cipi Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Va salut ! Am primit de curand un defibrilator +ekg functional (mai putin acumulatorul si carcasa care nu arata prea bine)cu toate accesoriile incluse . La prima proba (numai EKG , nu am riscat sa pun si partea pentru resuscitare in functiune deoarece aveam toate sansele sa ) functioneza perfect , pot vizualiza prin intermediul electrozilor activitatea cardiaca intrebarea mea este: Pot transforma acest aparat in osciloscop ? Daca da cum ? Ma gandesc ca pe langa sonda mai trebuie sa conectez si un divizor rezistiv pentru stabilirea tensiunii pe diviziune iar baza de timp este deja existenta (are functie incorporata) astept si parerile Dvs. Mentionez ca aparatul este marca Zasilacz (rusesc -dupa componente) model ZD2102. Va multumesc !Cu stima ! Link spre comentariu
PINTI Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Pentru aparatele EKG se folosec tuburi electrostatice cu remanenta luminoasa foarte mare. Mai precis spotul baleiat de catre bazele X si Y raman mult mai mult vizibile pe ecranul acestui tip de tub decat la un tub de osciloscop obisnuit. Depinde de luminoforul depus pe tub. Pentru tuburi de EKG se foloseste fosfor in proportie mai mare.Cred ca ai observat si in filme , un apart EKG are o baleiere a ecranului, pe axa Y, in timp de cca. 5-20 secunde, dar,informatia de pe ecran nu se sterge imediat. Deci tubul folosit de catre aceste aparate este mai special datorita timpului de stingere . Nu poti realiza un osciloscop din el . Poti realiza o supraveghere a unor procese lente de ordinul minutelor. Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 @cipi - dispozitivul este cu un singur spot ?Cati electrozi are pentru a prelua semnalele EKG ?Eu taman ce am la reparat un Dispozitiv de Bioimpedanta Toracica cu logare pe calculator cia interfata RS232. De aceea intreb.Spre exemplu , dispozitivul la care lucrez are 8 electrozi .4 se pun pe jugulare si 4 abdominali cate 2 pe fiecare parte .Fiind EKG si defibrilator totodata trebuie sa indice destul de precis formele de unda. Ai grija la condensatori. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 In principiu 3 electrozi si 2 padele... Link spre comentariu
cipi Postat Iulie 21, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2013 In principiu 3 electrozi si 2 padele... exact asa este. Cu defibrilatorul nu am facut proba pentru ca nu aveam cum pentru orice eventualitate voi decupla condensatoarele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 Nu stiu ce tip de defibrilator aveti, in principiu toate defibrilatoarele au posibilitate de autotest, in spitalele din tari civilizate acesta este obligatoriu de 2 ori pe an in prezenta sefului de sectie, care semneaza pe foaia de verifcare facuta de tehnician. Acest test se face pe o sarcina artificiala de 50 de ohmi, care difera ca forma de la un producator la altul. Agilent de exemplu foloseste asa ceva: http://cdn.dotmed.com/images/listingpics/1216310.jpg Multe dintre aparatele mai vechi aveau incorporate aceste sarcini fictive, iar testul se realiza foarte simplu, dand soc cu electrozii fixati in suportii aparatului. Link spre comentariu
mirceaioan Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Am citit ce a-ti scris .Intrucat am probleme cardiace ,si am osciloscop putem discuta in vederea realizarii ce a-ti propus.(caracteristici ,carte tehnica , domenii etc) tel.0746254812 .dati BIP si va sun eu. Astept. Link spre comentariu
aygun Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Defibrilatoarele de care discuti sunt de doua tipuri ; externe iar astea sunt si ele de doua tipuri , AED ( Automatic External Defibrilator ) si cele din spitale pe care le vezi in filme . Cele cu padele si declansatori pe padele. Cele interne sunt ICD si sunt mai "smechere". Au o carca de microcircuite , o sonda ( lead ) si furnizeaza alte terapii inainte de defibrilare . Trust me on this. Sunt posesor de asa ceva si nu iti doresc in vecii , vecilor , amin sa ai parte de asemenea dispozitiv. Crede-ma. Initial , dupa ce iti este "instalat" zici ca esti in siguranata , optimism nevoie mare . Dupa ce primesti socuri se schimba datele problemei .Oricum o dai este neplacut.Mai exact , ce probleme cardiace ai ? Ai fost la un electrofiziolog ? Ti-au facut o coronarografie cu studiu electrofiziologic?Ai primit indicatie de ICD ?Daca nu ai indicatie de ICD apoi nu vad rostul a ceea ce vrei tu sa faci.Fiind posesor de ICD iti pot spune ca "jucaria" in sine este destul de desteapta. Daca detecteaza o aritmie periculoasa incearca sa o rezolve fara socuri. Socurile sunt ultima optiune. Face initial Suprapaceing , ulterior - daca asta nu rezolva aritmia - , trimite salve de energie mai inalta numite burst si abia apoi opteaza ptr socuri.Oricum ar fi eu caut cumva sa scap de al meu .Vedem ce zice cardiologul. Sa vedem ce optiuni avem. E cumplit rau sa primesti socuri si sa mai fii si constient .Nu iti doresc .Explica te rog , in MP daca vrei , ce probleme cardiace ai.Merci !Sanatate! Link spre comentariu
mirceaioan Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Revin cu rugamintea sa discutam la telefon. tel. 0746254812 ,ptr. bip. va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum