crisgsm Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Am o mare rugaminte...... poate sa imi spuna si mie cineva cum pot programa un atmega16?mai exact cum trebuie setati bitii de configurareva rog! poate s-a mai discutat despre astadar nu am gasit nimic concretam fisierul bin dar ma intereseaza cum se seteaza acei biti si daca este neaparat necesar sa-i setezmultumesc! Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 posteaza si schema si binul respectiv Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Bitii de configurare se seteaza din programul cu care scrii microcontrolerul , de exemplu Ponyprog , dar trebuie stiuti care sunt , altfel numai prin incercari. Unii se deduc din schema . La microcontrolerele Atmel ai nevoie si de bin si de bitii de configurare . Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 din schema pot fi dedusi dupa quartzul care il foloseste , in cazul tau la 16 mhz dar eu unu nu am reusit sa ii obtin cu fusecalculator asta este schema online photo sharing Link spre comentariu
suirammarius Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 In Studio 6 este descris. Se pot seta foarte usor de acolo. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 pai daca tot stii programul zii omului ce are de facut Link spre comentariu
suirammarius Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Acum cautam... se pare ca tre' sa conectez un programator la el ca altfel nu ma lasa sa vad fuse_bits.Stai asa sa-l conectez si o sa iti spun. :)L.E.Tocmai ce am incercat!Imi pare rau, dar nu pot sa-l pacalesc; eu am un Atmega 1284P si nu pot sa-l pacalesc (spunandu-i ca e un Atmega16) ca sa pot sa setez si apoi sa vad "valoarea" fuse_bits. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Pentru Ponyprog se poate incerca cu asta , restul ce mai apar in plus nu se modifica Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 ce configuratie este pt low fuse ai high fuse? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 La Ponyprog apare asemanator ca in poza , nu ai low fuse si high fuse , asta e valabil pentru alte programe . Depinde de program forma in care apar configurarile astea Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 are programator pe usb Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Sa zica ce program de scriere foloseste , ca sa nu mai pierdem timpul Link spre comentariu
suirammarius Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 La Ponyprog apare asemanator ca in poza , nu ai low fuse si high fuse , asta e valabil pentru alte programe . Depinde de program forma in care apar configurarile asteaAi low fuse si high fuse, doar ca nu iti arata valoarea. In functie de ce setari punem noi pe acolo, iau o valoare. Uite, de asa ceva ar avea nevoie (doar ca, asa cum am zis si mai sus, eu nu am un Atmega16 ca sa il pot ajuta): PS: Ce tre' sa faca uC asta? Aparent e mult pt ceea ce ai tu nevoie acolo; se poate si cu ceva mai mic/ieftin. Link spre comentariu
crisgsm Postat Iulie 9, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2013 Sa zica ce program de scriere foloseste , ca sa nu mai pierdem timpulxprog m sau programatorul paralel de pe lancos Link spre comentariu
crisgsm Postat Iulie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2013 Cred ca am gasit ceva....... http://embeddedelectronicsforatmegaseri ... ystal.html poate verifica cineva si sa-mi confirme daca este corect multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum