enjoy Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Ce scule si accesorii folositi pentru finisarea suprafetelor exterioare a metalelor? Ar trebui exclus dremelul, discurile de lustruire sunt mici si cam scumpe. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Pentru o finisare mai grosiera folosesc lavete abrazive, au rezultat mai bun decat smirgelul.Penru lustruire propriuzisa folosesc un disc montata pe flex care are lipit pe el lamele de pasla si batoane cu pulberi de diferite granulatii care au diverse culori: alba, verde, rosie, albastra. Link spre comentariu
DanuAL Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Pe langa pasla de diferite densitati si batoanele/pasta de lustruit de care mentioneaza Radu, poti folosi cu incredere, mai ales la inox, smirghel cu granulatii de 600-800-1000. Incepi cu smirghelu de 600, bagi ala de 800. Vezi cum iasa! Daca s-a mai netezit suprafata, poti incerca si cu cel de 1000. Dupa toate astea, daca esti multumit, ii dai cu pasla pe care pui pasta/baton d-ala de lustruit. Iti recomand batoanele de culoare verde si alba! Albul e mai ok la finisat, verdele parca era pentru rugozitati mai mari.... Nu cumpara pasla fina(galbena, portocalie)!!! Doar de la albastru in sus - maro, neagra! Link spre comentariu
enjoy Postat Iulie 8, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2013 Ma gandeam sa iau un polizor mic, vazusem in praktiker la 80 de lei, sa-i pun 2 discuri de pasla si sa-l folosesc doar pentru finisat. Nu m-as mai juca cu pietrele la asta mai mare care il am. Link spre comentariu
philipo4you Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 @radu cnc si @DanuAL te-au sfatuit foarte bine ce sa faci. Cu un simplu polizor "de Praktiker" nu o sa obtii rezultate prea bune. Ai nevoie de un polizor cu turatie variabila si stabila! Adica cu un sistem de mentinere a turatiei constante in plaje largi de turatie ! Si bineinteles de abrazive si de "batoane" ! Link spre comentariu
enjoy Postat Iulie 21, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2013 Aveti idee prin care magazine (Praktiker, Dedeman, etc) gasesc lana de otel? Link spre comentariu
en Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 Discuri de sisal pentru lustruire,folosind pasta de lustruit indicata pentru metalul respectiv,pentru lustruire fina,discuri de bumbac cusut. Mai jos,turatiile optime de lustruit. Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 Desi topicul este mai vechi, nu o sa deschid altul cu un nume similar si o sa intreb aici. Incerc sa lustruiesc o bucata de tabla de 0.4 mm grosime. Folosesc deocamdata niste tabla zincata (nu am la indemana tabla neagra la grosimea de 0.4 mm). Am incercat cu o perie abraziva din smirghel prinsa in masina de gaurit sa scap de stratul de zinc. Granulatia este prea mare la perie si lasa urme adanci. Asadar, am pus un disc de pasla in masina de gaurit si am lustruit cu pasta (baton albastru) pana a disparul stratul de zinc (fierul are o tenta mai inchisa la culoare). Desi suprafata apare lustruita, totusi, perpendicular pe directia rotatiei discului de pasla, apar niste zgarieturi (canale) pe suprafata metalului. Aceste zgarieturi se vad cu ochiul liber de catre o persoana ce nu are nevoie de corectia vederii. Presupun ca aceste canale provin de la fabricarea tablei, prin laminare sau tragere. Ce spuneti ? O sa pun si o poza cand ajung la piesa pe care am incercat sa o lustruiesc. P.S. Vad ca la postarea de mai sus a disparut atasamentul, recte turatiile optime de lustruit. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 16, 2016 Partajează Postat Octombrie 16, 2016 Pai zgirieturi longitudinale nu poti face cu procedeul folosit de tine. Grig Link spre comentariu
dany_cta Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Depinde cat de plana este tabla, eu as incerca cu un slefuitor orbital intai cu o granulatie fina. Asta ar scoate orice denivelari, apoi polishat frumos cu pasla si pasta albastra. Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 29, 2016 Partajează Postat Octombrie 29, 2016 Ce dimensiuni are tabla pe care vreti sa o lustruiti? Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 30, 2016 Partajează Postat Octombrie 30, 2016 La tablele laminate este posibil? apari?ia microfisurilor pe direc?ia de laminare, adic? acele microfisuri sunt paralele Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 31, 2016 Partajează Postat Octombrie 31, 2016 Tabla are cam 10cm pe 10cm. Am zis ca pun niste poze, dar n-am mai ajuns la microscop. Poate zilele astea. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Pt lustruire profesionala se foloseste hartie abraziva incepand de la granulatie de 500 si se continua treptat pana la granulatie de 5000 dupa care se trece la pasla si pasta. Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Se pleaca intotdeauna de la rugozitatea initiala a suprafetei si se slefuieste cu abraziv ceva mai mic decat rugozitatea. Abrazivul poate fi pe hartie, laveta sau burete, dupa forma suprafetei. Dupa cateva trepte de slefuire, nu toate, se poate trece la lustruire cu pasta pe disc de pasla sau de bumbac, dupa caz. Pentru metale dure, crom sau nichel, se recomanda pasta verde (oxid de crom). Pentru metale mai moi, fier, aliaje de cupru, plexiglas, se reomanda pasta rosie (oxid de fier magnetic, maghemita). Pasta alba cu oxid de ceriu se reomanda pentru cele mai dure materiale: sticla, piatra, otel calit, etc. Este important ca, dupa lustruire, pulberea sa nu ramana incastrata in suprafata si s-o coloreze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum