schnapy Postat August 20, 2006 Partajează Postat August 20, 2006 As vrea sa ma ajute si pe mine cineva sa realizez un sistem de alarma destul de simplu pentru bunicu :finga: . El are o gradina si o curte de vreo 1500 mp. As vrea sa fie ceva cu infrarosu. :prayer: :prayer: Link spre comentariu
XAN77 Postat August 21, 2006 Partajează Postat August 21, 2006 vreau si eu sa fac un satelit pentru bunicu, va rog ajutatima :smt003 , man cred ca tre sa fi mai avansat in proiectul tau ca noi sati oferim ajutoru la realizarea ideilor tale, daca nu ai nici idei, ne oferim noi, de exemplu cu infrarosu nu cred ca faci mare branza ca s-ar pierde razele IR in "negura" razelor de soare, poate un fascicol gen laser de la breloage din bazar, dar nici cu asta nu prea ar merge ca s-ar putea sa fie intrerupt fascicolu si de conditiile meteo si de vreo pasare "cu tupeu", poate o "colectie" de senzori de prezenta din loc in loc dupa caz, ar creste pretu :smt003 , poate o banala sarma subtire cum era odata la frontiera tarii, ieftin si eficace, depinde de cati bani dispui, cred ca asta conteaza cel mai mult, si nu ai mentionat :smt003 PS :smt003 si am zis ca nu postez cand sunt baut da nu mam putut abtine Link spre comentariu
schnapy Postat August 26, 2006 Autor Partajează Postat August 26, 2006 XAN77 noroc :drinkers: :yawinkle: . Am gasit... Un senzor de miscare conectat la o sonerie d'aia de bicicleta cu mai multe melodii. E simplu... da merge.... :partyman: Link spre comentariu
Blind Postat August 26, 2006 Partajează Postat August 26, 2006 De ce nu incerci ceva gen bariera laser? Cred ca e mai simplu...Iti iei niste jeguri de lasere din europa, niste receptori ir (care stiu ca se activeaza si de la laser) si ii fixezi pe niste stalpi la ~40 cm inaltime. apoi faci un montaj care la intreruperea unui fir (care apoi isi revine, deh, trece ala si laserul ocheste din nou senzorul ir) sa se declanseze. o sirena, un buzzer ceva...si asta e.Pentru laser poti de exemplu sa mai pui un releu, astfel incat dupa ce a fost intrerupta odata sa ramana intrerupta pentru a suna alarma in continuu, reconectarea sa se faca doar manual. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 27, 2006 Partajează Postat August 27, 2006 Salut.Off-topic:de ce te complici cu electronica si alte chestii cand un simplu caine il poate ajuta.Specificatii: sistem autonom de alimentare cu energie,vedere pe timp de noapte,sistem audio sensibil si directional,posibilitate de programare avansata,plus un ciomag ca protectie activa,etc.On-topic:probabil ai adoptat varianta cu senzori PIR (se gasesc in comert, la preturi rezonabile,la lampile cu senzor,maximum 7 metri raza de actiune).Poti adauga la alarma si varianta cu gardul electric:cauta pe internet despre "pastor electronic".Daca folosesti varianta cu laserul o sa dea rateuri pe ploaie,ceata,fum sau praf (atunci devine si vizibila raza).Daca dispui de o camera foto ieftina cu blitz e si mai bine (cred ca m-am mai repetat in alt post) conecteaz-o la sistem printr-un electromagnet care sa apese butonul de declansare.Tin minte ca era printr-o revista veche cum sa-ti faci o protectie la cort prin fir, dar acolo se folosea un cleste de rufe,2 lamele metalice pe cleste conectate la sonerie,un nasture de care era legata o sfoara (sau meshina pentru pescuit) intins pe tot perimetrul prin niste lemnisoare.Daca trecea ceva pe acolo agata firul,tragea nasturele din cleste, lamelele faceau contact si suna soneria.Nu radeti, dar pe vremea aceea, astea erau ideile simple pentru excursii .Ca fapt divers poti pune firul (mesina) pe gard ca doar "animalul" trebuie sa puna mana pe marginea de sus a gardului doar daca nu e ninja din filmele chinezesti sau japoneze sa sara peste un gard de 2.5 m fara sa-l atinga . Succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum