este constituit dintr-un cilindru cu diametru 35mm si inaltimea de 40mm. Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Probabil ati sesizat diferenta semnificativa intre pretul din acea oferta si lampile echipate cu LED...Insa ati citit CU ATENTIE TOT ce scrie acolo? Ati inteles ca LED-urile se alimenteaza la tensiune joasa (3-4volti), de fapt la un curent constant, iar chestia asta se face cu destul de mare precizie si stabilitate?Iar racirea unui LED de putere e o chestie nu tocmai simpla, nu se face punand "o tabla, acolo"....Eu m-am "ciocnit" de o problema de nerezolvat incercand o chestie simpla: dorind sa montez in corpul unei lustre cat se poate de clasice o telecomanda care sa transforme lampa cu un singur circuit in "altceva", pur si simplu nu am avut loc pentru receptor, lampa fiind prea "zvelta"....Va doresc succes si satisfactie, insa daca tratati chestiunea superficial veti avea o (mare?) deceptie... Link spre comentariu
tomam2000 Postat Iulie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2013 Probabil ati sesizat diferenta semnificativa intre pretul din acea oferta si lampile echipate cu LED...Insa ati citit CU ATENTIE TOT ce scrie acolo? Ati inteles ca LED-urile se alimenteaza la tensiune joasa (3-4volti), de fapt la un curent constant, iar chestia asta se face cu destul de mare precizie si stabilitate?Iar racirea unui LED de putere e o chestie nu tocmai simpla, nu se face punand "o tabla, acolo"....Eu m-am "ciocnit" de o problema de nerezolvat incercand o chestie simpla: dorind sa montez in corpul unei lustre cat se poate de clasice o telecomanda care sa transforme lampa cu un singur circuit in "altceva", pur si simplu nu am avut loc pentru receptor, lampa fiind prea "zvelta"....Va doresc succes si satisfactie, insa daca tratati chestiunea superficial veti avea o (mare?) deceptie... nu stiu multe. dar invat. http://www.zexstar.com/product_info.php ... -Watt.html acest radiator spre exemplu ar fi bun? exista oare posibilitatea de a-l procura la un pret decent? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Ala deja e pret nu indecent,e deja sexy Vezi pe forum,cauta dupa radiatoare,am vazut pe la vanzari.sau mergi la vreun atelier de depanari,cu banii aia iti iei o punga de radiatoare,un strungar ti le face rotunde daca asta vrei(mie mi-a facut,deci se poate)si de banii aia iti faci radiatoare la toata lustra.Succes. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Pt un led de 1W, un radiator micut de tranzistoare e suficient. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Problema nu este alegerea ledului ci modul in care se face conectarea la radiator. Practic, pe radiatorul existent trebuie sa existe un "piedestal" rotund cat gaura de la cubul de sticla, cu doua santuri pentru fire, iar radiatorul in sine este bine sa fie patrat si la o dimensiune cat mai apropiata de aceea a cubului de sticla. In radiator, la mijloc, se da o gaura filetata cu care se conecteaza radiatorul la bratul lustrei printr-un surub. Apoi se adauga in interiorul cubului de sticla un dispersor de lumina, daca nu se doreste iluminarea specifica a ledului respectiv.Eu personal as folosi un limitator de curent pentru fiecare led, cu termistor cuplat la radiator care sa limiteze temperatura la maximum 80 grade. Asa ledul o sa reziste mai mult dar va lumina ceva mai putin, proportional cu dimensiunea radiatorului. Link spre comentariu
tomam2000 Postat Iulie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2013 Pt un led de 1W, un radiator micut de tranzistoare e suficient.imi puteti spune va rog ce dimensiune sa aiba acel radiator la care faceti referirea cu '"micut"". va rog un link ceva... MULTUMESC!http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=37550 acest radiator pentru tranzistor este suficient pentru a raci un led de 1W? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Salut, un miniproiect cu ledurile http://www.zexstar.com/product_info.php ... -Stea.html am facut si eu acum 2 saptamani. Eu am avut de iluminat 2 holuri - unul de 6m si unul de 3m amandoua cu latimea de 2m si ceva. Mie imi trebuia un iluminat ambiental (sa vezi pe unde sa umblii), care sa functioneze 4-5 ore/zi la un consum cat mai mic si sa fie cat mai durabile. Asa ca am comandat 4 astfel de buc. 2 versiunea star ca cele de mai sus din link si 2 versiunea cu 3 ron fara placuta stea (nerecomandat - lipirea dificila pe cablaj din cauza dimensiunii foarte mici, practic ledurile sunt ca varful unul bat de chibrit si tot trebuie sa le asiguri racire deci nu merita munca pt 3 ron in +. Le-am alimentat de la un transf de switch care are pe iesire 12V 350mA. Asa ca led-urile le-am alimentat cate 2 in serie cu o rezistenta. 1. Pe holul mai mare si la cele 2 cu placuta stea -10 ohm, curentul si tensiunea /leduri fiind 130mA, 11.9V (lumina este multumitoare , chiar uimitor pt cat de mici sunt ledurile) 2. Pe holul mic am pus cele 2 led-uri la care le-am facut eu radiator inseriate cu o rez de 80 ohm, curentul si tensiunea /leduri fiind 50mA, 10V - lumina fiind mai slaba, dar suficienta pt ce-mi trebuie. Poate o sa fac si niste poze. In total consumul celor 4 led-uri grupate cate 2 + transformator este undeva la 4 W de la retea , multumitor. Referitor la ceea ce vrei tu sa faci.... eu zic ca e cam complicat si costisitor. Am vazut in selgroos ceva becoleduri/spoturi undeva la 25ron/buc si aveau cam 200lumeni. Asta hotarasti tu daca merita sa investesti in munca, timp si bani pt constructia lor. Mentionez ca la fiecare montaj am cate un radiator de aluminiu astfel incat in timpul functionarii cand pui mana pe el abia se simte ca e caldut, avand aproape aceeasi temp cu ambiantul. Spor.... Link spre comentariu
tomam2000 Postat Iulie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2013 Referitor la ceea ce vrei tu sa faci.... eu zic ca e cam complicat si costisitor. Am vazut in selgroos ceva becoleduri/spoturi undeva la 25ron/buc si aveau cam 200lumeni. Asta hotarasti tu daca merita sa investesti in munca, timp si bani pt constructia lor. Mentionez ca la fiecare montaj am cate un radiator de aluminiu astfel incat in timpul functionarii cand pui mana pe el abia se simte ca e caldut, avand aproape aceeasi temp cu ambiantul. Spor....MULTUMESC pentru idee... cat de mare este radiatorul tau? poti pune te rog si poza? la asa ceva te referi: http://www.ledcenter.ro/cumpara/bec-g4- ... 50-2645288 din pacate se incalzesc foarte tare. plus de asta eu am demarat acest proiect mai mult din pasiune. vreau satisfactia realizarilor proprii!ps: linkul tau nu duce nicaieri... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Acesta este link-ul cu ledurile folosite de mine http://www.zexstar.com/product_info.php ... -Stea.html spre seara o sa pun si cateva poze. Ceva de genul am vaz prin selgros.... "http://www.miniinthebox.com/g4-3w-280-310lm-6000-6500k-natural-white-light-led-spot-bulb-12v_p441970.html" Te inteleg si la partea "eu am demarat acest proiect mai mult din pasiune". Link spre comentariu
marius_3004 Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Pentru un led de 1w o bucata de tabla de aluminiu sau cupru de 30x30mm e suficient,groasa de 1mm.Ia prima data ledurile si probezi pe radiator cat se incalzesc apoi modifici radiatorul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Pt un led de 1W, un radiator micut de tranzistoare e suficient.imi puteti spune va rog ce dimensiune sa aiba acel radiator la care faceti referirea cu '"micut"". va rog un link ceva... MULTUMESC!acest radiator pentru tranzistor este suficient pentru a raci un led de 1W?1-2 radiatoare d-alea pt un led. Trebuie totusi testat Link spre comentariu
turcu_dan Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Atasez cateva poze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum