Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Finisare metale

enjoy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• enjoy

3

• norad

2

• radu cnc

2

• DanuAL

1

Top autori în acest subiect

Pentru o finisare mai grosiera folosesc lavete abrazive, au rezultat mai bun decat smirgelul.Penru lustruire propriuzisa folosesc un disc montata pe flex care are lipit pe el lamele de pasla si batoane cu pulberi de diferite granulatii care au diverse culori: alba, verde, rosie, albastra.

Link spre comentariu

Pe langa pasla de diferite densitati si batoanele/pasta de lustruit de care mentioneaza Radu, poti folosi cu incredere, mai ales la inox, smirghel cu granulatii de 600-800-1000. Incepi cu smirghelu de 600, bagi ala de 800. Vezi cum iasa! Daca s-a mai netezit suprafata, poti incerca si cu cel de 1000. Dupa toate astea, daca esti multumit, ii dai cu pasla pe care pui pasta/baton d-ala de lustruit. Iti recomand batoanele de culoare verde si alba! Albul e mai ok la finisat, verdele parca era pentru rugozitati mai mari.... Nu cumpara pasla fina(galbena, portocalie)!!! Doar de la albastru in sus - maro, neagra!

Link spre comentariu

Ma gandeam sa iau un polizor mic, vazusem in praktiker la 80 de lei, sa-i pun 2 discuri de pasla si sa-l folosesc doar pentru finisat. Nu m-as mai juca cu pietrele la asta mai mare care il am.

Link spre comentariu

@radu cnc si @DanuAL te-au sfatuit foarte bine ce sa faci.

Cu un simplu polizor "de Praktiker" nu o sa obtii rezultate prea bune. Ai nevoie de un polizor cu turatie variabila si stabila! Adica cu un sistem de mentinere a turatiei constante in plaje largi de turatie !

Si bineinteles de abrazive si de "batoane" !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Discuri de sisal pentru lustruire,folosind pasta de lustruit indicata pentru metalul respectiv,pentru lustruire fina,discuri de bumbac cusut. Mai jos,turatiile optime de lustruit.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Desi topicul este mai vechi, nu o sa deschid altul cu un nume similar si o sa intreb aici.

Incerc sa lustruiesc o bucata de tabla de 0.4 mm grosime. Folosesc deocamdata niste tabla zincata (nu am la indemana tabla neagra la grosimea de 0.4 mm).

Am incercat cu o perie abraziva din smirghel prinsa in masina de gaurit sa scap de stratul de zinc. Granulatia este prea mare la perie si lasa urme adanci.

Asadar, am pus un disc de pasla in masina de gaurit si am lustruit cu pasta (baton albastru) pana a disparul stratul de zinc (fierul are o tenta  mai inchisa la culoare).

Desi suprafata apare lustruita, totusi, perpendicular pe directia rotatiei discului de pasla, apar niste zgarieturi (canale) pe suprafata metalului. Aceste zgarieturi se vad cu ochiul liber de catre o persoana ce nu are nevoie de corectia vederii.

Presupun ca aceste canale provin de la fabricarea tablei, prin laminare sau tragere. Ce spuneti ?

O sa pun si o poza cand ajung la piesa pe care am incercat sa o lustruiesc.

P.S. Vad ca la postarea de mai sus a disparut atasamentul, recte turatiile optime de lustruit.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Se pleaca intotdeauna de la rugozitatea initiala a suprafetei si se slefuieste cu abraziv ceva mai mic decat rugozitatea. Abrazivul poate fi pe hartie, laveta sau burete, dupa forma suprafetei. Dupa cateva trepte de slefuire, nu toate, se poate trece la lustruire cu pasta pe disc de pasla sau de bumbac, dupa caz. Pentru metale dure, crom sau nichel, se recomanda pasta verde (oxid de crom). Pentru metale mai moi, fier, aliaje de cupru, plexiglas, se reomanda pasta rosie (oxid de fier magnetic, maghemita). Pasta alba cu oxid de ceriu se reomanda pentru cele mai dure materiale: sticla, piatra, otel calit, etc. Este important ca, dupa lustruire, pulberea sa nu ramana incastrata in suprafata si s-o coloreze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări