Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

automatizare motoras

Vizitator snowball111

Postări Recomandate

Vizitator snowball111

Buna ziua,Va rog sa ma ajutati si pe mine. Sunt incepator in ale electronicii dar as vrea sa incerc sa fac un proiect mai simplu. Vreau sa fac o automatizare cu un motoras. Sa se "miste" la anumite ore. partea de mecanica o pot face fara probleme, cu electronica e mai greu. Un motoras cum sunt cele de masina cu telecomanda. Ma intereseaza ca dintr-o baterie de 9v sau ceva asemanator, sa alimentez circuitul de comanda si motorasul. Iar motorasul sa zic sa mearga 10 secunde la ora cutare. Ideea e ca vreau cand sunt plecat de acasa sa fac ceva de genul supapa si sa imi deschid supapa sa imi ude florile, odata pe zi la ora cutare.Pls pls need help.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator Mircel

Buna ziua,sa imi ude florile, odata pe zi la ora cutare.

Cu această priză programabilă poţi comanda o pompă de acvariu, zilnic, câte 2 minute.

post-1-139829652264_thumb.jpg

post-1-139829652268_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator snowball111

Buna ziua,sa imi ude florile, odata pe zi la ora cutare.

Cu această priză programabilă poţi comanda o pompă de acvariu, zilnic, câte 2 minute.
--------------------------------------------------------------------------------Multumesc mult,M-am mai interesat si eu intre timp. Am vazut si solutia cu priza programabila.Pentru acvariu se preteaza. O sa imi iau una ca sa ma joc cu ea. Pe mine m-ar interesa sa fie alimentat la baterie/acumulator (de exemplu sa mearga si intr-o sera, adica sa am un butoi cu un robinet deschid robinetul 30 secunde sa ude florile si il inchid, operatiunea se repeta in fiecare dimineata, prefer sa nu trag curent in sera :)). Am vazut ca LM555 sau LM556 ar fi bune. Insa daca cineva ne-ar putea ajuta cu niste scheme ar fi super. Dupa cum am zis le pot face dar nu ma pricep la dimensionari. :). Eventual si cu un releu ca sa poti folosi orice vrei in cealalta parte.
Link spre comentariu
Vizitator snowball111

Dupa mai multa documentatie sper ca am gasit raspunsul. LM555 merge dar este de low level. Ceea ce am gasit este platforma arduino. Am facut comanda de un arduino uno. O sa postez cand imi vine mai multe detalii si cum merge proiectul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări