Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD AXEN AX022LI-T2

Postări Recomandate

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o schema pentru sursa acestui tip de tv.,deoarece are foarte multe piese carbonizate pe sursa si nu stiu ce valori au.(cred ca a fost traznit!)Televizorul este un lcd AXEN model AX022LI-T2,pe placa de sursa este scris urmatorul model:AYL190405.Nu am gasit pe net nimic ajutator,va multumesc anticipat tuturor celor care ma veti ajuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BACH

4

• sorinpavel

2

• electronman59

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Asa arata sursa domnule Sorin dar in cit timp credeti ca ar sosi comanda?cred ca renunta clientul la aparat!!!

Incercati sa dati un mail la ei sa vedeti ce spun. Pe site cica in 3-5 zile.Succes
Link spre comentariu

Nu-mi vine sa cred ca nu s-a mai''lovit''cineva de acest defect la acest tip de tv.Oare chiar nu exista o schema pentru aceasta sursa?.Este adevarat ca achizitia unei surse noi ar fi cea mai usoara varianta,dar atunci unde este frumusetea acestei meserii?sa cauti sa schimbi si intr-un final cu putin noroc sa ai satisfactia lucrului rezolvat de tine,pai nu?asta este cea mai mare satisfactie,deci va rog pe cei ce detineti o schema pentru aceasta sursa postati-o in acest topic.Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Si eu am probleme cu o sursa AYL 150211 din AXEN AX0185LS , si nu am gasit schema pe net . Este acolo o componenta care nu stiu ce este . Este in primarul sursei , este de tip smd si este o capsula asemanatoare cu capsula unui tranzistor smd dar are 3 pini pe o parte si 3 pini pe cealalta parte . Daca are cineva vreo idee ce poate fi ... Bineinteles au fost mai multe piese defecte ,televizorul a fost trasnit ,dar m-am blocat la aceasta componenta . Precizez ca sursa are in primar un mos fet ,optocuplor, cateva componente pasive si aceasta piesa care nu stiu ce este . Multumesc.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

am  si eu un tv de asta axen, model ax0185LS-t2  nu mai iese  din stanby. Am schimbat   condensatorii  din secundarul sursei, si  am tensiunile necesare(+5V, 12V), cu mentiunea ca pe bara de  12V am  14.5V in gol iar cand  conectez placa  principala cu procesorul scade la 12.5 si se aude un tiuit, tiuitul se aude  dinspre  transformatorul  sursei. Nu reactioneaza nici la butoane  si nici la  telecomanda. nu pot vedea ce procesor are.. e slefuit.......Ceva idei?

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator GicuRebenciuc

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o schema pentru sursa acestui tip de tv.,deoarece are foarte multe piese carbonizate pe sursa si nu stiu ce valori au.(cred ca a fost traznit!)Televizorul este un lcd AXEN model AX022LI-T2,pe placa de sursa este scris urmatorul model:AYL190405.Nu am gasit pe net nimic ajutator,va multumesc anticipat tuturor celor care ma veti ajuta.

Postez și eu aici deoarece am probleme cu aceeași sursă AYL190405: Q2(MDF7N60)=„scurt”; Q1(ZH15)=„scurt”; CA1=„prăjit” și plesnit(nu se mai cunoaște nimic pe el); U1(CI cu 6 pini)=pare bun dar, neștiind ce este, nu pot ști dacă-i așa! Rog pe cei care știu despre ce sursă este vorba să mă ajute cu schema de principiu sau alte date care m-ar putea ajuta, eventual cu schema unei surse similare. Sursa este la un TV LCD SUNNY SN022LS-T1. Mulțumesc anticipat pentru orice ajutor ! 

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator AlBo

Salut,

daca mai ai nevoie, U1 este un TL494C , U2 pare a fi un ME4948( nu se vede prea bine dar dupa catalog este un dual mosfet la 60v)iar CA1 este marcat  181/1kv, Q2 este K3115B( K3115, 2SK3115, 1. Low gate charge
QG= 26 nC TYP. (VDD= 450 V, VGS= 10 V, ID= 6.0 A)
2. Gate voltage rating ±30 V
3. Low on-state resistance
RDS(on)= 1.2 ΩMAX. (VGS= 10 V, ID= 3.0 A)
4. Avalanche capability ratings)

Q1 este marcat 2F

Spor!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări