Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STEREO 845 CLASA A2

Vizitator panda1

Postări Recomandate

Pare interesant un amplif cu 6S33, am si eu 3 bucati si m-as apuca de un astfel de amplif, chiar daca nu sint lampi de audio. Au un aspect frumos si solid ca si alte lampi rusesti, GU29, GU50, GK71 samd. Puteti sa-mi spuneti cum vi s-a parut ca sunet, mai multe detalii daca se poate, ca dinamica instrumentelor, prezentra vocilor si a instrumentelor din fundal sau alte microdetalii ? Ceva sfaturi constructive, daca nu e secret, am gasit doar simulari.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

12

• hpavictor

10

• THOMAS

7

• zal

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Singurul sfat este sa ...iei legatura direct cu userul @panda1 . In realitate , sfaturile nu iti vor fi de prea mare folos , total intamplator iti va trebui si experienta practica . Si nu putina ....Pentru trafo out ia legatura direct cu userul @lazaroiu ...pentru sasiu ia legatura cu userul @viobio .Toti sunt oameni de inalta clasa morala si binevoitori , daca stii ce doresti . Auditii placute si spor la treaba !

Link spre comentariu

Putina practica am. Un se cu EL84 si altul cu 6P3S. Dar desigur mai caut indrumari de la cei experimentati. Am vazut din posturi mai vechi ca cunoasteti bine tubul GU50, cred ca ati facut mai multe amplifuri cu el si as putea sa-l abordez si pe acesta ca o varianta intermediara spre cel cu 6S33, desigur mai greu de realizat. La 845 nici nu visez.

Link spre comentariu

Desigur . 845 sau 211 sunt doar pentru cei avansati...Referitor la un viitor proiect cu GU50 in modul SE putem discuta cu multa placere , dar doar daca deschizi un subiect nou pe aceasta tema , aici suntem total offtopic . Multumesc pentru intelegere , Victor

Link spre comentariu

Victor, acel amplificator SE cu 6C33C a starnit controverse la vremea lui. Schema a fost postata si simularea a aratat ca are o hiba. Nu s-au pus oscilograme pentru a co,mbate simularea deci nu mi se pare corect ca un amplificator la care simularea indica o problema (care nu este infirmata prin oscilograme) sa fie laudat. Borbely are in schema lui un driver care scoate semnal asimetric pentru ca in final 6C33C sa scoata un sinus cat de cat simetric. Se stie clar ca 6C33C este un tub ce necesita atac asimetric. Eu nu pot sa laud un amplificator cand stiu ca are o hiba. Osciloscopul este mult mai precis decat urechea.

Link spre comentariu

Sunt total de acord cu tine !Nici eu nu iubesc aceaata lampa , 6S33S . Totusi , ar merita sa asculti acest amplificator...ceva nu este in regula fata de ceea ce intelegem noi ca reprezinta un SE 6S33S ... Nu spun ca este un amplificator perfect , dar merita ascultat !Eu nu am vazut oscilograme si la auditie nu am avut un alt amplificator cunoscut pentru o referinta oarecare . Undeva este un " mic " secret ...probabil ca are cate putin din urmatoarele : experienta , cunoastere , manopera sau materiale de calitate ...cine poate sti ?Nu insist sa conving pe nimeni nimic . Fiecare poate crede ce doreste . Eu l-am ascultat si nu am interese materiale .

Link spre comentariu
Vizitator panda1

cea publicata deja.urmeaza probele si daca voi face modificari voi comunica.vreau sa fie clar un lucru;in varianta mono[doar un canal era pa masa]ampul a fost testat ca sunet de 4 persoane independente,care chiar stiu ce spun[oameni cu multa experienta si cu expertiza in domeniu] concluziile au fost ca in configuratia actuala performantele sant foarte bune.oricum va fi testat si in varianta stereo in conditii profesionale[boxe triangle magelan,connditioner ,cabluri etc]cand va fi gata voi organiza o auditie la sediul meu.nu incepeti iar cu oscilograme pt ca nu voi publica nimic.eu imbin pragmatismul cu meseria,asa ca am alt stil de abordare.nu stiu cum se face dar pana acum mi-a iesit.oricum,cea mai mare aberatie a fost chestia ca"osciloscopul este mai bun ca urechea"!!!!!!!!!!!!!m-ai lasat masca stimabile,si trag concluzia ca nu ai un letcon in casa.este foarte usor ca din fata calculatorului sa emiti judecati de valoare.eu sant generatie cu d-l lazaroiu[eu cu cativa ani mai mare] si am avut EXACT aceeasi profesori.cand ai facut analiza cu kraindler,analitica cu rosculet,speciale cu flondor sau cu sakter,tuburi cu nemoianu,este greu sa mai inghiti asemenea aberatii.numai bine

Link spre comentariu
cea publicata deja.urmeaza probele si daca voi face modificari voi comunica.vreau sa fie clar un lucru;in varianta mono[doar un canal era pa masa]ampul a fost testat ca sunet de 4 persoane independente,care chiar stiu ce spun[oameni cu multa experienta si cu expertiza in domeniu] concluziile au fost ca in configuratia actuala performantele sant foarte bune.oricum va fi testat si in varianta stereo in conditii profesionale[boxe triangle magelan,connditioner ,cabluri etc]cand va fi gata voi organiza o auditie la sediul meu.nu incepeti iar cu oscilograme pt ca nu voi publica nimic.eu imbin pragmatismul cu meseria,asa ca am alt stil de abordare.nu stiu cum se face dar pana acum mi-a iesit.oricum,cea mai mare aberatie a fost chestia ca"osciloscopul este mai bun ca urechea"!!!!!!!!!!!!!m-ai lasat masca stimabile,si trag concluzia ca nu ai un letcon in casa.este foarte usor ca din fata calculatorului sa emiti judecati de valoare.eu sant generatie cu d-l lazaroiu[eu cu cativa ani mai mare] si am avut EXACT aceeasi profesori.cand ai facut analiza cu kraindler,analitica cu rosculet,speciale cu flondor sau cu sakter,tuburi cu nemoianu,este greu sa mai inghiti asemenea aberatii.numai bine
Era bine daca faceai si limba română cu cineva. Fara suparare, dar chiar asa ?
...nu incepeti iar cu oscilograme pt ca nu voi publica nimic.eu imbin pragmatismul cu meseria,asa ca am alt stil de abordare.nu stiu cum se face dar pana acum mi-a iesit.oricum...
Am cunoscut strungari ce reparau televizoare si "le iesea". Aveau "un alt stil de abordare", explicatii fanteziste, nici ei "nu stiau cum", dar "le iesea".

E bine ca atunci cind iti iese sa sti si de ce iti iese.

...cea mai mare aberatie a fost chestia ca"osciloscopul este mai bun ca urechea"!!!!!!!!!!!!!m-ai lasat masca stimabile...
No comment !
Link spre comentariu
Vizitator panda1

1-Intre lenea de a nu apasa pe caps si a nu sti limba romana este o diferenta.Daca este asa de important o iau ca pe o observatie pertinenta si o corectez-multumit?2-Fac masuratori si calcule la "sange".Acestea te duc intr-un anumit punct care de fapt nu este finalul. Nu stiu cati au acces la o punte RLC metrologica cu are acordez trafurile de iesire pe armonica a 2-a.Am cunoscut un inginer proiectant de la MESA BOOGIE.Proiecteaza,fac masuratori de laborator,si dupa asta vin chitaristii ; s-a exprimat exact asa"incepe demolarea"Un amp de chitara este infinit mai greu de realizat decat un hi-fi,mai ales daca are si un canal de distors.Nu ai sa poti pacali un chitarist bun in veci.Cu timpul[si vorbim aici de zeci de ani] se formeaza un instinct care iti spune ca ceva nu ar fi in regula.Eu compar constructia unui amp cu reteta de ochelari-faci analize cu dioptronul,dar pana la urma tot cu trusa de lentile din aproape in aproape te alegi cu niste ochelari buni,asa ca........3-Chiar crede cineva ca nu am cochetat cu simularile?Am incercat sa implementez asta in ampurile de chitara,si am fost mai mult decat dezamagit.Cum o fi oare cu regimul tranzitoriu prin tub?Sa nu mai spun ca in toate simularile se considera un traf de iesire ideal;nu am auzit sa existe asa ceva si sant convins ca multi stiu ce fenomene complicate se intampla acolo.Ca o simulare te poate conduce la o concluzie apropiata sant de acord,dar asta nu inseamna ca poti lua de bun tot ce rezulta din simulare.Exista un amp celebru de chitara construit prin anii 65.Vorbim de FENDER TWIN REVERB.daca il desfaci te ingrozesti;o placa de carton cu capse,piese puse ca si cu furca,un morman de fire[din care doar unul singur ecranat] si totusi pana acum nici o firma din lume nu a reusit sa-l egaleze.Am schimbat la unul din ele 2 fire care mi se pareau coapte si ampul nu mai suna ca inainte;oare de ce?In dezordinea aia organizata au reusit ceva care inca nu are comparatie.Concluzia mea este ca in acest domeniu nu se poate ajunge la rezultate de exceptie fara a apela la experti in materie,la audiofili cu ureche antrenata si care stiu sa-ti explice ce nu este in regula.Am avut multe experiente cu ei si de fiecare data a trebuit sa recunosc ca aveau deptate,chiar daca nu imi conveneau concluziile lor.In final a trebuit sa ies un pic din canoane si sa fac ca ei.Va doresc numai bine si auditii frumoase.Sper sa ne vedem cat de curand la o auditie cu 845.

Link spre comentariu

Pare interesant un amplif cu 6S33, am si eu 3 bucati si m-as apuca de un astfel de amplif, chiar daca nu sint lampi de audio...................Ceva sfaturi constructive, daca nu e secret, am gasit doar simulari.

Aveti atasat o arhiva cu o schema de SE cu 6C33C, inclusiv sursa de alimentare.

E bine ca atunci cind iti iese sa sti si de ce iti iese.

Daca e sa vanam greselile minore de orotgrafie sau de punctuatie, iaca c-am (facut o cacofonie) gasit si eu una...e subliniata mai sus...

Imi cer scuze de off-topic.

Link spre comentariu
Vizitator panda1

Schema o stiu si cred ca merge bine.Sursa in schimb este foarte interesant gandita.La 6c33 problema complicata este dispersia mare de caracteristica.Trebuie sa ai multe tuburi[eu am cumparat 30 buc] si trebuie imperecheate in regim dinamic la curentii de lucru[la mine 300ma]-odata reglat,ampul functioneaza fara probleme.Cel mai "batran" merge de aprox.8 luni foarte bine.

Link spre comentariu

@ panda1, transformatorul de iesire este unul de banda relativ larga, ca sa-l acordezi pe armonica a doua presupune o alegere a capacitatilor distribuite in interiorul infasurarilor astfel incit sa rezoneze pe aceasta, eventual cu o capacitate externa, dar pe ce frecventa ?Pot sa inteleg ca rezistenta in c.c. a infasurarilor determina un Q mic dar totusi doar axarea pe o frecventa face un raspuns cit de cit selectiv deci...

Link spre comentariu

@ panda1, transformatorul de iesire este unul de banda relativ larga, ca sa-l acordezi pe armonica a doua presupune o alegere a capacitatilor distribuite in interiorul infasurarilor astfel incit sa rezoneze pe aceasta, eventual cu o capacitate externa, dar pe ce frecventa ?Pot sa inteleg ca rezistenta in c.c. a infasurarilor determina un Q mic dar totusi doar axarea pe o frecventa face un raspuns cit de cit selectiv deci...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări