Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor programare atmega16

crisgsm

Postări Recomandate

Am o mare rugaminte...... poate sa imi spuna si mie cineva cum pot programa un atmega16?mai exact cum trebuie setati bitii de configurareva rog! poate s-a mai discutat despre astadar nu am gasit nimic concretam fisierul bin dar ma intereseaza cum se seteaza acei biti si daca este neaparat necesar sa-i setezmultumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

5

• Depanatoru

4

• crisgsm

3

• suirammarius

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bitii de configurare se seteaza din programul cu care scrii microcontrolerul , de exemplu Ponyprog , dar trebuie stiuti care sunt , altfel numai prin incercari. Unii se deduc din schema . La microcontrolerele Atmel ai nevoie si de bin si de bitii de configurare .

Link spre comentariu

Acum cautam... se pare ca tre' sa conectez un programator la el ca altfel nu ma lasa sa vad fuse_bits.Stai asa sa-l conectez si o sa iti spun. :)L.E.Tocmai ce am incercat!Imi pare rau, dar nu pot sa-l pacalesc; eu am un Atmega 1284P si nu pot sa-l pacalesc (spunandu-i ca e un Atmega16) ca sa pot sa setez si apoi sa vad "valoarea" fuse_bits. :sparge:

Link spre comentariu

La Ponyprog apare asemanator ca in poza , nu ai low fuse si high fuse , asta e valabil pentru alte programe . Depinde de program forma in care apar configurarile astea

Link spre comentariu

La Ponyprog apare asemanator ca in poza , nu ai low fuse si high fuse , asta e valabil pentru alte programe . Depinde de program forma in care apar configurarile astea

Ai low fuse si high fuse, doar ca nu iti arata valoarea. In functie de ce setari punem noi pe acolo, iau o valoare.

Uite, de asa ceva ar avea nevoie (doar ca, asa cum am zis si mai sus, eu nu am un Atmega16 ca sa il pot ajuta):

Posted Image

PS: Ce tre' sa faca uC asta? Aparent e mult pt ceea ce ai tu nevoie acolo; se poate si cu ceva mai mic/ieftin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări