Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

protectie scurt sursa ir2153

Postări Recomandate

In invertoarele pt neoane sint folosite niste toruri mici, de 10mm diametrul exterios de obicei, ce sint folosite la oscilatorul bazat pe saturarea miezului, oscilator ce controleaza  tot invertorul.

Deci daca este vorba despre acele toruri de ferita, atunci sigur nu-s bune.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imi cer scuze ca postez aici, dar dl. Miticamy nu poate primi mesaje private.

Domnule Miticamy, aveati la un moment dat niste trafuri ATX recuperate din surse PC. Mai aveti cumva? M-ar interesa 4 buc, EI33 pentru semipunte, scoase din surse cu 494 sau echiv., fara intrefier sa le pun in surse cu IR2153 (sursa Maxente).

Mie nu-mi (prea) iese bobinatul, deci vreau sa refolosesc unele ready-made! Rog un mesaj cu nr. de telefon sa va sun eu.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Aproape orice ferita. Unii au incercat trafuri driver care cred ca sunt pe ferita 3C90. Parca dl Miticammy a incercat asa ceva si a mers f. bine. Nu trebuie sirma groasa. Se alege de 0,4 ca-i mai usor de bobinat si nu se rupe. Numar de spire este modic. Atentie, precizia este mai buna cind ai mai multe spire si o rezitenta de sarcina (convertorul curent-tensiune) mai mare. Adica intre 50 ;i 100 spire. Mai rau e cind ai sub 50 de spire ca iti scade precizia, mai ales ca trebuie ;i o rezitenta de sarcina mai mica. Combinatia dintre eroarea la nr. de spire (sau aproximatia) cu o eroare la valoarea rezistentei este nerecomandata.

Gasesti la firma polneza inele de ferita produse de aceeasi firma care produce si miezurile ETD de ex. Daca merge pentru trafurile de impulsuri dintre comanda PWM si elementele de comutatie, sigur merge si ca traf de curent. Dar sunt cam mari si chiar o sa fie o problema fixarea pe cablaj. Cu inelel mici din becurile economice avantajul este ca sunt mici, au masa mica si chiar stau la locul lor.

La inelul mic, cu 70 cm de sirma ai bobinat peste 60 de spire pe el.

Editat de dinozoff
Link spre comentariu

De ce nu? Sunt expirate?

Exact cum spunea si @marian, vreau sa fac productie in serie, si nu este comod sa tot caut cate 2-3 inele identice, asa achizitionez noi la 2-3 lei/buc, si amrezolvat problema, numarul de spire este acelasi, dimensiunile aceleasi, nu stau de fiecare data sa tot tatonez la ele, in plus se potrivesc mereu pe cablaj in spatiu destinat lor.

Am eu trafuri de ATX daca vrei. Insa sincer, bobinatul unor asemenea transformatoare este foarte usor, nu stiu la ce nu te descurci, e vorba de cateva zeci de spire pe fiecare infasurare. Intr-o ora n-ai ce face...

Vreau sa achizitionez toate componentele noi, am si eu cateva trafuri ATX, dar nu vreau sa folosesc dinacelea.

Domnule @miticamy, eu nu sunt din Bucuresti, sunt din Resita, Caras-Severin....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări