Vizitator F10ryn Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Salutare tutror! Intampin si eu o problema cu contorul electric care mi-a fost schimbat de curand, aproximativ 3 luni. Dintr-o data m-am trezit cu un consum fabulos afisat pe ecran, ceea ce mi-ar fi fost imposibil sa il am, de la cateva sute de kw avute la ultima mea verificare si nu cu foarte mult timp inainte sa observ cresterea brusca la cateva zeci de mii de kw... Ma poate ajuta cineva cu vreo idee ce s-ar putea face in acest caz, care ar fi posibila cauza sa fi dus la cresterea aceasta brusca a consumului afisat?? Mentionez ca am contor electronic, model ENERLUX MC. Link spre comentariu
H Robert Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Trebuie sa vorbesti cu distribuitorii de energie electrica la care este bransat si sa vina sa verifice contorul, ideal ar fi sa ceri sa se faca un control metrologic. Link spre comentariu
pusu Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Fa un test simplu. Pt. E.A. verifica astfel: decuplezi totul. Citesti indexul. Bagi un resou (cu rezistenta bobinata cu nichelina) de 1000W in priza timp de o ora fix. Il scoti din priza si citesti indexul. Trebuie sa indice o diferenta de 1kwh. Link spre comentariu
eugeniusro Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Anunta furnizorul de problema, e foarte posibil sa fie defect contorul, controlul metrologic este putin probabil sa rezolve problema, mai degraba este o problema de soft. Link spre comentariu
vera Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Daca contorul indica un consum de cateva zeci de mii de kWh, pt. o casa/vila/apartament, sigur este defect. Fa o sesizare, la distribuitorul local, neaparat cu nr. de inregistrare. Daca vrei sa-l verifice la metrologie, platesti verificarea, daca aparatul este bun. Daca contorul este defect, pe perioada in care a inregistrat acel consum excesiv, vei plati energia la pausal. Link spre comentariu
hugo Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Si eu am patit la fel, un consum de 2.700.000 KW de cu seara pana dimineata .Am facut o sesizare, s-a schimbat contorul, consumul a fost trecut cel estimat. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Anunta furnizorul de problema, e foarte posibil sa fie defect contorul, controlul metrologic este putin probabil sa rezolve problema, mai degraba este o problema de soft....corect se anunta/ sesizeaza furnizorul ...pentru dl. user @eugeniusro >. De ce spuneti ca un eventual control metrologic nu acopera aspectele legate de verificarea contorului?.... sau mai precis softul la care faceti referire nu este "asumat" metrologic ? ...in contextul in care vorbim de un mijloc de masurare legal folosit in tranzactii comerciale....care mai mult ca sigur se gaseste in Lista Oficiala sau cel putin sigur respecta cerintele Directivei MID? Aveti ceva informatii de la BRML cum, ca aceste mijloace de masurare (respectiv cel precizat de userul @F10ryn, model ENERLUX MC) n-ar respecta cerintele metrologice in vigoare ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum